Ulkovalaisimet – Kaikki ulkotilojen valaistuksesta

Ulkovalaisimet ovat käytännöllisiä ja valaisevat meidän pihamiljöömme meille, kun ulkona pimenee. Ulkovalaisimia löytyy monissa eri muodoissa, designissa ja materiaaleissa. Tästä syystä juuri sen oikean valaisimen valinta voi olla vaikeaa. Tästä oppaasta löydät muutamia suosittuja valaisimia asiakkaidemme keskuudessa, kuin myös muuta hyödyllistä lisätietoa ulkovalaisimista.

Ulkovalaistus koristavat pihatiloja, mutta ovat ensisijaisesti erittäin käytännöllisiä, etenkin Suomen syksy- ja talviaikaan. Kaikki valikoimamme ulkovalaisimet ovat erittäin laadukkaita ja omaavat pitkän käyttöiän, mikä on erittäin olennaista, näiden valaisimien ollessa ulkona sään koettelemina vuoden ympäri.

Ulkotilojen valaistus mahdollisuudet ovat loputtomat, ja moni tila tarvitsee valaistusta. Etuoven-valaistus, valaistus puutarhan ympärillä, pihatien valaistus, terassin valaistus ja niin monia muita paikkoja.
Kuinka valita oikeanlainen ulkovalaistus? On hyvä harkita, mikä alue/alueet kaipaavat valaistusta eniten. Tätä kautta on helpompi lähteä rakentamaan suunnitelmaa minkälaisia valaisimia valita.

Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia tärkeitä vinkkejä, sekä asiakkaidemme suosikki ulkovalaisimia.

Ulkovalaisimet – suosikki seinä- ja puutarhavalaisimet

Olemme koonneet tähän muutamia henkilökuntamme ja asiakkaidemme suosikki ulkovalaisimia, niin talon edustan, pihatien kuin puutarhankin valaisimia. Ulkovalaisimissa on niin monia eri vaihtoehtoja, joten suosikkien karsiminen vain muutamaan on vaikeaa.

Ulkovalaistuksen edut ovat, että ne valaisevat pimeitä kulmia, luovat rauhaa ja iloa kodin ympärille ja toivottavat vieraat ja asukkaat tervetulleeksi miellyttävällä valaistuksella.
merkiltä LIGHT-POINT on yksi valikoimamme suosituimmista ulkovalaisimista. Kyseessä on seinävalaisin, jonka voi asettaa talon julkisivulle tai aitaan. Cube-valaisinsarja on jännittävä sarja valaisimia, joita on saatavilla sisäänrakennetulla LED-valonlähteellä tai ilman. LED-valonlähteen valitseminen on energiaa säästävää.

Cube-sarjaa on saatavilla valkoisena, mustana ja hopeana, valittavana on myös, valaiseeko seinävalaisin alas vai ylös ja alas samanaikaisesti. Cube on tyylipuhdas ja todella käytännöllinen ulkovalaisin.
AJ50 seinävalaisin tanskalaiselta merkiltä Louis Poulsen, on aito klassikko, niin ulko kuin sisätilojenkin valaistuksessa. Tâmä valaisin on ollut erittäin suosittu. Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen.

Itse valaisimen päätä voidaan säätää 60 asteen verran sivuille, mikä tekee siitä myös joustavan ulkovalaisimen. Tätä rakastettua ulkovalaisinta on saatavilla kolmessa eri värissä – musta, harmaa ja valkoinen.
Cube XL Stand Ulkovalaisin merkiltä Light Point, on erittäin suosittu ulkovalaisin asiakkaidemme keskuudessa. Tämä pollarivalaisin sopii hyvin pihatien varteen, talon edustalle tai puutarhaan.

Tämä pollarivalaisin on elegantti ja tyylipuhdas, valaisinta on saatavilla väreissä musta, hopea ja valkoinen. Valaisinta on saatavilla tämän E27-kantaisen lisäksi LED-versiona, jossa valonlähde on sisäänrakennettu.
Spottivalot ovat erittäin suosittuja puutarhassa ja kukkapenkkien ympärille asennettuna.
Sub-valaisinsarja merkiltä Light-Point koostuu maahan upotettavista spoteista, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Tämä valaisinsarja on erittäin käytännöllinen ja tarjoaa erittäin hyvän valaistuksen. Light-Point spottivalot ovat yksinkertaisesti todella tyylikkäitä, kyseisiä valaisimia on saatavilla sekä neliskulmaisena että pyöreänä, ja valonlähteenä toimii LED.

