Ruokailupöydän valaisimet - laatua ja ajatonta designia

Ruokailupöytä on kodin keskiö, jonka ympärille perhe kokoontuu päivittäin, paikka ystäville ja illanvietolle. Ruokailupöydän valaisimien avulla voit luoda juuri sellaisen tunnelman kuin haluat. Mahdollisuudet ovat loputtomat, ja valinnan vaikeus voi olla mahdollista.

Jos tarvitset uuden ruokailupöydän valaisimen ja etsit inspiraatiota, tämä artikkeli antaa sinulle muutamia vinkkejä oikean valaistuksen löytämiseen.

Mikä valaisin minun tulisi valita?

Usein kysytty kysymys on: ”Kuinka monta valaisinta minun tulisi ripustaa ruokailupöytäni ylle?”, toinen kysymys usein on: ” Kuinka suuri valaisin minun tulisi valita?”. Ensimmäinen askel ruokailupöydän valaisimen valintaan on ruokailupöydän mittojen tarkastelu. Jos ruokailupöytäsi on pitkä, valitse kaksi riippuvalaisinta: pienemmän tai pyöreän pöydän ylle käy hyvin yksi valaisin. Jos pöytäsi on laajennettava, hyvä idea on asentaa valaisinkisko, jolloin voit aina vaihtaa valaisimien paikkaa.

Toinen upea valaisin, joka toimii mainiosti suurempien pöytien yllä, on Hope. Hope riippuvalaisin Luceplanilta on uskomattoman suosittu, enimmäkseen sen visuaalisen keveyden ja materiaalivalintojen ansioista. Valaisin moninkertaistaa valoa ja luo kimmeltävän, pehmeän valon, joka heijastaa pöytään tuhansia pieniä valonsäteitä, kuin timantteja. Itse asiassa, tästä inspiraatio valaisimen nimeen: Hope.

Tässä voit nähdä kaksi Hope riippuvalaisinta ripustettuna ruokailupöydän ylle korkeakattoisessa tilassa. Jos sinulla on pieni pöytä, voit ripustaa yhden valaisimen sen ylle, valaisinta on saatavilla monessa eri koossa, joten juuri sopivan kokoisen Hope-valaisimen löytäminen on helppoa.

Kuva oikealla @wellendorfs via Instagram
Jotkut asiakkaat näkevät Hope-valaisimen erittäin romanttisena valaisimena, mutta kuten voit huomata tästä kuvasta, valaisin toimii myös erittäin hyvin yhdistettynä minimalistiseen sisustukseen. Emme näe sitä liian romanttisena ollenkaan. Valaisin korostuu myös upeasti esimerkiksi mustaa taustaa vasten, joka luo kauniin kontrastin  valaisimen yksityiskohdille.

Hope on tehty polykarbonaatti paneeleista. Nämä paneelit optimoivat valon heijastuksen - luoden erityislaatuisen valo efektin, ja samalla vähentävät energian kulutusta. Tämä on yksinkertaisesti upea designvalaisin kauniine yksityiskohtineen.

Kuva vasemmalla Pinterestistä
Toinen riippuvalaisin, joka voi olla optimaalinen valinta ruokailupöydän ylle on klassinen Flowerpot VP1 &traditionilta. Valaisimen on suunnitellut Verner Panton. VP1 on pienin Flowerpot riippuvalaisimista, ja on halkaisijaltaan 23cm. Valaisin sopii kooltaan mainiosti ruokailupöydän ylle ja onkin erittäin suosittu ripustettuna parina. Jos sinulla on pieni pöytä ja haluat ripustaa vain yhden valaisimen sen ylle, suosittelemme tarkastamaan Flowerpot VP2, jonka halkaisija on 50cm.

Koko Flowerpot-sarja on erittäin suosittu ja kyseisestä valaisimesta löytyy laaja valikoima eri värejä ja kokoja. Löydät ne kaikki täältä.

Kuva asiakkaaltamme @_bylilli via Instagram

Mikä lamppu tarjoaa parhaan valon ruokailupöydän ylle?

Me kaikki tiedämme, että tänä päivänä voi olla vaikea valita sopivaa lamppua laajasta valonlähdevalikoimasta. Teemme parhaamme vastataksemme yleisimpiin kysymyksiin, joita kuulemme asiakkailtamme – toivottavasti tämä auttaisi sinua valitsemaan juuri oikean lampun sinun ruokailupöydän valaisimeesi.

Useimmiten kuultuja kysymyksiä on: ” Mikä valonlähde minun tulisi valita?”, ”Onko LED paras valinta?” ja ”Mitä Watteja LEDit vastaavat?”. Useimmat meistä tuntevat klassiset 40, 60 ja 100 wattiset lamput, mutta emme ole niin varmoja kun kyse on LED-lamput vastaan perinteiset hehkulamput.


Oikean lampun valitsemisesta on tullut vaikeampaa, sillä valikoima on laajentunut niin paljon.

On hyvä tiedostaa, että voit säästää sähkölaskussasi paljon käyttämällä LED-lamppuja. LED käyttää noin 10% vähemmän energiaa kuin tavalliset hehkulamput. LED-lamput ovat myös pitkäikäisiä – polttoikä on yleensä 25,000-50,000 tuntia – joten sähkölaskussa säästämisen lisäksi sinun ei tarvitse vaihtaa lamppuja niin usein.

Kun halutaan verrata lamppujen tehokkuutta, tarkastellaan yleensä kahta parametriä: valonmäärää (Lumen) ja lampun energiankulutusta (Watt). Valovirta, eli Lumen kertoo valotehosta, valomäärästä jonka lamppu tuottaa joka suuntaan ja Watti kertoo energiankulutuksesta. Täten LED-lamppujen kohdalla tulisi tarkastella Lumen-arvoa Wattien sijasta, jotta tiedämme kuinka tehokas lamppu itseasiassa on. (Klikkaa kuvaa suurentaaksesi sitä.)

Ostaessasi valaisimen Valaisinmestarilta saat aina ilmaisen valonlähteen valaisimeesi*. Valaisimen valmistaja suosittelee valaisimeen parhaiten sopivaa lamppua ja me lähetämme sen sinulle. Voit aina myös valita toisen valonlähteen tilauksesi yhteydessä, jos niin toivot.


*Poissulkien erityisvalaisimet, joissa valonlähde maksaa enemmän kuin 13 euroa.