Tietoa ripustuksesta

Hyödyllistä tietoa valaisimien ripustamisesta

Riippuvalaisimet ja kuinka paljon ne saavat painaa

Riippuvalaisimen johto kestää tietyn verran painoa, riippuen johtojen lukumäärästä (2 tai 3) ja niiden poikkileikkauksesta (0,75 mm² tai 1 mm²).

Johtojen määrä ja poikkileikkaus ilmoitettuna mm² = valaisimen maksimi paino kiloissa.
2x0.75 = 2.2
2x1 = 3,0
3x0.75 = 3.4
3x1 = 4,5

Ripustus

Ennen kuin ripustat valaisimen, tulee sinun katkaista jännite.
Tämän teet helposti, katkaisemalla valot sieltä mihin valaisin ripustetaan. Katkaise jännite työkohteesta ennen työn aloittamista. Huolehdi, ettei jännitettä voida kytkeä päälle kesken työskentelyn.

Vaikka valo on suljettu, tulee sinun olla varma, että virta on poiskytketty. Kontrolloi, että työskentelyalueella ei ole jännitettä. Tarkista asia sulakekaapista tai katkaise sähkö pääkytkimestä. Jos käytät jännitteenkoetinta, varmista, että se toimii, ennen kuin kytket virran pois.

Johdon liittäminen putkeen tai rosettiin

Jos johdot tulevat ulos putkesta tai rosetista, valaisimen ei tule roikkua näiden johtojen varassa suoraan, vaan johdot tulee käyttää kattokoukun kautta jonka varassa valaisin voi roikkua.

Kattorasian kannella (valaisimen ulostulo) on terminaalit valaisimen johtojen asentamiseen, sisäänrakennetulla helpotuksella. Terminaalit on merkitty taulukossa kuvatulla tavalla.

Itse kattorasia voi kantaa maksimissaan 5 kilon painoa, mutta johdolla joka kantaa valaisinta on eri rajoituksia (ks. Taulukko).

Jos valaisinta ei kiinnitä suoraan liitäntäpisteeseen, se voidaan ripustaa joutsenkaulalla tai vastaavalla.
1: Poista 3 - 5 cm valaisimen johdon kuoresta.
2: Eristä ja kuori kuparipäät. Lyhennä, niin, että ne ovat noin 6 cm pitkät. Kierrä kuparisäikeet huolellisesti yhteen samaan suuntaan kuin ne on valmistusvaiheessa kierretty.
3: Asenna johdot kruunuholkkiin. Huomioi, että kaikki kuparilangat ovat puristimen sisällä. Kiristä ruuvit.
4: Ripusta valaisin ylös koukkuun ja peitä kattokuvulla.

Johtojen liittäminen valaisimen pistorasiaan

Valaisimen pistorasiassa voi olla neljä erilaista yhteyttä, ja niillä voi olla nämä kuvaukset:
N tai 0 (nollajohdin)
M tai M1 (keskijohdin)
Jännite kytkimestä L,P,F, or M2 (vaihe)
Normaali jännite toisesta kytkimestä, double-switch
(Katso symboli pohjasta - GND. SIGN)) J tai gnd (maadoitus)

Vaihe vaiheelta

1: Katkaise sähkö pääkytkimestä tai poistamalla sulakkeet.
2: Poista 3 - 5 cm valaisinjohdon päästä
3: Kierrä kuparipäät. Leikkaa niin, että ne ovat noin. 6 mm pitkät.
4: Aseta kuparipäät liittimiin. Huomioi, että kaikki kuparilangat tulee olla liittimessä. Kiristä liittimien ruuvit. Vedä johdoista tarkistaaksesi, että ne istuvat hyvin paikoillaan. Muista, että vihreä/keltaiset johdot voidaan liittää/yhdistää vain, jos liittimessä on maadoitus-symboli.
5: Aseta johto vaippoineen kunnolla vedonpoistimen alle ja kiristä vedonpoistimen ruuvit. Kokeile kevyesti vetämällä, että johto pysyy paikallaan. Ruuvaa tai kiristä kansi.
Huomaa!
Kuorinta saa olla vain max 6 mm, vedonpoistin rosetissa tulee olla kunnolla kiristetty, ja kaikki osat on koottava oikein.