Valaisimia keittiöön – Resepti herkulliseen valaistukseen

Keittiö on paikka, jossa vietämme paljon aikaamme, työskennellen ja seurustellen. Tästä syystä keittiön tulisi olla valaistuerityisen hyvin. Ideaalisti keittiössä tulisi olla kolme erilaista valaistus-tyyppiä: työskentely, tunnelma ja keskitetty valaistus.

•Työskentely valo – On erittäin tärkeää, että sinulla on hyvä työskentely valo keittiössäsi. Ruoan valmistukseen optimaalisin valaistus luodaan valoilla, jotka tulevat ylhäältä ja/tai edestä, on tärkeää yrittää välttää varjoja. Valaistuksen tulisi olla tasainen ja sijaita keittiön tason, tiskialtaan ja hellan yllä.

•Tunnelma valo – Keittiöön saat kodikkuutta ja luonnetta oikeanlaisella tunnelma valaistuksella. Tämä voidaan usein yhdistää keskitettyyn valaistukseen himmentimen avulla, jolloin saat keskitetystä valaistuksesta säädettyä kodikkaan ja mukavan tunnelma valaistuksen.

•Keskitetty valo – Keskitetty valaistus luodaan usein riippu- tai kattovalaisimella. Tämän valaistuksen on tarkoitus valaista koko huone ja luoda tunnelmaa, ja tietenkin luoda käytännöllistä valoa, jotta näet kaappeihin.

Valaisinmestarin valikoimasta löydät valaisimet jokaiseen keittiöön, voit lukea tämän alla olevan ohjeistuksen löytääksesi inspiraatiota. Jaamme vinkkejä ja neuvoja kaikentyyppisestä keittiövalaistuksesta – mitkä tyylit sopivat parhaiten keittiöön, mikä valonlähde sopii parhaiten ja kuinka valita valaisin, joka on samalla tyylikäs ja käytännöllinen.

Keittiöön riippuvalaisin – Klassinen, retro vai moderni?

Kun kyse on keittiön riippuvalaisimista, on ripustuskorkeus hyvä pitää mielessä. Hyvä nyrkkisääntö on, että parhaan työskentelyvalaistuksen luot, kun ripustat valaisimen noin 75-80 cm korkeudelle tasosta.

Meillä on hyvä vinkki varjojen välttämiseen, - tällöinkin mittaa työskentelytason syvyys (etäisyys tason reunasta seinään), jaa tämä lukema kolmella ja mittaa tämä etäisyys seinästä. Tämä on se kohta johon sinun on paras ripustaa valaisin.

Saadaksesi mahdollisimman yhtenäisen valaistuksen työtasollesi, suosittelemme ripustamaan muutaman – tai enemmän – valaisimen riviin suhteellisen pienellä etäisyydellä toisistaan.
PH 2/1 riippuvalaisin tanskalaiselta brändiltä Louis Poulsen.  PH 2/1 riippuvalaisin on todellinen design klassikko. Valaisimen on luonut kuuluisa suunnittelija Poul Henningsen. Riippuvalaisin on elegantti ja ajaton, ja uniikilla ja yksinkertaisella designillaan luo mahdollisuudet moniin sisustusratkaisuihin.

PH-perheeseen kuuluu monia eri variantteja, alkuperäisestä klassikosta – joka nähtävillä kuvassa – päivitettyihin nykyaikaisiin malleihin ja retro tyyleihin.

PH-valaisimet luovat todella laadukasta valaistusta, niiden 3-varjostinjärjestelmän ansiosta. Suurin osa valosta on suunnattu alaspäin, mutta pehmeällä ja hajanaisella tavalla.

Kuva asiakkaaltamme @valdealma via Instagram
Flowerpot VP1 tanskalaiselta brändiltä &tradition on kaunis ja tyylikäs riippuvalaisin. Valaisin on klassinen designiltaan, mutta modernilla kosketuksella. Tämä valaisin sopii erityisen hyvin Skandinaaviseen sisustukseen.

Kuvassa oleva valaisin on matta valkoinen, mutta VP1 on saatavilla jopa 14 eri värissä. Tämä valaisin luo erityisen hyvän valon keittiöösi näyttäen samalla upealta kauniilla designillaan, luoden valoa päivääsi. Flowerpot täyttää ympäristönsä lämpimällä hehkulla, mikä sopii erittäin hyvin keittiöön.
Kuva asiakkaaltamme @homehappydk via Instagram


Beat Light – sarja on Tom Dixonilta on uskomattoman ”cool” ja jännittävä riippuvalaisinperhe, joka on saanut inspiraationsa 80-luvusta. Tässä valaisinsarjassa on hieman retroa tuntua, mutta on silti kokonaisuudessaan moderni.

