Valaisimet toimistoon – design ja käytännöllisyys

Istuitpa toimistossasi koko päivän tai vain muutaman tunnin, hyvä valaistus on välttämätön. Valitessasi oikeanlaista valaistusta on tärkeää ottaa huomioon kaksi tekijää - valitsemasi työskentelyalue sekä tekemäsi työn kannalta oikeanlainen valaistus.

Työtilasi tulee valaista selkeästi ja käytännöllisesti - korkealaatuisella ja joustavalla pöytävalaisimella päästään jo hyvään alkuun. Mikäli toimistosi sen vain sallii, olisi hyvä yhdistää luonnollinen ja keinotekoinen valo. Jos vietät suurimman osan työpäivästäsi tietokoneella, työtilasi tarvitsee vieläkin enemmän valoa. Pidä siis mielessä työvalosi ja näyttösi yhteensopivuus.

Hyvässä valaistuksessa muotoilu ja toiminnot kulkevat käsi kädessä. Hyvä valaistus on olennainen osa oikeanlaisen työympäristön luomista

LED- pöytävalaisin?

LED- toimistovalaisin luo paremman työympäristön ja samalla sinä säästät rahaa. LED- valonlähde tarjoaa työpaikallesi tehokkaan valon sekä muita hyötyjä, jotka on hyvä pitää mielessä ostaessasi uutta toimistovalaisinta.

LED-lamput kestävät 10-25 vuotta. Sinun ei siis heti tarvitse olla ostamassa uutta. Myös energian kulutus on huomattavasti perinteisiä hehkulamppuja pienempi, ja ero tulee taatusti näkymään sähkölaskussasi. LED ei myöskään päästä lämpöä ja niinpä ne eivät vaikuta toimistosi sisäilmaan.

Olemme koonneet joitakin valaisin ehdotuksia, jotka sopivat hyvin työpöydille ja toimistoihin, sekä LED:llä että ilman. Pöytälampuissa ei välttämättä tarvitse käyttää LED- lamppuja, mutta uskomme niiden olevan silti paras valinta.
Italiaisbrändi Flosin Kelvin- pöytävalaisin on täydellinen valaisin toimistoihin ja työtiloihin. Sen sisäänrakennettu LED-valonlähde työntää valoa alaspäin työtilaasi kohden, eli juuri sinne minne haluat valosi kohdistuvan.

Tyylikkäällä ja toimivalla pöytävalaisimella on myös kallistettava pää, joten valaisimen säätäminen tarpeidesi mukaan on entistäkin helpompaa. Kelvin on varusteltu kolmivaiheisella kosketushimmentimellä. Se on saatavilla kahdessa koossa ja neljässä neutraalissa värissä - musta, valkoinen, kromi ja antrasiitti.

Tämä kirjoituspöydän valaisin on saanut inspiraationsa puiden lehdistä - valaisimen muoto muuttuu, kun kallistat sen päätä. Aivan kuin lehdet muuttavat muotoaan tanssahdellessaan tuulessa. Tanskalaisbrändi Muuton Leaf-pöytävalaisin soveltuu mainiosti käytettäväksi työpöydällä ja se toimii sekä työvalaisimena että lukulamppuna.

Leafissa on sisäänrakennettu himmennettävä LED-valonlähde. Niinpä sinä voit säätää valotehoa tilanteen mukaan. Leaf-valaisimen löydät sekä pöytä- että lattiavalaisimena, ja se on saatavilla valkoisen, mustan, vihreän ja harmaan väreissä.
Muuton Wood-pöytävalaisin on moderni tulkinta klassisesta ja suositusta arkkitehdin valaisimesta. Tämä ainutlaatuinen valaisin säteilee nykyaikaista pohjoismaista viileyttä ja se sopii mainiosti sekä luku- että työvalaisimeksi.

Woodissa on halogeenilamppu, mutta voit ostaa tilalle myös LED-lampun. Tämä upea lamppu on valmistettu kuivasta ja valkoisesta öljypohjaisesta männystä ja siinä on valkoinen PVC-kaapeli.

Valaisimet ja toimiston katto – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ennen kuin valitset katto- tai riippuvalaisimen toimistoosi, pohdi työpöytääsi. On aina hyvä saada mahdollisimman paljon irti luonnollisesta valosta. Niinpä onkin järkevintä sijoittaa työpöytä niin, että päivänvalo pääsee paistamaan sivulta. Tämä auttaa välttämään heijastuksia tietokoneessasi. Sama periaate koskee keinotekoista valaistusta. Katto- tai riippuvalaisimen sijoittaminen joko näytön yläpuolelle tai sen eteen luo heijastuksia. Niinpä suosittelemme valaisimen sijoittamista sivulle.

Kokeile eri paikkoja ja asenna valaisin sitten vakinaisesti. Myös korkeudella on osansa. Me neuvomme sinua ripustamaan valaisimen vähintään 120 cm työpinnan yläpuolelle, mutta jos toimistossasi on korkea katto, voit ripustaa valaisimen juuri niin korkealle kuin haluat.

Olemme koonneet muutamia esimerkkejä upeista toimistojen katto- ja riipusvalaisimista.

Louis Poulsenin PH 5 - riippuvalaisin on todellinen klassikko. Tämä erittäin suosittu valaisin toimii mainiosti niin toimistossa kuin muuallakin kotona. PH 5:n monivarjosysteemi tarjoaa hajanaisen valon. 100% häikäisemätön.

