Olohuoneen valaisimet – Lue ohjeemme, kuinka valita oikea valaisinOlohuoneen valaisimia on monia, ja samoin myös monia kysymyksiä, siitä mihin valaisimet sijoittaa, tyylistä, hinnoista ja eri valaisimien yhdistämisestä.

Hyvä idea on ensimmäiseksi kysyä itseltä mitkä käytännön tarpeet ovat. Sen jälkeen voit tehdä päätöksen siitä, kuinka haluat uuden valaisimen/valaisimien näyttävän. Etsitkö jotakin erityistä tyyliä, esimerkiksi klassista designvalaisinta, tai oletko enemmän huolissasi siitä, kuinka paljon valaisimen tulisi tuoda valoa tilaan.

Auttaaksemme sinua, tarjoamme sinulle parhaat neuvot olohuoneen valaistuksesta, jolloin voit löytää juuri sen oikean valaisimen olohuoneeseesi koristamaan ja tuomaan valoa.

Mikä seinävalaisin sopii olohuoneeseen?

Mikä seinävalaisin sopii olohuoneeseen?

Uusia trendejä tulee ja menee jatkuvasti, mutta kun kyse on seinävalaisimista, yksi trendi on ja pysyy – koko ja joustavuus.
Lampe Gras on uskomattoman suosittu merkki, kun kyse on seinävalaisimista. Lampe Grasin seinävalaisin valikoima on myös erittäin laaja. Valaisimia löytyy suoraan seinään asennettavia ja valaisimia, jotka asennetaan tangon kanssa – kuten kuvassa.

Lampe Gras valaisimet ovat todella joustavia ja sopivat siksi mainiosti olohuoneeseen, valaisimen säätäminen sopivaksi on helppoa tarpeen mukaan.
Kuva asiakkaaltamme @camillaathena via Instagram


214 Seinävalaisin merkiltä Lampe Gras, on valaisin, jota näemme monissa kodeissa. Mahdollisesti juuri joustavuutensa ja Pohjoismaisen tyylinsä ansiosta. Voit säätää valaisinta ylös ja alas, kuten myös lampun varjostinta sekä vartta, luoden todella joustavan valaistuksen, mutta ollen samalla myös erittäin tyylipuhdas ja upea seinävalaisin.

Voit tarkastaa Lampe Gras valaisinvalikoimamme täältä
Kuva asiakkaaltamme @lk.living via Instagram

Toinen erittäin suosittu seinävalaisin on Mantis BS2 Schottlanderilta. Tämä on erittäin taitavasti suunniteltu ja hieman erilainen valaisin, joka sopii mainiosti tämän päivän trendeihin ja sisustuksiin.

Mantis BS2 on osa kiinnostavaa valaisinsarjaa, jotka edustavat industriaalista tyyliä, mikä ei koskaan tule näyttämään aikansa eläneeltä. On vaikea uskoa, että Mantis-sarja on luotu jo vuonna 1951 ja iästään huolimatta valaisin on tänä päivänä suositumpi kuin koskaan.

Valaisinta voidaan elegantisti ja helposti säätää neljään eri asentoon ja riippuen mallista valaisimen päätä voidaan säätää 180 ja 360 asteen välillä.
Mantis on elegantti ja tyylikäs, ja näemme valaisinta koko ajan enemmän ja enemmän. Suuremmat seinävalaisimet ovat nousseet hitiksi. Uskomme tämän olevan seurausta perinteikkään sisustustyylin siirryttyä sivummalle ja rohkeamman ja kokeilevamman tyylin suosion nousun ansiota.

Emme sano, etteikö pienet valaisimet olisi edelleen suosittuja – AJ seinävalaisimia näkyy myös paljon, Caravaggio Read, Lampe Grasin pienempiä seinävalaisinmalleja sekä muita – mutta, ei ole mikään salaisuus, että tämän päivän moderniin tyyliin kuuluu suuri seinävalaisin, kaunis katseenvangitsija.
Kuvat asiakkaaltamme @palettenoir via Instagram


Kolmas suosittu seinävalaisin on 265, merkiltä Flos. Tämä on todella kaunis ja käytännöllinen valaisin luo laadukkaan suoran valaistuksen ja sopii hyvin käytettäväksi sohvapöydän yllä.

Yksi 265 -valaisimen erittäin hyvä puoli on, ettei se vie paljoa seinätilaa. Asennusosa on erittäin pieni, etenkin verrattuna valaisimen kokoon. Valaisin on myös erittäin helposti säädettävä, joka valaisee laajallekin alueelle. Valaisimen pitkä varsi tarkoittaa, että voit sijoittaa valaisimen loistamaan juuri sinne, minne valoa tarvitaan.

Kuva asiakkaaltamme @mittlillehjerte via Instagram
Olohuoneen valaisimet - onko edullinen valinta huono valinta?