LED-ulkovalaistuksen hyödyt

LED-valonlähteet ovat parhaita valonlähteitä ulkotilojen valaistuksessa. Meillä on laaja valikoima ulkovalaisimia, joissa on sisäänrakennettu LED-valonlähde. Laadukkaissa LED-valonlähteissä on pitkä käyttöikä, keskimäärin 10-25 vuotta, sekä ne ovat energiaa säästäviä.

Ulkovalaistuksessa on tärkeää miettiä värilämpötilaa. Tästä syystä LED-lamput ovat käytännöllisiä, sillä niitä on saatavilla niin lämpimän ja kylmän värisävyissä. Voit vertailla lampun värilämpötiloja tarkastelemalla pakkauksesta Kelvinasteita. Kelvin ilmaisee lampun värisävyn, mitä suurempi värilämpötila, sitä kylmempi valo on värisävyltään. Esimerkiksi 2600 Kelvinin lamppu tarjoaa tunnelmallisen valaistuksen. Voit lukea lisää valon värilämpötiloista täältä.
LED-valonlähteiden hyödyt

•Energiaa säästävä, nähtävissä sähkölaskussa
•Pitkä käyttöikä
•Ei pitkää syttymisaikaa, valonlähde syttyy heti
•Edulliset hinnat, kun vertailussa otetaan huomioon pitkä käyttöikä
•LED-lamput sietävät kylmää ja värähtelyä
•On hyvä käyttää paikoissa, joissa valoa pidetään päällä pidemmän aikaa
Tämä upea ja uniikki ulkovalaisin on erittäin käytännöllinen ja sopiva valinta ulkotiloihin.  304 XL ulkoseinävalaisin merkiltä Lampe Gras on erittäin elegantti ja klassinen ulkovalaisin. Valaisin käyttää LED-valonlähdettä, sillä kyseinen valonlähde sopii parhaiten ulkotiloihin.

304 XL -valaisin on valmistettu teräksestä, joka materiaalina toimii erityisen hyvin ulkona. Valaisimesta löytyy monta eri varianttia, löydät kaikki Lampe Gras ulkovalaisimet täältä.

Tämä kaunis Fakkel Pollarivalaisin omaa elegantin ja kauniin designin. Valaisin sopii hyvin pihapiiriin, puutarhaan, pihatielle tai talon edustalle. Fakkel Pollarivalaisin on tanskalaiselta merkiltä Seslef, ja on yksinkertainen valaisin, joka käyttää energiaa säästävää LED-valonlähdettä. Lisäksi valaisinta voidaan käyttää oikeana soihtuna (fakkel), kun valaisimen säiliöön lisätään lamppuöljyä.

Fakkel Pollarivalaisinta on saatavilla kolmessa eri värissä – musta, galvanoitu ja ruoste. Valaisin levittää lämpimän valkoista ja käytännöllistä valoa ympäristöönsä.
Nautiluz Square LED Ulkovalaisin on moderni ja upea ulkovalaisin merkiltä Lumiere. Valaisin omaa yksinkertaisen ja kutsuvan designin, valaisinta on saatavilla värissä antrasiitti. Valonlähteenä valaisimessa on sisäänrakennettu LED, joka kestää käytössä monta vuotta.

Tämän valaisimen voit sijoittaa ruohikkoon, maahan, kukkapenkkiin, mihin tahansa kaipaat helppoa ja komeaa valaistusta.

Muuta hyödyllistä tietoa ulkovalaisimista

On olemassa niin monia erilaisia ulkovalaisimia, ja olemme käyneet läpi osan niistä nyt – mutta valaisimia löytyy niin paljon enemmän kuin mitä tässä on listattu. Ulkovalaisimet luovat turvallisuutta ja tunnelmaa ulkotiloihin, pääoven edustalla, terassilla ja pihatiellä. Ulkovalaisin toimittaa vieraat tervetulleeksi, kun ulkovalaistus on loisteessa.

Materiaali ja valaisimen pinta ovat tärkeitä tekijöitä, joita tulisi tarkastella ulkovalaisinta valittaessa. Esimerkiksi jos talosi tai loma-asuntosi sijaitsee merenrannalla, on sääolosuhteet rankemmat ilman suolapitoisuudesta johtuen. Tästä syystä tulee valita valaisin, jonka materiaali kestää näitä sääolosuhteita.

