Pohjois- ja Etelä-Euroopan muotoiluperinteet loistavassa liitossa: Katso Pierre Frey -painos suomalaisittain suunnitellusta 9602-lattiavalaisimesta täältä.

22. huhtikuuta 2024
Pohjois- ja Etelä-Euroopan muotoiluperinteet loistavassa liitossa: Katso Pierre Frey -painos suomalaisittain suunnitellusta 9602-lattiavalaisimesta täältä.
Paavo Tynellin ikonisen 9602-merkkisen design-lattiavalaisimen uusi erikoispainos on löytänyt tiensä tanskalaisiin olohuoneisiin. Lattiavalaisimen, joka on saanut lempinimen "kiinalainen hattu" litteän kartiomaisen muotonsa vuoksi, suunnitteli suomalainen suunnittelija Paavo Tynell vuonna 1935 Aulanko Hotellia varten Suomessa. Lisää kauniita luomuksia Tynellin kädenjäljestä löydät täältä!

Valaisin 9602 on yksi suomalaisen valaisinmestarin arvostetuimmista töistä ja malliesimerkki hänen osaamisestaan luoda toimivaa muotoilua ajattomalla estetiikalla, joka tekee siitä aina tyylikkään ja ajankohtaisen lisän sisustukseen.

Erikoispainos on suunniteltu laskostetulla puuvillatekstiilivarjostimella, jossa on ranskalaisen suunnittelijan ja muotisuunnittelijan Pierre Freyn luoma, helposti tunnistettava Le Jardin de Palais -kuvio. Valaisin lanseerataan yhteistyössä pariisilaisen tekstiilitalon Maison Pierre Freyn kanssa, joka on pitkäaikainen tyyli- ja muotoilujohtaja, joka tunnetaan eloisista ja yksityiskohtaisista kuvioistaan. Värikäs, kirjava ja huolellisesti toteutettu kuviointi muodostaa harmonisen kontrastin Paavo Tynellin mestariteokselle ominaiseen tiukkaan muotokieleen. Valaisimessa on säilynyt sen leveä, kolmionmuotoinen varjostin, kiiltävä messinkijalusta ja varjostimen yläosassa oleva yhteensopiva messinkielementti, joka antaa sarjalle sen korkean tunnettuusarvon. Avoin, leveä varjostin takaa valonlähteen hajavalon, joten 9602 on sekä tehokas että koristeellinen valonlähde, joka täydentää huoneen kokonaisvalaistusta. Runko on kääritty rottinkiin, mikä tuo valaisimen ulkonäköön tuntuman ja sopii kauniisti yhteen varjostimen naturalistisen puutarhamotiivin kanssa. Pierre Freyn painos 9602 on siis täydellinen tasapaino yksinoikeuden ja helppokäyttöisyyden välillä yhdessä kauniissa luomuksessa.  

Löydät erikoispainoksen kaikkien muiden kauniiden 9602-muunnosten ohella täältä!