Bernard Schottlander

Syntynyt: 1924 –  Kuollut: 1999
Tunnettuja töitä: Mantis -sarja
Koulutus: Kuvanveistäjä

Historia
Bernard Schottlander syntyi Saksan Mainzissa vuonna 1924. 15 vuotta myöhemmin, vuonna 1939 hän muutti Englantiin. Iso-Britanniasta Schottlanderin tie vei hetkeksi armeijan mukana Intiaan, minkä jälkeen hän opetteli hitsaamaan. Sitten hän alkoi opiskella Leedsin College of Artissa, jonka jälkeen hän vielä suoritti opinnot St. John’s Woodin englantilaisranskalaisessa taidekoulussa. Schottlander kuvaili itseään designeriksi sisätiloissa, ja kuvanveistäjäksi ulkotiloissa.
Useiden menestyksekkäiden teollisen muotoilun vuosien jälkeen Schottlander halusi keskittyä veistoksiin. 50-luvun lopulla hän oli perustanut työpajan Pohjois-Lontooseen, jossa George Nash toimi hänen assistenttinaan monta vuotta. Vuodesta 1965 lähtien hän toimi metallityön opettajana St. Martinsin School of Artissa. Samana vuonna hänestä tuli myös osa Six Artists –ryhmää Lontoon Institute of Contemporary Artsissa. Vuonna 1966 Schottlander piti ensimmäisen oman näyttelynsä Hamiltonin galleriassa, joka myöskin sijaitsee Lontoossa.

Bernard Schottlander ihaili Alexander Calderia ja loi Calderin töistä inspiroituneena kuuluisan Mantis –valaisinsarjansa vuonna 1951. Schottlander kietoi taidokkaasti yhteen niin taitelijan, insinöörin, ja käsityöläisen taitonsa juuri tässä työssä. Mantisiin rakennettiin hienon vastapainosysteemi, joka yhdistettiin sarjaan vahvoja ja taipuisia metallitankoja. Jopa varjostimet olivat täysin ainutlaatuisia, jotka liki akrobaattisella kauneudella riippuivat elegantisti ja yksinkertaisesti. Alumiiniset varjostinpidikkeet, joissa käytettiin ”spinning and chasing” –menetelmiä, olivat erittäin luotettavia ja kiinteitä. Näihin vankkoihin rakenteisiin Schottlander käytti tekniikoita, joita hän oli oppinut kuvanveistäjänä. Kaikista näistä elementeistä syntyi tunnettu spiraaliformaatti, jossa symmetrisyys ja epäsymmetria ovat liikkeessä.

Valon ikuinen leikki tasapainon ja tasapainottomuuden välillä paljastaa joitakin kaikkeuden suurista salaisuuksista. Ja aivan kuten Alexander Calderin huonekalut, uhmaavat Mantis-sarjan valaisimet painovoimaa. Näiden tuotteiden keskiössä on tarkoin harkittu runous, joka kutsuu sinut mukaansa unelmien eleganttiin maailmaan.

Voit tutustua syvemmin tuotteeseen Bernard Schottlander täällä
Näytetään 8 / 8 tuotteesta
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.