Valaisimet kodinhoitohuoneeseen ja eteiseen – informaatiota ja inspiraatiota

Kun valitset valaistusta eteiseen, on hyvä muistaa, että valaistuksen tulisi olla kutsuva, lämmin ja kotoisa, mutta tarpeeksi voimakas, jotta löydät avaimet aamun kiireessä. Eteinen on kodin ensimmäinen tila johon astutaan, joten sen tulisi toivottaa tulijat tervetulleeksi. Valaistuksen tulisi olla funktionaalinen, mutta samanaikaisesti luoda tunnelmaa ja harmoniaa huoneeseen.
Valikoimastamme löytyy paljon valaisimia eteiseen – seinä-, riippu-, pöytä- sekä lattiavalaisimia.

Säilytyksestä pyykkäämiseen, kodinhoitohuoneella on monta eri tarkoitusta. Kaikkein käytännöllisin kodinhoitohuoneen valaistus luodaan ylhäältä tulevilla valoilla, kuten spotti-, riippu- tai kattovalaisimilla. Voit yhdistää funktionaalisen valaistuksen yleisvalaistuksen kanssa luoden parhaan mahdollisen kokonaisvalaistuksen.

Meiltä löytyy laaja valikoima valaisimia eteiseen, käytävään sekä kodinhoitohuoneeseen. Ainoat rajat asettaa mielikuvitus. Alta voit löytää lisää informaatiota ja inspiraatiota oikean valaistuksen löytämiseen.

Kattovalaisimet vai riippuvalaisimet eteiseen – Kumman valitset? Vai molemmat?


Eteisen koko vaihtelee paljon kodista riippuen. Valaistusratkaisuja on tästä syystä monia. Usein eteistiloissa nähdään kattovalaisimia tai riippuvalaisimia, ja ne ovat molemmat todella omiaan luomaan tervetulleen ilmapiirin.

Tässä muutama esimerkki erilaisista riippuvalaisimista ja kattovalaisimista, jotka toimivat erityisen hyvin eteistiloissa.


IC S2 -riippuvalaisin merkiltä Flos, on erittäin upea valaisin, yksinkertaisella ja tyylikkäällä kosketuksella. Valaisin sopii erittäin hyvin eteiseen tai eteishalliin. Valaisimen tyylin viimeistelee puhallettu pyöreä lasi varjostin.

Läpikuultavan sävyn ansiosta tämänkaltaiset valaisimet tarjoavat hieman enemmän valoa kuin valaisimet, jotka on suunniteltu enemmän kohdistavaan valaistukseen. IC S2 -riippuvalaisinta on saatavilla versioissa messinki ja kromi, sekä kahdessa eri kokovaihtoehdossa.
Plaff-On Seinä-/Kattovalaisin espanjalaiselta valmistajalta Marset on hienostunut ja vaatimaton valaisin. Valaisimen diffuusori on valmistettu valkoisesta lasista ja alumiinisen varjostimen sisus toimii reflektorina. Osa valosta heijastuu ylöspäin, luoden pehmeän valokehän valaisimen ympärille. Samanaikaisesti pääosan valaistessa suoraan alaspäin. Plaff-On on erinomainen valaisin eteisiin.

Tämä kattovalaisin on saatavilla mustana ja hopeisena, ja on halkaisijaltaan 20 tai 33cm.

(Kuten tässä kuvassa, voit yhdistää Plaff-On valaisimen Bestlite BL1 pöytävalaisimen kanssa.)

Upotettava spottivalaisin, kuten Logic Round Kattovalaisimet merkiltä LIGHT-POINT, on yksi kattovalaisin vaihtoehdoista. Logic on pieni, elegantti spottivalaisin mutkattomalla designillaan.

Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde, joka takaa laadukkaan valaistuksen. Spottia voidaan kallistaa 28 astetta ja kääntää 355 astetta 30 asteen valokulmalla, tarjoten joustavan valaistusratkaisun.

Beat Light -sarja Tom Dixonilta on erittäin suosittu valaisinsarja, valaisten koteja ympäri Pohjois-Euroopan.  Koko sarja keskittyy messinkiin, ja jokainen neljästä eri mallista on saatavilla neljänä eri versiona – messinki, musta, harmaa ja valkoinen.