Tämä kaunis riippuvalaisin on saatavilla laajana värivalikoimana, jotka sopivat nykypäivän sisustustrendeihin. Saatavilla on myös eri kokoja. PH 5 tuottaa korkealaatuista työvaloa, joka kattaa tehokkaasti ilman häikäisyä. PH 5 valaisimet on suunnitellut Poul Henningsen.Philips Huen Being on yksinkertainen ja tyylikäs kattovalaisin. Täydellinen lisä toimistoon. Se työntää valoa suoraan alaspäin ja sivuille, heijastuen pois päin katosta aina huoneen ulkopuolelle asti.
Tämä älykäs valaisin sisältää Hue White Ambiance- järjestelmän, jonka avulla voit säätää sen intensiteettiä ja väriä haluamallesi tasolle.

Optimaalisen työvalon värilämpötila tulisi asettaa n. 4000 kelviniin; extra energiaa tarvitsevalle jopa 6500 kelviniä voi toimia. Beingillä on paljon käytännöllisiä ominaisuuksia, mitkä tekevät tästä kattovalaisimesta erityisen kätevän toimistoon. Being on saatavana mustavalkoisena, sekä valkoisena.

Kiitos elegantin ja yksinkertaisen muotoilunsa, LIGHT-POINTIN Flat S1- riippuvalaisin on mainio vaihtoehto toimistotiloihin. Siinä on sisäänrakennettu LED-valonlähde, joka minimoi valaisimen profiilin ja sallii ripustuksen muita riippuvalaisimia alemmaksi.
Flat S1 tarjoaa pehmeän, miellyttävän ja häikäisemättömän valon, joka on ihanteellinen toimistokäyttöön.

Flat S1- riippuvalaisin on saatavilla mustana ja valkoisena. Sen yksinkertaisuus ja vaatimaton muotoilu takaavat, että valaisin on helppo yhdistää kotiin kuin kotiin sekä erilaisiin suunnitteluihin.Pöytävalaisimet, ergonomia ja sinä

Työskennellessäsi työpöytäsi äärellä on tärkeää huolehtia hyvästä valaistuksesta. Kun tuo valaistus saa pöytälampun muodon, on tärkeää, että valaistus tulee sivulta ja jää alle silmätason - näin vältät tietokoneen näytölle muodostuvia heijastuksia eivätkä silmäsi pääse sokeutumaan valosta.
Suosittelemme, että sijoitat valaisimen vastakkaiselle puolelle hallitsevasta kädestäsi, eli jos olet oikeakätinen, aseta valaisin vasemmalle puolelle, jne. (Viimeinen vinkki, jolla vältät heijastuksia - jos työskentelet ikkunan lähellä, aseta näyttö 90° kulmaan ikkunasta).

On hyvä valita joustava/ säädettävä pöytävalaisin, jonka voit sijoittaa juuri tarvitsemallasi tavalla. Valo, jolla on epäsymmetrinen valonjakauma, on toinen käytännöllinen vaihtoehto, sillä se lisää sivuttain kohdistuvan valaistuksen määrää työpinnallasi.
Valaisimen koko runko on säädettävissä, mikä mahdollistaa valon täydellisen hallittavuuden. Tolomeon muotoilu on tyylikäs ja yksinkertainen, ja on selvää, että muotoilu mukailee toimintoja. Tämä upea pöytävalaisin on saatavilla alumiinisena, mustana ja valkoisena ja se sopii mainiosti melkein mihin tahansa toimistoon.
Suurempi Tolomeo-valaisinperhe sisältää muita pöytämalleja eri kokoisina ja väreinä.

Louis Poulsenin AJ-pöytävalaisin on sinua varten, joka etsit todellista klassista pöytävalaisinta.
Tämän elegantin ja kauniin valaisimen ainutlaatuisen muotoilun on luonut Arne Jacobsen. Se on täydellinen valaisin työpöydille, tarjoten epäsymmetrisen valon jakautumisen, mikä istuu mainiosti työskentelyyn.

Huomiota herättävä lampunpää kallistuu niin, että voit kohdistaa valon juuri siihen missä sitä eniten tarvitset.

AJ on saatavilla 10 upeassa värissä.


                                                                                                                                                                                                     

Italiaisbrändi Flosin 265-seinävalaisin on äärimmäisen hyödyllinen valaisin - se voi korvata pöytä-, lattia- tai riippuvalaisimen.
265-valaisimessa on 2 metrin pituinen varsi, joka mahdollistaa joustavan ja tarkan valaisun toimistossasi.

265 on huomiota herättävä ja erittäin viehättävä valaisin, jonka upea muotoilu koristaa toimistoasi. Valaisimen ergonomia ja säädettävyys ovat erittäin käytännöllisiä. Tämä seinävalaisin mahdollistaa täydellisen tasapainon estetiikan ja suorituskyvyn välillä.
Valaisin saattaa jopa lisätä tuotteliaisuuttasi! 265-valaisin on saatavana mustana ja valkoisena.Tanskalaistuottaja GUBI:n Bestlite BL6 on kauniilla ja tyylikkäällä suunnittelulla varustettu ajaton klassikko.

Se on joustava valaisin, sillä sekä lampunpää että varsi ovat säädettävissä. BL6 on ihanteellinen toimistokäyttöön, sillä se sallii sinun säätää työalueesi valaistusta tarpeidesi mukaan.

BL6 on ollut koko pitkän historiansa ajan arkkitehtien ja suunnittelijoiden suosikki tehden työskentelytunneista miellyttävämpiä ja tuotteliaampia. Tämä ihastuttava seinävalaisin on saatavilla yhdeksässä eri väriyhdistelmässä ja se taatusti kirkastaa toimistoasi.Mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoa, ole hyvä ja ota yhteyttä ystävälliseen ja asiantuntevaan asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai chatissa – he auttavat sinua mielellään!


Kaikki kuvat ovat Pinterestistä.