Usein kuultu kysymys on, onko halvempi valaisin huono valinta. Mutta mikä on halpa ja mikä on kallis?
Valaisinmestarilta löydät ainoastaan laadukkaita valaisimia, mutta monesta eri hintaluokasta!

Enimmäkseen kysymys on siitä, mitkä sinun tarpeet ovat. Tarvitsetko valaisimen, joka on himmennettävissä vai vain valaisimen, jonka voit kytkeä päälle ja pois? Tulisiko valaisimessa olla integroitu energiaa säästävä LED-moduuli vai onko valonlähde epäolennainen? Jotkut asiakkaat etsivät klassista designvalaisinta, mutta valikoimassa on myös valaisimia eri hintaluokista, jolloin voit aina löytää vähemmän kalliin vaihtoehdon.

Tämä on vaikea kysymys, mutta yhdestä asiasta olemme varmoja, laadukkaita valaisimiamme on saatavilla eri hintaluokista.

Mihin riippuvalaisimen voin ripustaa olohuoneessa?

Mihin riippuvalaisimen voin ripustaa olohuoneessa?

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä olohuoneen sisustuksessa. Valaistuksella on suuri vaikutus siihen, kuinka koet huoneen ja kuinka helposti se voi muokata tunnetilaasi. Tänä päivänä olohuoneen valaisimet ovat kauniita design objekteja. Ne koristavat ja luovat tunnelmaa, joten valaisimen ripustusta ei tarvitse rajoittaa vain olohuoneen pöydän ylle.

Jos katsotaan esimerkiksi tätä kuvaa, missä Tom Dixonin messinkinen Etch -riippuvalaisin on ripustettu sohvan ylle. Valaisin voisi yhtä hyvin olla sivupöydän yllä, tai kulmassa nojatuolin ja pienen sivupöydän yllä. Voit luoda ”hygge”-tiloja, kuten tanskalaiset sen ilmaisisivat, joka puolelle olohuonettasi.
Toisessa kuvassa on nähtävillä kaksi Etch Mini -riippuvalaisinta, myöskin Tom Dixonilta. Valaisimet riippuvat keskellä seinää – todella epätavanomaisessa paikassa, mutta toimivat mielestämme todella hyvin tilassa ja luovat tehokkaan ja mielenkiintoisen tyylin. Kun valaisimet on sijoitettu harmoniassa muuhun tilaan nähden, ovat ne parhaiten edukseen. Voit arvostaa esineen kauneutta ja samalla ihailla sitä, kuinka ne luovat valoa kauniisti tilaan.

Etch-riippuvalaisimet luovat todella kauniin varjon ja ovat erinomainen valinta, jos etsit valaisinta luomaan tunnelmavalaistusta. Jos etsit suorempaa valaistusta ilman varjoja, voit valita toisenlaisen valonlähteen. Esimerkiksi Etch ripustettuna kahvipöydän ylle toimii parhaiten lampulla, joka heijastaa valoa suoraan alaspäin pöydän ylle.

Kuvat asiakkaaltamme @krea_pernille via Instagram

Näyttävät olohuoneen valaisimet – mikä on kuuminta juuri nyt?

Näyttävät olohuoneen valaisimet – mikä on kuuminta juuri nyt?

Kuuminta juuri nyt on Pohjoismainen sisustustyyli, ja voit löytää kauniit ja funktionaaliset olohuoneen valaisimet, jotka sopivat tähän tyyliin. Olemme tarkastelleet jo seinä- ja riippuvalaisimia, joten voisimme nyt ehdottaa muutamia kuumimpia pöytä- ja lattiavalaisimia olohuoneeseesi.

Ensimmäisenä klassinen PH valaisin. Tässä voit nähdä PH 3/2 pöytävalaisimen ja PH 3½-2½ lattiavalaisimen kahdessa eri kodissa, jotka jakavat todella samanlaisen tyylin – harmaa seinä yhdistettynä minimalistiseen ja tyylikkääseen sisutukseen. Olemme kuulleet, että jotkin näistä valaisimista olisivat vanhemmalle sukupolvelle, mutta nämä valaisimet ovat itseasiassa erittäin suosittuja jokaisen ikäluokan keskuudessa. Näemme sitä yhtä usein nuorempien kodeissa, sillä elämme aikaa, jossa ihmiset ovat halukkaampia sijoittamaan hieman enemmän rahaa laatuun ja arvokkaaseen designiin.
Molemmat valaisimet ovat osa 3-varjostin perhettä, johon kuuluu tänä päivänä 20 mallia, mukaan lukien kolme ulkovalaisinta. Poul Henningsen kehitti 3-varjostinjärjestelmän vuosina 1925-1926, jolloin hän suunnitteli valaisimia Louis Poulsenille kansainväliseen näyttelyyn Pariisiin. Läpi hänen elämänsä Henningsen työskenteli luodakseen häikäisemätöntä valoa ja lopputuloksena oli, ei vain yksi valaisin, vaan koko järjestelmän – kauniit PH-valaisimet. PH valaisimien numero viittaa varjostimen kokoon – PH 3½/2½ ylävarjostin on halkaisijaltaan 35 cm.