Tämä erittäin tyylikäs valaisinsarja valaisee varmasti sisääntulon niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin. Voit ripustaa valaisimen yksinään tai luoda näyttävän yhdistelmän niistä. Eri malleilla ja viimeistelyillä sinulla on uskomattoman paljon vaihtoehtoja erilaisiin yhdistelmiin!LED-valaistuksen edut

LED-valonlähteen energiansäästöominaisuuden ansiosta LEDit ovat erittäin käytännöllinen ratkaisu eteisiin. LED-valonlähteet ovat järkevä ratkaisu tiloissa, joissa valo saattaa palaa yhtäjaksoisesti pitkänkin aikaa. Näet eron selkeästi sähkölaskussasi, käyttämällä LED-valonlähteitä voit säästää jopa 80%!

Niiden korkea elinikä tekee lampuista vielä käytännöllisemmän – säästät niin ajallisesti kuin rahallisestikin, kun sinun ei tarvitse vaihtaa lamppuja usein. Valikoimastamme löytyy useita valaisimia, joissa on sisäänrakennetut LED-valonlähteet, sekä valaisimia joihin voit valita LED-lampun tavallisen lampun tai halogeenilampun sijasta. LED-valonlähteet tarjoavat erinomaisen värintoiston, sekä valaisevat tilan heti, toisin kuin energiansäästölamput.

Jos käytössäsi on himmennin, on tärkeää huomioida, että LED-lamppu on himmennettävä, sillä tavallisia LED-lamppuja ei voida himmentää. Jos käytössäsi on vanhempi himmennin, voi myös olla, että himmennin ei ole sopiva uusien lamppumallien kanssa, tämä selviää ainoastaan kokeilemalla.

Aim Riippuvalaisin tunnetulta italialaiselta valmistajalta Flos, on kaunis valaisin, jossa on sisäänrakennettu LED-valonlähde. Tämä käytännöllinen riippuvalaisin voidaan ripustaa juuri sille korkeudelle kuin toivot. Valaisin on moderni ja luo erinomaisen ensivaikutelman eteisessä sisääntulijoille.

Aim -riippuvalaisinta on saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena.
Being Kattovalaisin on myös erittäin käytännöllinen valaisin sisäänrakennetulla LED-valonlähteellä. Valaisin on tyylikäs ja mutkaton. Ominaisuuksiensa ansiosta valaisin sopii moneen tilaan. Being -kattovalaisin on varustettu erityisominaisuuksilla, joista Philips Hue on tunnettu – voit säätää valon väriä, intensiteettiä ja paljon muuta.

Tämä kattovalaisin tarjoaa runsaan alas-suuntautuvan valon, valaisten samalla hieman sivuillensa, josta valo pongahtaa katosta heijastaen alas ja ulospäin. Tämä heijastus tekee pienestä tilasta suuremman näköisen. Valaisinta on saatavilla mustana ja valkoisena, halkaisijaltaan Being on n. 35 cm.
Lisäinfoa Philips Huesta

Philips Hue on uusin ja terävin kärki valaisinmaailman kehityksessä. Ei ole oikeastaan mitään rajoja sille, missä näitä lamppuja ja valaisimia voidaan käyttää ja minkälaisia tunnelmia niiden avulla voidaan luoda.
Voit valita 16 miljoonasta eri väristä haluamasi, ja synkronoida Huen televisiosi tai musiikkijärjestelmäsi kanssa, jotta valaistus vastaa kuultavaa ääntä. Voit ohjelmoida valaisimet pois päältä lähtiessäsi ja laittaa ne takaisin päälle, kun olet tietyn etäisyyden päässä kodistasi. Voit himmentää niitä, sekoittaa valkoisia ja värillisiä Hue-lamppuja ja saada ne näyttämään useita eri värejä samaan aikaan – kaikki tämä älylaitteella niitä ohjaten.