Beat Light -valaisimet ovat kuin tuulahdus raikasta ilmaa keittiössä, etenkin, kun ne ovat yhdistettynä saman sarjan eri malleihin kuten vieressä olevassa kuvassa.

Nämä Tom Dixon valaisimet ovat myös saaneet inspiraatiota messingin veistoksellisesta yksinkertaisuudesta, ja koska valaisimissa oleva messinkinen viimeistely on tehty käsin – tekee se näistä valaisimista uniikkeja.Kuva Pinterestistä

Led- lamput keittiön valaisimiin – mitä, miten ja miksi

LED-lamput ovat ideaalisia keittiöön. Ne luovat mukavan ja laadukkaan työskentely valon keittiöön. LED-lamput säästävät myös energiaa, mikä johtaa pienempiin sähkölaskuihin, ja niillä on yleisesti keskimäärin 15 vuoden elinikä. LED keittiö valaistus tarjoaa erittäin laadukasta valaistusta hyvällä värintoistolla.

LED-valonlähteet toistavat erittäin hyvin oikeita värilämpötiloja – mikä on todella tärkeää keittiössä.
•Käytännölliseen työskentely valoon, neutraali valkoinen valo on ideaalein – 3500-4000 kelviniä.
•Lämmion valkoinen valo toimii hyvin tunnelma valaistukseen – 2600-2900 kelviniä.

Keittiössä tarvitaan mattaa, lämmintä valoa, joka tarjoaa hyvän värintoiston, mikä saa ruoan näyttämään juuri siltä miltä sen pitääkin. Valikoimastamme löytyy monia valaisimia, joissa on sisäänrakennettu LED-valonlähde sekä valaisimia joihin voidaan valita LED-lamppu.
Tämä valaisin on esimerkiksi erittäin joustava ja funktionaalinen, ja toimii mainiosti keittiöön. Aim Riippuvalaisin mustana merkiltä Flos on on valaisin, jossa on portaaton korkeuden säätö, jolloin voit säätää valaisimen korkeutta helposti ja vaivattomasti kuten haluat.

Tämä yksinkertainen ja kaunis riippuvalaisin on täydellinen keittiöön työskentelyvaloksi ja keskitetyksi valoksi. Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde, jolloin säästät energiankulutuksessa, eikä sinun tarvitse huolehtia lamppujen vaihdosta!

Kuva Pinterestistä
Zero-valaisinsarja  merkiltä LIGHT-POINT  on tyylikäs, minimalistinen ja klassinen valaisin. Zero S1 -riippuvalaisin valaisee alaspäin ja levittäen sen työtason ylle. Sisäänrakennettu LED-moduuli tarjoaa ideaalisen työskentely valon, joka auttaa sinua suorittamaan keittiönaskareet.

Zero-sarja on saatavilla väreissä musta, kulta, valkoinen ja mokka, monissa eri koossa.

Kuva Pinterestistä
Doo Wop -valaisin tunnetulta brändiltä Louis Poulsen on saatavilla messinkisenä, kuparisena ja teräksisenä – ja on mainio vaihtoehto keittiöön. Valaisin on yksinkertainen ja konstailematon riippuvalaisin, jonka charmi valaisee keittiösi monella tapaa.

Valitsemalla LED-lampun Doo Wop -valaisimeen voit parantaa valaistusta keittiössäsi. Varjostimen sisus on maalattu valkoiseksi, luoden heijastavan valon, joka on suuntaa ylöspäin ja alaspäin. Tämä valaisin on varma valinta keittiöön.Kuva Pinterestistä
Solo Square Kattovalaisin  tanskalaiselta valaisintuottajalta LIGHT-POINT  on erittäin samanlainen kuin valaisimet, jotka ovat nähtävillä tässä kuvassa. Solo Square kattovalaisin on kauniin yksinkertainen valaisin, joka sopii täydellisesti keittiöön. Tätä kattovalaisinta on saatavilla mustana, valkoisena, musta/kultaisena ja kultaisena. Valaisinta on saatavilla myös pyöreänä versiona Solo Round Kattovalaisin , joka on myös yhtä yksinkertainen kuin neliön muotoinen serkkunsa. Molemmat versiot tulevat sisäänrakennetulla LED-valonlähteellä, tarjoten täydellisen valaistuksen keittiöön.

