Valaisimia kylpyhuoneeseen – lue tämä opas tehdäksesi oikeita valintoja


Ihmiset käyttävät nykyään yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa, minkä vuoksi on tärkeää, että sielläkin valaistus sopii täsmälleen tarpeisiisi.

On hauskaa ajatella kylpyhuoneen valaistusta luovasti, mutta kylpyhuone pitää kuitenkin valaista myös käytännöllisellä tavalla. On tärkeää olla tietoinen IP-luokituksesta, joka kuvaa valaisimen turvallisuutta esimerkiksi sormia/käsiä, pölyä ja vettä vastaan – erityisen olennaista tämä on kylpyhuoneessa. Lisätietoja IP-luokituksesta ja turvallisuudesta löydät täältä.
Toinen mielessä pidettävä asia erityisesti paikassa, jossa vietät aikaa peilin edessä, on kattava valon tuottaminen. Kylpyhuoneessa kannattaa olla useampi kuin yksi valon lähde, jolloin voit välttää varjoja ja saavuttaa parhaan mahdollisen valaisupeiton.

Kylpyhuoneen valaistukseen on useita vaihtoehtoja, mutta mikä niistä kannattaa valita? Olemme keränneet joitain tietoja ja inspiraationlähteitä auttaaksemme sinua löytämään täydellisen valaisimen omaan kylpyhuoneeseesi.

LED-valaistus kylpyhuoneeseen – hyödyt ja haitat


Yksi selvä hyöty LED-valoista kylpyhuoneessa on niiden tuottama luonnollinen valo. On tärkeää selvittää, minkä värilämpötilan haluat LEDien antavan, koska ne voivat tuottaa sekä viileää että lämmintä valoa ja kaikkea siltä väliltä.

Tänä päivänä LEDit ovat suosittu valonlähde kylpyhuoneissa, koska ne pystyvät tuottamaan laadukasta valaistusta eri valotehoilla. Lämmin ja miellyttävä värilämpötila saa ihosi näyttämään peilissä luonnolliselta – tästä on erityistä hyötyä meikatessa tai partaa ajaessa. Eräs LED-valaistuksen pieni haitta on sen hinta, joskin alkuperäinen panostus maksaa itsensä takaisin ajan saatossa, koska LED-valaisimien käyttöikä on jopa 10-25 vuotta.

Tarjoamme laajan valikoiman LED-kylpyhuonevalaisimia. Olemme koonneet joitain ehdotuksia ja inspiraation lähteitä auttaaksemme sinua pohtimaan, miltä ne näyttäisivät omassa kylpyhuoneessasi.
Kuvassa on klassinen kylpyhuoneen valaistus. LIGHT-POINT:n Mood 2 -seinävalaisin on asennettu kylpyammeen yläpuolelle valaisemaan sekä ylös- että alaspäin. Se on elegantti ja mutkaton LED-kylpyhuonevalaisin, joka tuottaa miellyttävää ja hyvin levittyvää valoa. Mood 2 soveltuu käytettäväksi useissa paikoissa kylpyhuoneessa, ja sen luokitus on IP20.

Peilin yläpuolella on kaksi sisäänrakennettua spottivaloa. Meillä Valaisinmestarilla on tarjota useita eri spottivalovaihtoehtoja. Niiden joukossa on LIGHT-POINT:n Logic-sarja, jota on saatavilla useina eri versioina. Logic on yksinkertainen ja hienovarainen kattospotti. Se on myös joustava vaihtoehto, koska sitä voi pyörittää sekä kallistaa 28 astetta.Valikoimassamme on myös Easy Kap -valaisin, mikä on toinen hienovarainen sisäänrakennettu spottivalo. Se tuottaa hyvin korkealaatuista valaisua ja on erinomainen valinta kylpyhuoneeseen. Easy Kap-kattospotin on tehnyt tunnettu italialainen valmistaja Flos.

Led-spotti on varma valinta kylpyhuoneen valaistukseen.

Älykäs, moderni ja helppo keino kylpyhuoneesi valaisuun on Philips Hue LightStrips. LightStrips -listojen tarttuvan takapinnan ansiosta voit asentaa ne minne ikinä haluatkin. Philips Hue on täysin uusi tapa ajatella valaistusta.
LightStrips -listat tuottavat 16 miljoonaa eri väriä, mikä mahdollistaa helposti sekä lämpimien että viileiden valaisuteemojen luomisen.

Philips Hue LightStrips käyttää turvallista LED-teknologiaa ja niiden luokitus on IP20.

Tässä näet esimerkin älykkäiden Philips Hue LightStripsien käytöstä. Ne osaltaan lisäävät kylpyhuoneen elegantin yksinkertaista tyyliä. Voit käyttää niitä kattosyvennyksessä, peilin ympärillä tai missä tahansa ajatteletkin niiden näyttävän hyvältä.

Kuuluisa Fabbianin Cube – kylpyhuoneen klassikko

Kuuluisa Fabbianin Cube – kylpyhuoneen klassikko

Erittäin suosittu Fabbianin Cube-valaisin on saatavilla joko kattovalaisimena tai seinävalaisimena. Valaisin toimii erittäin hyvin kylpyhuoneessa ja sitä näkeekin yhä enemmän ja enemmän kylpyhuoneissa halki koko Euroopan.

Cube-kattovalaisin antaa kylpyhuoneeseen erittäin laadukasta valaistusta yläpuolelta. Valaisin on yksinkertainen ja tyylikäs. Cube antaa erinomaisesti valoa riippumatta siitä, mihin sen asennat, ja siitä on tullutkin nykyaikainen muotoilun klassikko.

