Globe-valaisimet

Hullu, värikäs ja ”pää pilvissä” ovat vain muutamia niistä nimityksistä, joita 60-luvun alussa käytettiin, kun Verner Pantonia kuvailtaessa. Aikana, jolloin sellaiset suunnittelijat kuten Arne Jacobsen ja Hans Wegner dominoivat designmaailmaa luonnonmateriaaleilla ja yksinkertaisella muotokielellään, olivat Verner Pantonin synteettiset materiaalit ja nopea tuotanto aikaansa edellä. Pantonin tavoitteena olikin saattaa lisää väriä maailmaan – ja siinä hän onnistui täydellisesti.

Verner Panton suunnitteli niin tiloja, valaisimia kuin huonekalujakin – kaikkia samoilla hulluilla värivalinnoilla ja muotokielellä. Tunnetuin on Panton -tuoli, joka oli valettu muotoonsa yhtenä kappaleena, ja joka sai suurta kiitosta maailman ympäri. Tuolia tuotettiin aikanaan lasikuituisena, mutta nykyisin se valmistetaan muovista.

Valaisimet ovat omaa luokkaansa myös! Verner Panton on suunnitellut muun muassa valaisimet Fun, Panthella, Flowerpot, Moon, Spiral ja Wire.

Yksi Verner Pantonin valaisimista on kuitenki yli muiden, ja se on Globe-valaisin! Globe on uniikki ja futuristinen, mutta samanaikaisesti klassinen sekä tyylikäs. Valaisin on käsin koottu ja on uskomattoman kaunis, ja todellakin pesunkestävä tyyli-ikoni! Tänä päivänä Globe-valaisimet tuottaa Verpan.

Globe valaisimet on koottu Verpanin tehtaalla Horsenissa, Tanskassa. Tästä maailmasta löytyy ainoastaan kaksi naista, joilla on sertifikaatti koota Globe-valaisimia. Jokaiseen Globe-valalaisimeen on kaiverrettu sarjanumero ja Verner Pantonin nimikirjoitus, sekä jokaisessa tuotelaatikossa tulee mukana tuotteen aitousdokumentti. Kaikki tämä turvaamaan Globe-valaisimen korkea laatu ja aitous.

Löydä Globe-valaisimet alla olevasta kategoriasta.
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #yesLampemesteren, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.