Mökin ja kesäasunnon valaistus – ideoita mökin valaistukseen

Kesälomakauden ja sään ollessa kuumimmillaan moni siirtyy mökille rauhoittumaan ja nauttimaan Suomen kauniista luonnosta.
Koivunlehtien helinä, järven rauhallinen liplatus, saunan kiukaan suhina – mökki elämää.
Tähän artikkeliin olemme koonneet sisustusideoita ja käytännön ratkaisuja mökin valaistukseen. Mökkivalaistus kattaa niin ulko- kuin sisävalaistuksenkin.


Ulkovalaisimet kauniista kesäöistä nauttimiseen


Mökin terassi, kota, pihasaunan terassi, laituri – ihania paikkoja viettää pitkiä kesäiltoja.
Iltojen hämärtyessä on To Go -valaisimet mainioita seuralaisia! Nämä valaisimet voit ottaa mukaasi mihin vain, luoden valoa sinne minne sitä eniten tarvitaan.

Hyvänä esimerkkinä mökille sopivasta To Go -valaisimesta on Halo Designin Sound Jar. Tämä valaisin on kätevä mukaan otettava pöytävalaisin, joka toimii myös Bluetooth -kaiuttimena!
Mikä onkaan ihanampaa kuin istua mökin laiturilla nauttien kauniista ja lämpimästä kesäillasta kuunnellen musiikkia tunnelmallisessa valaistuksessa. Valaisinta voidaan ladata USB -johtoa käyttäen – niin kätevää ja helppoa!
LED Sound Jar -valaisimet löydät täältä
Toinen erinomainen esimerkki kätevistä To Go -valaisimista on Carrie -pöytävalaisin merkiltä MENU. Tämä valaisin luo erittäin tunnelmallista valaistusta. Carrie on ladattava ja mukana kätevästi kulkeva LED -valaisin.

Tämänkin valaisimen voit helposti ladata USB-liitännän avulla. Löydät kaikki valikoimamme kauniit Carrie -valaisimet täältä


Secton valaisimet sopivat kauniisti kotiin kuin kotiin, mökkiin kuin mökkiin. Nämä näyttävät, modernit, kauniit valaisimet luovat ympärilleen pehmeän valaistuksen ja sopivat materiaaliensa ansiosta täydellisesti suomen luonnon ympäröimäksi. Valaisimet valmistetaan suomalaisesta puusta Suomessa.
Yllä olevassa kuvassa nähtävillä esimerkki, kuinka Secto 4201 -riippuvalaisimet sopivat vaaleaan sisustukseen ja suomalaiseen mökkimaisemaan. Voit ripustaa valaisimet sarjassa suuremman ruokapöydän ylle taataksesi parhaan valaistuksen.
Toinen kaunis, luonnon materiaaleista valmistettu valaisin on Materin Liuku Base | Ball -riippuvalaisin, jonka on suunnitellut Maija Puoskari. Valaisin on valmistettu FSC-sertifioidusta lepästä, valaisimessa on myös sisäänrakennettu LED-valonlähde – energiaa säästävä ratkaisu. Ruokailupöydän ylle tämä valaisin sopii täydellisesti, mutta toki valaisin sopii myös esimerkiksi mökin keittiöön tai makuuhuoneeseenkin.


Pidätkö enemmän valkoisesta ja puhtaasta sisustuksesta?

Valkoinen tuo avaruutta ja raikkautta sisustukseen.
Valkoisilla valaisimilla täydennät mökin modernia sisustustyyliä.

Eos -Riippuvalaisin on todella uniikki valaisin, joka tuo pehmeyttä ja lämpöä tilaan. Valaisinta on saatavilla monessa eri koossa: Mini, Medium, Large, X-Large ja XX-Large.
Jos valkoisen sisustuksen haluaa rikkoa hieman, löytyy valaisimesta myös kaunis vaalean ruskea versio.

Valaisin on valmistettu hanhenhöyhenistä, puhdistus tapahtuu helposti pölyttämällä hiustenkuivaajalla.

Tied -riippuvalaisimet sopivat esimerkiksi meren ympäröimään, valkoiseen sisustuksen omaavaan kesäasuntoon.

Valaisin sopii täydellisesti lukuvaloksi, joten voit ripustaa sen nojatuolisi ylle ja nauttia rauhallisista sateisista kesäilloista lukien lempikirjaasi.

Binic -pöytävalaisin merkiltä Foscarini on saanut inspiraationsa merimaisemasta, majakan valosta.
Valaisin on saanut nimensä pienen Binic -nimisen majakan mukaan, joka sijaitsee suunnittelijan Ionna Vautrinin kotikonnuilla.

Valaisin huokuu persoonallisuutta, Binic sopii mainiosti niin makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Valaisin luo pehmeän suoran valaistuksen.


Hieman inspiraatiota mökin ulkovalaistukseen

Hieman inspiraatiota mökin ulkovalaistukseen


Mökin valaistuksessa on tärkeä huomioida sisäänkäynnit päärakennukseen ja piharakennuksiin (sauna, kota, ulko-wc, aitta), sekä terassin valaistus.

Gregg -riippuvalaisin on ulkotiloihin sopiva valaisin merkiltä Foscarini. Tämä orgaanisen muodon omaava valaisin sopii terassille, vaikka näyttääkin tavalliselta riippuvalaisimelta! Valaisimen IP-luokitus on 65, mikä tekee valaisimesta ideaalin valaisimen mökin terassille, kuistille, patiolle ja saunan terassille.


Värikkäämpää ilmettä ulkovalaistukseen luo Marsetin Santorini ulkotiloihin sopiva riippuvalaisin.
Valaisin on saanut inspiraationsa kalastusaluksien lyhdyistä, ja luokin ympärilleen todella merellistä tunnelmaa.

Tämä viehättävä valaisin löytyy valkoisena, mustana ja keltaisena, sekä valaisimesta löytyy myös kattovalaisinversio.  
Mökin seinävalaistus

Seinävalaisimilla luot kätevästi ja helposti turvaa ja tunnelmaa.  Seinävalaisimet sisäänkäynnin luona takaavat turvallisen sisääntulon ja helpottavat luonnollisesti hämärässä avaimien kanssa harpomista.


Fakkel -seinävalaisin merkiltä Seslef on saanut inspiraationsa vanhoista lyhdyistä. Valaisimessa on sisäänrakennettu LED-valonlähde, joka tarjoaa energiaa säästävää valaistusta. Valaisin on erittäin elegantti ja yksinkertainen ja sopii monen kauniin mökin edustalle.
Kaikki artikkelin kuvat Pinterestistä