Toinen erinomainen kattovalaisin keittiöön on Focus-sarja, myöskin merkiltä LIGHT-POINT. Sisäänrakennetulla LED-valonlähteellä valaisin tarjoaa lämpimän valkoisen valaistuksen, ja kuten nimi kertoo, valaisin todella tuo esineet fokukseen. Valaisin toimii tyylikkäällä ja mutkattomalla designillaan hyvin monissa eri tiloissa kotona.

Kuva Pinterestistä

Keittiösisustuksessa seinävalaisimet ovat suuressa suosiossa tällä hetkellä. Seinävalaisimet ovat erittäin käytännöllisiä, sillä yleensä ne ovat säädettäviä ja käännettävissä sinne, minne valoa juuri tarvitset. Nämä joustavat seinävalaisimet mahdollistavat hyvän työskentelyvalon hellalle, tasolle tai tiskialtaan luo.

Riippuvalaisimet ovat aina suosittuja, mutta on hyvä huomioida, että keittiössä pienemmät varjostimet toimivat paremmin kuin suuret – pienemmät varjostimet eivät ole tiellä ja vievät vähemmän visuaalista tilaa.

Kattovalaisimet ovat erittäin käytännöllisiä ja helppoja. Poissa tieltä ja tekevät tehtävänsä – antavat hyvän työskentelyvalaistuksen.

Joustavuus on kuitenkin tärkeä tekijä, joka takaa laadukkaimman työskentelyvalon keittiössä. Keittiöön tarvitaan usein joustavat työskentelyvalot valaisemaan työskentelytasot ja yleisen keskitetyn valaisemaan koko tilan.
Jos etsit joustavaa ja funktionaalista valaisinta, 265 seinävalaisin merkiltä Flos on täydellinen siihen. Tämä kyseinen valaisin on niin joustava, että se voi tarvittaessa korvata riippuvalaisimen ja kattovalaisimen. Kooltaan valaisin on massiivinen – 2 metriä pitkä ja säädettävissä valaisimaan juuri sinne minne valoa tarvitset.

Valaisin on kokonsa ja tyylinsä ansiosta näyttävä ja kaunis, ja näyttää varsin upealta minimalistisessa keittiössä. Tätä valaisinta on saatavilla väreissä musta ja valkoinen.Kuva asiakkaaltamme @sofieweinreichengell via instagram

Toinen joustava ja funktionaalinen valaisin on 304l40 seinävalaisin legendaariselta ranskalaiselta brändiltä Lampe Gras. Tässä valaisimessa on säädettävä nivel, joka mahdollistaa joustavan valaistuksen. Tätä tyylikästä valaisinta on saatavilla 5 eri värissä.

Suosittelemme tarkastelemaan tätä brändiä lähemmin, Lampe Grasilla on laaja valikoima joustavia kauniita valaisimia, jotka ovat voittaneet asiakkaiden sydämet jo vuodesta 1920 lähtien.

Kuva asiakkaaltamme @hosmajorskan via Instagram
Semi riippuvalaisin tanskalaiselta merkiltä GUBI on upea valaisin ja on erinomainen valinta, jos etsit valaisinta, joka tarjoaa laadukasta valaistusta. Varjostimensa muotoilun ansiosta valaisin valaisee tasaisesti.

Tätä ajatonta riippuvalaisinta on saatavilla 8 eri värissä ja 3 eri koossa!


Philips Hue Being kattovalaisin on täydellinen kattovalaisin. Kaunis, tyylikäs ja mutkatonta designia. Voit kontrolloida tämän valaisimen valon intensitiviteettiä itse, mikä tekee valaisimesta sopivan keskitetyn valon ja työskentely valon luojaksi. Parhaan työskentelyvalon saamiseksi suosittelemme asettamaan valon 4000 kelviniin, tarvittaessa voit myös himmentää valaisinta, sillä Being kattovalaisin on myös himmennettävissä.


Being kattovalaisin on niin käytännöllinen säädettävyytensä ansiosta – tätä valaisinta on saatavilla sekä mustana, että valkoisena.
Toivomme, että olet saanut hieman inspiraatiota ja infomaatiota keittiön valaistuksesta. Jos sinulla ilmenee kysymyksiä tai tarvitset neuvoja, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme - teemme parhaamme auttaaksemme sinua.