Lue lisää Philips Hue tuotteista täältä .
Terho -riippuvalaisin tanskalaiselta brändiltä Mater, on todella elegantti, yksinkertainen ja erittäin pohjoismainen valaisin, joka luo mukavan ja kutsuvan tunnelman eteiseen tai eteishalliin. Luonnonmateriaalien käyttö luo riippuvalaisimeen miellyttävää lämpöä – puhallettu opaalilasi varjostin tarjoaa laadukkaan valaistuksen.
Valaisin on samalla moderni ja ajaton.

Terho-riippuvalaisinta on saatavilla kolmessa eri koossa – voit ripustaa valaisimen yksinään tai näyttävästi ryhmään.

Hyödyllistä tietoa kodinhoitohuoneen ja eteisen designvalaisimista

On erittäin hyvä idea luoda huippulaadukas valaistus eteiseen ja etenkin kodinhoitohuoneeseen., sillä kodinhoitohuone on tila, jolla on monta eri funktiota – säilytys, pyykkäys, kuivaus jne. Molemmat tilat tarvitsevat hyvän yleisvalaistuksen sekä työvalaistuksen alueille, jotka kaipaavat erityisfokusta.

Kodinhoitohuoneen valaistusratkaisut sisältävät riippuvalaisimet ja kattovalaisimet, mutta trendi, joka näkyy nykyisen useammin ja useammin on joustavien ja käytännöllisten seinävalaisimien käyttö.  Näemme myös seinävalaisimia eteisessä, mutta riippuvalaisimet pysyvät varmana kestosuosikkina eteisen valaistuksessa.

On hyvä huomioida ripustuskorkeus, kun suunnittelet kodinhoitohuoneen valaistusta. Suositeltua on, että valaisin riippuisi 75-80 cm työtason yläpuolella välttääksesi varjojen syntymisen. Suosittelemme yhdistämään työskentelytilojen riippuvalaisimet spotti- tai kattovalaisimien kanssa valaistuksen maksimoimiseksi. Voit lukea lisää ripustuskorkeuksista täältä.
Valaistus vaihtoehdot:

•Epäsuora valo – erittäin hyvä yleisvalaistukseen huoneessa. Katto- ja/tai seinävalaisimet ovat erinomaisia valintoja.

•Suora valo – paras työskentelyyn, toimii erinomaisesti valaisemaan tietyt toivotut alueet.

•Ylös valaiseva – erinomainen luomaan lisävalaistusta

•Alas valaiseva – käytetään yleisesti luomaan tunnelmaa tai makuuhuoneen valaistuksessa
Bestlite BL6 Seinävalaisin merkiltä GUBI on erittäin kaunis aito designklassikko. Bestlite BL 6 seinävalaisin on erittäin joustava, sekä vartta että varjostinta voidaan säätää. Valaisin on ideaali eteiseen.

Tätä upeaa valaisinta on saatavilla 9 eri versiona, jolloin jokainen varmasti löytää mieluisensa Bestlite BL6 seinävalaisimen itselleen.
Deep LED Kattovalaisin/Spotti merkiltä LIGHT-POINT on yksinkertainen valkoinen spottivalaisin. Valaisin on käytännöllinen upotettava spottivalaisin, joka tarjoaa erinomaisen työskentelyvalaistuksen kodinhoitohuoneeseen. Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde, joka säästää huomattavan määrän energiaa, sekä tämän LED-valonlähteen värintoistokyky on erinomainen

Spottivalaisimet sopivat erittäin hyvin myös eteiseen ja muihin tiloihin, joissa täsmävalaistus on tarpeen.

Trama Seinä-/Kattovalaisin merkiltä Luceplan voi valaista koko huoneen ja tarjota mainion työskentelyvalaistuksen. Valaisimen suora valo tekee siitä ideaalin valinnan kodinhoitohuoneen tai eteisen valaistukseksi.

Tämä ihana kattovalaisin tyylikkäällä ja mutkattomalla designillaan sopii moneen sisustustyyliin.


Toivottavasti pienestä oppaastamme on ollut apua oikean valaistuksen valintaan eteiseen sekä kodinhoitohuoneeseen.
Jos kaipaat apua tai kysymyksiä ilmenee, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.Kaikki kuvat Pinterestistä