Jos olet kiinnostunut klassisesta PH-valaisimesta, voit nähdä koko sarjan täällä.

Kuvat: @bytved ja asiakkaaltamme @valdealma via Instagram.

Toinen suosittu Louis Poulsen valaisinsarja on AJ. Nämä valaisimet ovat tuttuja kuin vanhat ystävät ja löytyvätkin monesta kodista niiden klassisen ja aistikkaan tyylinsä ansiosta.


AJ pöytävalaisin ei vie paljon tilaa ja sopii erityisen hyvin esimerkiksi sivupöydälle tai ikkunalaudalle. Varjostinta voidaan säätää ylös ja alas tarpeen mukaan. AJ-valaisin sopii myös toimistoon tai makuuhuoneeseen, joten ostaessasi AJ valaisimen on sinulla aina olemassa täydellinen paikka, johon valaisin sopii.
Näissä kuvissa on nähtävillä Valaisinmestarin oman SOME-gurun Jannien AJ pöytä- ja AJ lattiavalaisin sijoitettuna olohuoneeseen. On selvää, että yksinkertaisuutensa ansiosta saman sarjan valaisimia voidaan käyttää monia samassa tilassa.

Valaisinta on helppo siirtää huoneesta toiseen, Jannie on juuri sijoittanut AJ pöytävalaisimen toimistoonsa, mutta vaihtaa paikkaa usein, mikä kertoo siitä, kuinka hyvin valaisin toimii monissa eri tiloissa. Tämä onkin hyvä vinkki, jos huoneesi kaipaa piristystä – uusi ja erilainen valaistus saa aikaan suuren muutoksen. Valaisimien uudelleen järjesteleminen eri tiloihin voi saada aikaan mukavaa piristystä.Kuvat @bytved via InstagramTässä toinen AJ lattiavalaisin – kaunis valaisin joka sopii moniin eri sisustusteemoihin.

Valaisin näyttää upealta Kähler-kynttilänjalkojen ja Andersen Furnituren AC2 tuolin kanssa.


Kuva @solgt_til_stanglakrids via instagram
Louis Poulsenin Panthella MINI on myös yksi todella suosituista olohuoneen valaisimista. Malli on suhteellisen uusi, mutta on jo löytänyt tiensä monien kotiin. Panthella MININ halkaisija on ainoastaan 25cm, ja pienen kokonsa ansioista valaisin sopii moniin eri tiloihin ja tilanteisiin.

Valaisinta on saatavilla väreissä: pinkki, punainen, violetti, sininen, oranssi, keltainen, kahdessa vihreän sävyssä, musta, kromi ja opaaliakryyli, joka on nähtävillä kuvassa.
Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde ja kolmiportainen himmennin. Tämä Louis Poulsen  valaisin on todella upea ja erittäin käytännöllinen.

Panthella MINI valaisee pehmeällä valolla. Valaisimen valkoisen sisävarjostimen ansiosta valaisin heijastaa valoa luoden erittäin pehmeän valaistuksen. Kaiken kaikkiaan erittäin kaunis valaisin, joka sopii todella moneen tilaan.

Panthella MINI opaalisena, kuten kuvassa, erottuu upeasti mallistosta, muiden malliston valaisimien varjostimien ollessa metallisia. Jos valitset opaaliakryyli version, koko varjostin valaistuu, joten on hyvä miettiä valaistuksen tarvetta, ennen kuin päätät minkä Panthella MINIn haluat.


Kuva @homehappydk via InstagramKun kyseessä on suositut olohuoneen valaisimet, olisi väärin olla mainitsematta &traditionin Flowerpot VP3 valaisinta. Kyseinen valaisin on bestseller, joka ei koskaan poistu muodista. VP3 valaisimen on suunnitellut Verner Panton, ja valaisinta on saatavilla myös riippuvalaisimena kahdessa eri koossa sekä monissa eri väreissä. Valaisinmestarin myydyin on selkeästi matta vaaleanharmaa , sekä uusi matta musta on ollut myös erityisen suosittu.

Flowerpot sopii olohuoneeseen, mutta myös yöpöydälle tai lasten huoneeseen – tällä kauniilla design klassikolla mahdollisuudet ovat loputtomat.

Näe koko Flowerpot valikoima täällä.Kuvat asiakkaaltamme @_bylilli via Instagram