Koristelamput

Hehkulamppu on yhä suosittu - huolimatta vuoden 2008 EU-kiellosta. LED-polttimoiden valikoima on nykyään varsin laaja, saatavilla on esimerkiksi vanhanaikaisten hehkulamppujen näköisiksi tehtyjä versioita. Valitsitpa pienen tai suuren, läpinäkyvän tai värikkään, modernin tai retron välillä, pääset nauttimaan nykyteknologian hyödyistä.

Polttimo – eli lamppu tai valonlähde – ei tarjoa ainoastaan loistetta huoneeseen. Se voi olla osa koristeellista, teollishenkistä tai kotoisaa sisustusta. Lisää tyyliisi ripaus persoonallisuutta hehkulangoilla, pallopolttimoilla, retrotyylisemmällä tai liioitellun suurella polttimolla.
Lamppu LED 4,5W Tube Bulb 210 Frosted Dim. E14 - Design By Us
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 14-16 päivässä
Lamppu LED 3W Totem l E14 - Tala
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 10-14 päivässä
Lamppu LED 6,5W Tube Bulb 360 Frosted Dim. E27 - Design By Us
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 14-16 päivässä
Näytetään 36 / 67 tuotteesta

Upeaa särmää erikoispolttimolla

Teknologia on kehittynyt huimasti, ja niin myös valikoima mitä tulee ulkonäköön. Eri muotoisia, värisiä ja kokoisia polttimoita on vaikka millä mitalla. Erikoisemmat polttimot ovat oiva keino lisätä pientä persoonallista ilmettä sisustukseen.

Polttimolla voi muuttaa valaisimen ilmettä huomattavasti, tai itse valonlähteestä voi tehdä sisustuksen keskipisteen. Sisustuspolttimot sopivat minne vain luomaan kodikasta valoa. Tunnelmallinen valaistus istuu erityisen hyvin olo- ja makuuhuoneisiin – oleskelu ja rentoutuminen eivät vaadi samalla tavalla kirkasta valaistusta kuin työskentely. Korosta valaistuksen avulla sisustuksesi veistoksellisia tai taiteellisia piirteitä ja luo juuri omanlaisesi koti.

Viime vuosina paljaista polttimoista on tullut yhä trendikkäämpiä, mikä on luonut uusia, muodikkaita riippuvalaisutyylejä. Minimalistisen skandityylin nosteen myötä pelkistetyt valaisinratkaisut ovat kasvattaneet suosiotaan. Niin kodeissa kuin yleisissäkin tiloissa on nähty erityisesti riisuttuja polttimovalaisimia, joissa ei ole varjostimia lainkaan – ainoastaan polttimo ja johto. Yksinkertaisen ratkaisun ilmaisussa on jotain mutkattoman rehellistä, mikä sopii monenlaisiin tiloihin. Valitse polttimo, joka täydentää kotisi sisustusta juuri oikealla tavalla. Upeat polttimot ovat näyttäviä yksin, kaksin tai suurempinakin joukkoina.

Myös erilaisia ripustusratkaisuja löytyy runsaasti erilaisiin tyyleihin ja tunnelmiin. Yhteinen nimittäjä on hillitty ulkomuoto, mikä sopii yhteen paljaan lampun kanssa antamaan pelkistettyä tai teollista ilmettä sisustukseesi.

Pallopolttimot

Suuria ja näyttäviä pallopolttimoita näkee usein riippumassa ilman varjostinta. 10-12 cm halkaisija ja pyöreä muoto tekevät lampusta näyttävän huomion herättäjän. Pallopolttimoita löytyy jokaiseen kuviteltavissa olevaan sisustustyyliin aina värikkään kuvioidusta, modernista ja himmennettävästä polttimosta retrotyyliseen LED-polttimoon, jonka vanhanaikaiset hehkulangat luovat lämmintä menneen maailman tunnelmaa.

Nykyajan vaihtoehdot hehkulampulle


Useimmille hehkulamppu on vanha tuttavuus. Lämmin kajo on tuonut mukavan tunnelman tuhansiin koteihin yli sadan vuoden ajan. Valtavan virrankulutuksensa vuoksi hehkulamppu on kuitenkin nykyään korvattu LED-teknologialla. Kun verrataan 2-4 ja 40-60 watin virrankulutusta, on selvää että LED on niin taloudellisesti, kuin ekologisestikin kestävämpi vaihtoehto. LED-polttimot ovat myös edeltäjäänsä pitkäikäisempiä: 25 000 – 30 000 tunnin elinikä peittoaa hehkulampun tuhat tuntia mennen tullen.
Karkeasti arvioiden tuhat tuntia lasketaan noin vuoden normaaliksi käytöksi. Vaikka LED-lamput ovat hintavampia, sijoitus kyllä maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Ensimmäisten hehkulampun korvaajien joukossa oli energiansäästölamppu. Se kuitenkin jäi perinteiselle hehkulampulle huimasti värintoisto-ominaisuuksiltaan, eikä saavuttanut kummoista suosiota. Lisäksi sytytys on hidas – kirkkaimman loistonsa saavuttaakseen on lampun aherrettava pitkä tovi, mikä voi monessa tilanteessa turhauttaa sytyttäjää. Pian LED-polttimot syrjäyttivätkin energiansäästölamput. Uusi teknologia ei häviä väreissä, tai missään muussakaan hehkuvalle edeltäjälleen. Himmennys ja lämpötilan säätö ovat esimerkiksi uusia ominaisuuksia, jotka entisajan polttimoilta puuttuu.
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.