Makuuhuoneen valaisimet – oikean valaisimen valinta!


Täydellisellä makuuhuoneen valaisimella voi olla valtava vaikutus, mutta oikean valaisimen löytäminen voi olla kiven ja kannon takana. Makuuhuoneen valaistuksen tulisi olla mukava, rentouttava ja kodikas, mutta perusvalaistuksen pitää silti olla kunnossa – onkin tärkeää valita makuuhuoneeseen valaisimet, jotka vastaavat tarpeisiisi.

Lue lisää ammattilaisten vinkkejä ja hyviä ideoita makuuhuoneen valaisuun.


Parhaat lukuvalot ja seinävalaisimet makuuhuoneeseen

Parhaat lukuvalot ja seinävalaisimet makuuhuoneeseen


Louis Poulsenin AJ on erittäin suosittu lukuvalo makuuhuoneeseen. AJ-sarjan on suunnitellut Arne Jacobsen1960-luvulla ja nämä valaisimet ovat kiistatta muotoilun klassikkoja. Sekä AJ -pöytävalaisin että AJ -seinävalaisin löytyvät monien ihanien asiakkaidemme kodista.

Kuvassa on musta AJ -seinävalaisin asiakkaan makuuhuoneessa. Valaisin näyttää upealta ja rikkoo valkoisen seinän hienosti. Jos tunnet olosi hieman värikkäämmäksi, valaisin on saatavilla kymmenessä eri värissä – tummanharmaa, vaaleanharmaa, keskiyönsininen ja aubergine ovat erityisen suosittuja. Silti ei ole epäilystäkään, etteikö musta AJ olisi eniten myymämme malli. Koko AJ-sarjan löydät  täältä.


Kuva asiakkaaltamme @camillasundahl Instagramin välityksellä

Toinen Instagramissa viestivistä asiakkaistamme on valinnut myös makuuhuoneeseensa AJ -seinävalaisimen. Tässä tapauksessa on aika selvää, kuinka paljon pystyt muuttamaan koko huoneen ulkonäköä käyttämällä korostusväriä joko koko seinälle tai vuoteen ympärillä.
Jos rakastat värejä, kannattaa koittaa yhden seinän maalaamista eloisan väriseksi ja käyttää seinävalaisimissa valkoista tai mustaa kontrastin esilletuomiseksi. Myös päinvastaista voi koittaa – yhden seinän maalaaminen rauhallisella neutraalilla värillä ja eloisan väristen seinävalaisimien käyttäminen.
Kolmas totaalisen mahtava vaihtoehto on sävy sävyyn – tummanharmaa seinä vaaleanharmailla valaisimilla tai kirkkaansininen seinä tummansinisillä valaisimilla. Muista tässä tapauksessa, että värien tulee erottua toisistaan hieman mutta silti selvästi, jotta uudet ihastuttavat valaisimesi eivät häviäisi näkyvistä.


Kuva toiselta ihanalta asiakkaaltamme @valdealma Instagramin välityksellä

AJ on selkeä valinta lukuvaloksi, koska sen päätä pystyy nostamaan, laskemaan ja kääntämään puolelta toiselle 60 astetta. Klassinen ja käytännöllinen designvalaisin makuuhuoneeseesi.

AJ -pöytävalaisin toimii erittäin hyvin yöpöydän valaisimena. Se on helppo vaihtoehto, koska valaisinta ei tarvitse erikseen kiinnittää ja voit käyttää sitä pöytävalaisimena myös muualla kodissasi.


Kuva asiakkaaltamme @josefinefrees Instagramin välityksellä

Tolomeo on myös suosittu valaisin makuuhuoneeseen. Artemiden Tolomeo -pöytävalaisin vuodelta 1987 on yksi maailman suosituimmista pöytävalaisimista ja edelläkävijä muotoilussa, valontuotossa, käytännöllisyydessä sekä estetiikassa.

Yksi syy Tolomeon suosioon on sen täysin säädettävään runkoon sisällytetty joustavuus. Sen ansiosta valo on täysin säädeltävissä ja Tolomeo on uskomattoman käytännöllinen makuuhuoneessa. Pitkän vartensa ansiosta Tolomeo on erityisen kätevä, mikäli sinulla on säädettävä vuode.


Tässä kuvassa on musta Tolomeo -seinävalaisin, ja se havainnollistaa hyvin valaisimen joustavuutta ja hyödyllisyyttä. Sen muotoilu on mahtava ja valaisin sopii erinomaisesti lukuvaloksi.

Valaisin on saatavilla joko alustalla tai asennussarjalla, joiden avulla sitä voi käyttää joko pöydällä tai asentaa sen seinälle. Valaisimesta on myös saatavilla useita eri koko- ja värivaihtoehtoja –Tolomeo-sarjasta löytyy todennäköisesti juuri tarpeisiisi sopiva valaisin.


Kuvat: Pinterest

Lampe Gras on myös suosittu valaisin makuuhuoneeseen. Siitä on saatavilla valtava määrä eri versioita – lattiavalaisin, seinävalaisin, riippuvalaisin tai pöytävalaisin. Alustalla tai asennettuna seinään tai kattoon - Lampe Gras pystyy siihen kaikkeen. Värivalikoima on myös hyvin laaja, joten mahdollisuudet ovat loputtomat – yksi lisäsyy siihen, miksi Lampe Gras on niin haluttu.