Materiaalivaihtoehtoja on useita, mutta galvanoitu on materiaali, jota käytetään useimmissa ulkovalaisimissa. Galvanoituja valaisimia usein pintakäsitellään sinkillä, mikä estää ruostumisen ja edesauttaa pinnan säilymisen kauniina.

Tuuli ja sää ovat aina ulkovalaisimien haasteena – valaisimen tulee kestää vuodesta toiseen vaikeissakin olosuhteissa. Tästä syystä on tärkeää tarkastella valaisinta hankkiessa valaisimen IP-luokitusta. IP-koodi ilmaisee valaisimen kykyä suojautua sisään tunkeutuvalta vedeltä ja höyryltä sekä lialta ja pölyltä. Valaisimen ollessa ulkotiloissa on tietenkin tärkeää, että valaisin kestää sadetta, räntää ja muita rankkoja sääolosuhteita. Voit lukea lisää IP-luokituksista täältä.
Eggy-sarja merkiltä CPH Lighting on uniikki ja erittäin näyttävä valaisin, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön. Eggy on koristeellinen valaisin, joka sopii täydellisesti makoilemaan ruohikolla tai terassin pöydän päällä. Varmaa on se, että tämä valaisin kiinnittää ihmisten huomion upealla ulkomuodollaan.
Eggy-sarjan valaisimet omaavat orgaanisen muodon, ja jakavat lämmintä ja häikäisemätöntä valaistusta.

Tämä valaisin on erittäin funktionaalinen, sillä sitä voidaan siirrellä paikasta toiseen – mihin ikinä valaistusta tarvitaan. Eggy-valaisimia on saatavilla kolmessa eri koossa: Ø70, Ø55 ja Ø32.
Tämä seinävalaisin on aito klassikko, ja tätä valaisinta näkyykin ympäri Pohjoismaita julkisivuvalaisimena. Valaisin sopii moniin julkisivuihin, sen yksinkertaisen ja kauniin designinsa ansiosta. Rørhat seinävalaisin merkiltä Light-Point on saatavilla 8 eri värissä, joten värivaihtoehtoja on tarjolla paljon.

Rørhat on erittäin elegantti ja ajaton valaisin, joka voidaan asentaa suoraan seinään.
Julkisivu-, terassi-, puutarha-, pihatie- ja muiden ulkovalaisimien lisäksi on saatavilla To Go -valaisimia, joita voidaan käyttää ulkotiloissa. Nämä valaisimet ovat käytännöllisiä ja helppo ottaa mukaan ulos terassille ja nauttia kesäilloista. Ladattavuutensa ansiosta nämä valaisimet ovat erittäin käytännöllisiä – johdot eivät ole ulkona nautiskelun tiellä.

Tässä esittelyssä on kolme erilaista To Go -valaisinta, vasemmalla FollowMe merkiltä Marset, keskellä Carrie   merkiltä Menu ja oikealla Colors LED Sound Jar merkiltä Colors by Copenhagen.
FollowMe valaisinta on saatavilla kahdessa eri koossa, valaisin on käytännöllinen ja joustava pöytävalaisin, jonka voit ottaa mukaasi. Valaisinta voidaan käyttää esimerkiksi terassilla, ottaa mukaan rannalle, pihalla viltillä makoillen tai mökillä missä tahansa! Valaisin on ladattava, jonka akku kestää jopa 20 tuntia tunnelmavalaistuksella, jos valaisinta käytetään täydellä valolla, kestää se noin 5 tuntia. Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde.
Carrie valaisin on pieni valaisin, jonka voi myös ottaa mukaan mihin vain. Valaisimen yksinkertainen ja tyylikäs design tekee valaisimesta sopivan mihin tilaan tahansa. Valaisin on joustava pieni valaisin, monilla eri toiminnoilla. Carrie -valaisimella voit luoda kodikkaan tunnelmavalaistuksen, joka kestää jopa 5 tuntia.

Tämä valaisin erottuu kahdesta muusta hieman, sillä tällä valaisimella voit myös soittaa helposti musiikkia samanaikaisesti, kun se luo tunnelmallista valaistusta. Colors LED Sound Jar valaisin on käytännöllisen kokoinen, ja sitä on saatavilla kolmessa eri värissä. Voit ottaa valaisimen mukaan mihin haluat, virtaa tässä valaisimessa riittää jopa 10 tunniksi.

Toivottavasti tästä pienestä informaatiosta ja inspiraatiosta on apua ulkovalaisimesi valinnassa. Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos kysymyksiä tuotteista ilmenee.

Kaikki kuvat Pinterestistä