Vitra Valaisimet

Vitra pyrkii jatkuvasti parantamaan sisustusta arvostaen erinomaista designia. He uskovat, että tunteet ja ajatukset muokkaavat ympäristöämme – olipa se sitten kotona, toimistossa tai tien päällä. Vitran huonekalujen lisäksi on Vitralla jännittävä valikoima klassisia ja moderneja valaisimia.  Akari valaisimien sarja koostuu riisipaperivalaisimista, jotka ovat suunnittelijan Isamu Noguchi moderni tulkinta ja sarja onkin saanut osakseen suurta huomioita.

Näe Sisustustuotteidemme valikoima merkiltä Vitra täällä
Akari 21A Riippuvalaisin - Vitra
Takaisin hyllyssä 14-08-2024
Lampe de Bureau Pöytävalaisin Prouvé Bleu Marcoule - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Trays set of 3 Red - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Trays set of 3 Green - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Lampe de Bureau Pöytävalaisin Deep Black - Vitra
Suos. hinta EUR 305,00
Tuotetta on varastossa
Akari 16A Riippuvalaisin - Vitra
Takaisin hyllyssä 14-08-2024
Akari E Riippuvalaisin - Vitra
Takaisin hyllyssä 14-08-2024
Lampe de Bureau Pöytävalaisin Japanese Red - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Petite Potence Seinävalaisin Prouvé Bleu Marcoule - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Abat-Jour Conique White - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
High Tray Dark Brick - Vitra
Odotetaan saapuvaksi varastoon: 150-180 päivässä
Näytetään 36 / 56 tuotteesta
Vitran on perustanut vuonna 1953 Willi ja Erica Fehlbaum.  Vierailullaan Yhdysvalloissa, he hullaantuivat tuolista, jonka olivat suunnitelleet Charles ja Ray Eames. Tästä menestyksekäs yritys sai alkunsa ja he ovat tehneet yhteistyötä kansainvälisten suunnittelijoiden kanssa siitä lähtien – jatkaen menestystarinaansa jo kolmannessa sukupolvessa. Ensimmäinen sukupolvi: Erica ja Willi Fehlbaum tekivät yritykselle perustat, kun taas toinen sukupolvi; heidän poikansa; Rolf ja Raymond, lisäsivät kulttuurisen ulottuvuuden Vitra Campus ja Vitra Design Museum muodossa. Vuodesta 2016 Raymondin tytär Nora Fehlbaum on edistänyt Vitran designperintöä ja keskittynyt myös kestävään kehitykseen.

Suositut Vitra valaisimet

Japanilais-amerikkalainen taiteilija ja suunnittelija aloitti vuonna 1951 valotaideteoksien suunnittelun. Tämän tuloksena syntyi yli 100 käsintehtyä Shoji-paperimallia, tämä käsitti pöytävalaisimia ja lattiavalaisimia. Sarja sai nimekseen ’Araki’, joka tarkoittaa japaniksi ’valoa’. Tänä päivänä sarja koostuu yli 40 eri valaisimesta, jossa yhdistyy japanilainen ja skandinaavinen design ajattomalla ja minimalistisella otteella.

Valaisimia on saatavilla eri kokoisina ja mallisina – toiset puhtaissa muodoissa ja toiset graafisilla kuvilla. Yhteistä Akari valaisimille on kestävä Shoji-paperi, joka himmentää valoa sekä piilottaa valonlähteen, tarjoten samalla miellyttävän ja tasaisen valon ympärilleen.

Akari 1A Pöytävalaisimessa yhdistyy klassisen riisipaperivalaisimen ulkomuoto kapeisiin valaisimen jalkoihin – tuloksena veistoksellinen valaisin. Sama koskee Akari 10A Lattiavalaisinta, joka on saanut pohjoismaisen ilmeen puisten yksityiskohtien ansiosta. Molemmat valaisimet sopivat kodin joka tilaan tai toimistoon, jossa ne tuovat tunnelmaa ja rauhallista valaistusta.

Monet mahdollisesti muistavatkin pyöreän riisipaperivalaisimen, joka riippui lastenhuoneessa tai makuuhuoneessa. Akari 26A Riippuvalaisin on saanut inspiraationsa tästä tunnetusta riippuvalaisimesta, mutta elegantin muotokielensä ja hienon struktuurinsa ansiosta valaisin sopii moderniin sisustukseen.

Riippumatta siitä mistä Akari valaisimen valitset, saat valaisimen, joka on valmistettu korkeaa laatua tarkkaillen, jokaista pientä yksityiskohtaa myöten. Poikittainen runko kiristetään varovasti puurungolle, joka vastaa valaisimen haluttua muotoa – tämän jälkeen paperi liimataan varovasti puurunkoon, osa kerrallaan, jotta saavutetaan täydellisyys.  Koko prosessi kestää noin 6 tuntia, ja kaikki tehdään käsin parhaiden japanilaisten käsityöläisten toimesta.

Vitra tuolista Vitra Design Museoon


1950-luvun puolivälissä matkallaan New Yorkiin Willi Fehlbaum pisti merkille tuolin, joka oli niin mielenkiintoinen, että hänen oli heti selvitettävä kuka sen suunnittelun takana oli. Tuolin oli suunnitellut Ray ja Charles Eames ja tämä kyseinen tuoli muutti Willin elämän, sillä hän päätti suuntautua designhuonekalujen tuotantoon. Useiden vuosien neuvottelujen jälkeen, hän sai vuonna 1957 lisenssin, joka antoi hänelle oikeudet Ray ja Charles Eamesin töihin, mutta myös suunnittelijoiden George Nelson, Alexander Girard og Isamu Noguchi töihin.

Tämä oli alkuun paneva tekijä yritykselle Vitra, jonka pääkonttori on tällä hetkellä Weil am Rheinissä. Yli 60 vuotta he ovat tehneet yhteistyötä useiden innovatiivisten suunnittelijoiden, kuten Jasper Morrison, Mario Bellini, Antonio Citterio ja tunnetun tanskalaisen arkkitehdin Verner Pantonin kanssa. Yhdessä murtaen perinteitä, asettaen kysymysmerkin status quolle ja esittäen jatkuvasti uusia ja parempia ratkaisuja.

Vuonna 1989 Rolf Fehlbaum, Willi ja Erika Fehlbaumin poika, perusti yksityisomisteisen museon Vitra design Museum. 1980-luvun alussa hän aloitti tuolien keräämisen, ja kun hän oli koonnut muutaman, hän alkoi järjestää niitä historian mukaan. Aluksi hän säilytti tuoleja toimistossa.  Kun yksi tuoleista valitettavasti meni rikki, hän päätti, että museo olisi paljon parempi ratkaisu hänen keräilylle.

Museon kokoelma keskittyy tänä päivänä sisustukseen ja huonekaluihin, jotka liittyvät amerikkalaisiin suunnittelijoihin Ray ja Charles Eamesiin. Esillä on myös muita suunnittelijoita kuten muun muassa Michael Thonet, Richard Hutten, Jean Pruvé, Dieter Rams, George Nelson, Alvar Aalto ja Verner Panton. Vitra Design Museum tarjoaa maailman suurimman designhuonekalujen kokoelman ja esittää huonekaludesignin suurimmat tyyliperiodit.  
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.