Lampe Gras on 1900-luvun ikoni. Vuonna 1922 Bernard-Albin Gras suunnitteli sarjan valaisimia käytettäväksi toimistoissa ja teollisuudessa. Gras-valaisin, kuten sitä myöhemmin alettiin kutsua – oli täysin ainutlaatuinen tuote yksinkertaisen, vankan ja ergonomisen muotoilunsa ansiosta.
Valaisimen perusmuodossa ei käytetä ruuveja tai hitsattuja liitoksia, mikä lisää sen erottuvuutta. Pitkä varsi ja runko tekevät valaisimesta erityisen käytännöllisen ja joustavan. Käyttökohteita on useita, ja näitä valaisimia nähdäänkin kotien joka huoneessa.

Bernard-Albin Grasin visionäärinen muotoilu on osoittautunut ajattomaksi, ja tänä päivänä Lampe Gras -valaisimet ovat kysyttyjä keräilykohteita – erityisesti Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.


Kuva: Pinterest

Kattovalaisimet makuuhuoneeseen – millainen kannattaisi valita?

Kattovalaisimet makuuhuoneeseen – millainen kannattaisi valita?

Meillä on laaja valikoima kattovalaisimia makuuhuoneeseen, mutta mikä niistä on oikea juuri sinun makuuhuoneeseesi? Meillä on muutamia ehdotuksia, joista ensimmäinen on Luceplanin Hope. Mikäli etsit romanttista makuuhuoneen valaisinta, on Hope oikea kattovalaisin sinulle. Se moninkertaistaa valon ja luo hohdokkaan, rauhoittavan ja miellyttävän valon, joka ripottelee huoneeseen tuhansia timantinkaltaisia valonsäteitä. Juuri tämä on itse asiassa myös inspiraatio valaisimen nimelle: Hope (toivo).

Koko Hope-sarja on uskomattoman suosittu, pitkälti johtuen sen visuaalisesta keveydestä sekä materiaalien valinnasta. Hope on tehty polykarbonaatista valmistetuista terälehden kaltaisista paneeleista. Nämä paneelit ovat todellisuudessa Fresnel-linssejä, jotka optimoivat valon heijastumisen ja pirstoutumisen – ne luovat erityisiä valoefektejä pienentäen samalla energiankulutusta. Tämä on yksinkertaisesti upea ja hienoja yksityiskohtia sisältävä designvalaisin.
Toinen romanttinen kattovalaisin – itse asiassa yksi suosikeistamme – on kaunis Caboche. Valaisin on läpinäkyvä ja valmistettu pienistä akryylipalloista, ja sen sisäinen varjostin on valmistettu hiekkapuhalletusta opaalilasista. Pallot on sijoitettu valaisimen ulkopuolelle ja ne heijastavat valoa kuin pienet vesipisarat auringossa. Opalisoidun varjostimen ohella pallot takaavat, ettei valaisin koskaan häikäise.

Caboche-kattovalaisin tuottaa kaunista valoa, ja 120W halogeenivalon ansiosta se antaa riittävästi valoa koko huoneen valaisuun.


Tutustu koko Caboche-sarjaan täällä.
Jos sisustusmakusi lähentelee minimalistisen tyylikästä, kannattaa tutustua Philips Huen Being-valaisimeen. Se sopii mainiosti aulatiloihin, kotitoimistolle tai makuuhuoneeseen – paikkoihin, joissa voit ottaa kaiken irti Philips Hue -valaisinten erityisominaisuuksista.

Kattovalaisimet heijastavat valon suoraan alaspäin sekä sivuille. Sivuille heijastuva valo kimpoaa katosta alaspäin huoneeseen.

Being toimitetaan White Ambiance -valonlähteen kanssa, minkä ansiosta se tuottaa valkoista valoa, jota voit säätää sen mukaan, haluatko viileää vai lämminsävyistä valaistusta.  Valolämpötilan säätämisen lisäksi voit myös hallita valon voimakkuutta himmentämällä Being-valoa. Kaikki säädöt pystyy tekemään Hue-sovelluksen avulla tai valaisimen mukana tulevalla kaukosäätimellä. Being tekee juuri halutun kaltaisen valaistuksen luomisen uskomattoman helpoksi.

Leikittele makuuhuoneesi valaisulla– Philips Hue

Leikittele makuuhuoneesi valaisulla– Philips Hue

Philips Hue -tuoteperhe tuo kotisi valaistukseen aivan uudenlaisen lähestymistavan. Huipputason valaistuksenhallintajärjestelmän asentaminen edellytti aiemmin kalliin sähkömiehen palkkaamista – nyt et tarvitse muuta kuin HUE-valon, Bridgen (sillan) sekä Philips Hue -sovelluksen.

Hue-tuotteet ovat aidosti uusi tapa ajatella valaistusta. Voit käyttää Hueta päivittäisen elämäsi parantamiseen. Voit ohjelmoida sen herättämään sinut, tarjoamaan optimaalisen työvalaistuksen, antamaan sinulle energiaa, sulkemaan valot lähtiessäsi aamulla töihin sekä sytyttämään ne jälleen palatessasi kotiin illalla.

Voit ohjelmoida valot syttymään hitaasti aamulla, antamaan sinulle hieman lisää energiaa iltapäivällä, luomaan tunnelmavalaistuksen illalla ja sammumaan hitaasti, kun on aika mennä nukkumaan.


Löydät Philips Hue -kokoelmamme täältä