Koko valaisinsarja on valmistettu erittäin korkealaatuisista materiaaleista. Niiden geometrinen mutta ajaton suunnittelu on tervetullut lisäys kotiin kuin kotiin. Cube on saatavilla viitenä eri värivaihtoehtona.

Peilien valaisimet – klassista, modernia vai erittäin perinteistä?

Kylpyhuoneen peilin sisällä, päällä tai ympärillä olevat valaisimet ovat koko huoneen tärkeimpiä valonlähteitä. Kun tulee aika asentaa valitsemasi valaisin, muista asentaa se silmän korkeudelle välttääksesi varjojen muodostumisen.

Nykyään yhä useammat ihmiset valitsevat moderneja ja epätavanomaisia valaisimia kylpyhuoneisiinsa. Silti tarjolla on vielä useita kauniita klassisia vaihtoehtoja – sisäänrakennettuja spotteja, seinävalaisimia, valaistuja hyllyjä, sekä peilejä, joissa on sisäänrakennettu valaistus. Meillä on erittäin laaja valikoima valaisimia, joita voit käyttää kylpyhuoneen peilin kanssa – tässä olemme esitelleet vain muutamia mahdollisuuksia.

Italialaisen valmistajan Flos:n Romeo Babe W -seinävalaisin on todellinen kylpyhuoneen klassikko. Pienestä koostaan huolimatta se on uskomattoman tehokas. Mielenkiintoinen ja koristeellinen valaisin näyttää upealta kylpyhuoneessasi.

Romeo Babe W -valaisimessa on elegantti läpinäkyvä lasivarjostin, joka tuo uskomattoman häikäisemättömän valon. Valon leikki varjostimessa itsessään on miellyttävää ja hienostunutta.

Kaiken kaikkiaan tämä on epätavallisen kaunis, käytännöllinen ja korkealaatuinen seinävalaisin.
Lampe Gras on erittäin suosittu tuotemerkki, jota alamme nähdä kodeissa uusissa ja luovissa paikoissa.

Lampe Gras -sarja on saatavilla eri värisinä lattiavalaisimina, seinävalaisimina, pöytävalaisimina ja ripustettavina valaisimina – mahdollisuuksia sen käyttöön kotona on useita. Lampe Gras 304L40 -seinävalaisin on suunnittelun ikoni, jonka muotoilu on konstailematon, lujatekoinen ja ergonominen. Valaisin on kaunis ja tyylikäs ja toimii sekä minimalistisessa että ylenpalttisemmassa sisustuksessa.

Lampe Gras -sarja on erittäin käytännöllinen valinta kylpyhuoneeseen, koska siihen kuuluu monia joustavia ja käytännöllisiä vaihtoehtoja. Kuten kuvasta näet, valaisinmallissa on useita niveliä, joten käyttäjä voi asettaa valaisimen täsmälleen haluamaansa paikkaan.
Suosittu kylpyhuoneen valaisin on Muuton E27. Kyseessä on kattovalaisin, jossa on riippuva lampunkanta ja lamppu.  Muotoilu on elegantin suoraviivainen. Ainutlaatuinen E27 riippuvalaisin on valmistettu silikonista ja on saatavilla 13 eri värissä. Valaisin on erittäin käyttökelpoinen ja mukautuva. Sen voi ripustaa itsekseen, pareittain tai useiden valaisimien sarjassa. Valaisimen yksinkertaisuus tekee sitä helpon sisällyttää sisustukseen, oli se sitten tyyliltään millainen tahansa.

Kuten kaikkien kylpyhuoneen valaisinten kanssa, myös tässä tapauksessa pitää muistaa noudattaa turvallisuuteen ja IP-luokitukseen liittyviä ohjeita.

Erinomainen vaihtoehto on myös Flos:n Glo Ball. Se on yksinkertainen ja älykäs seinävalaisin, jonka orgaaninen muoto toimii erittäin hyvin kylpyhuoneessa.

Glo Ball on mahtava valaisin minimalistiseen ja tyylikkääseen sisustukseen. Kuten kuvasta näkyy, se voidaan asentaa suoraan peilin päälle. Sarjan toinen malli soveltuu asennettavaksi seinään tai kattoon.

Kylpyhuonevalaisimien todellinen klassikko on Louis Poulsenin AJ -seinävalaisin. Tämän designvalaisimen erottuva muoto ja historia tekevät siitä koko ajan suositumman. Modernin klassikkovalaisimen päätä voidaan kääntää pystysuunnassa ja valaisinta kiertää 60 astetta. Ainutlaatuinen valaisin, jonka minimalistinen muotoilu on välittömästi tunnistettavissa.  Valaisimen IP-luokitus on 20, tarkasta oppaastamme, mille alueelle kylpyhuoneessa voit sijoittaa AJ -seinävalaisimen.

AJ-sarjan on suunnitellut  Arne Jacobsen 1960-luvulla. Se on saatavilla 10 upeassa värissä, mutta ehdottomasti suosituin värivaihtoehtomme on musta.


Näet Valaisimia kylpyhuoneeseen valaisimet täällä

Muistutamme vielä uudemman kerran, että kylpyhuoneen ja muiden kosteiden tilojen valaistuksessa tulee aina huomioida valaisinten IP-luokitus – lue turvallisuusohjeemme ennen ostopäätöksen tekemistä. Mikäli sinulla on asiaan liittyviä kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä asiakaspalvelutiimiimme


Kaikki kuvat: Pinterest