Hans J. Wegner

Syntyi: 1914 - Kuoli: 2007
Tunnettuja töitä: "The Pendant" -kattovalaisin, Opala -valaisinsarja, Y-tuoli, Kiina -tuoli, sekä kuuluisa pyöreä tuoli "The Chair".
Koulutus: Designer                                                  

Historia
Hans J. Wegner syntyi vuonna 1914 Tanskan Tönderissä. Hän pääsi 22-vuotiaana Konsthantverkarskolan –nimiseen käsityöläiskouluun, jonne hän myöhemmin myös palasi opettajaksi. Vuonna 1943 Wegner avasi oman suunnittelutoimistonsa, jossa hän suunnitteli Kiina-tuolin yhdessä ”pyöreän tuolin” kanssa vuonna 1949, luoden näin pohjan monille tuleville tuoleilleen. ”Pyöreä tuoli” tuli sittemmin tunnetuksi nimellä ”the Chair” kun presidenttikandidaatit Richard Nixon ja John F. Kennedy istuivat sillä presidenttikampanjansa päättävässä TV-debatissa.

Vaikka The Chair on edelleen Wegnerin tuotannon tunnetuin ikoni, näkevät monet Y-tuolin hänen suurimpana kaupallisena onnistumisenaan.

Hans J. Werner oli myös loistava valaisinsuunnittelija. Kuuluisa ”The Pendant” on ollut tuotannossa vuodesta 1962 asti, jolloin se suunniteltiin. Sekä The Pendant että futuristinen Opala –sarja, joka alunperin suunniteltiin 70-luvulla Kööpenhaminan Hotelli Scandinaviaan – ovat nyt osa Pandulin valaisinkokoelmaa. Hans J. Wegner sai elämänsä aikana monta erikoispalkintoa työstään. Vuonna 1997 hänet nimettiin The Royal College of Artin kunniatohtoriksi Lontoossa.
Näytetään 7 / 7 tuotteesta
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.