Palkittu klassikko kauniissa uusissa väreissä: nyt Flosin Taccia-pöytävalaisin on saatavana myös valkoisena.

18. lokakuuta 2023
Palkittu klassikko kauniissa uusissa väreissä: nyt Flosin Taccia-pöytävalaisin on saatavana myös valkoisena.
Vaikka italialaisen muotoiluyrityksen Flosin kehuttu muotoiluklassikko Taccia on yli 60 vuotta vanha, kaunis valaisin erottuu ajattomana muotoilutaideteoksena, joka on yhä tänä päivänä innovatiivisen valaisinsuunnittelun huippua. Tämä ei johdu ainoastaan lampun luovasta muotoilusta ja kauniista valaistuksesta, vaan myös siitä, että lamppukonsepti on kehittynyt vuosien varrella jatkuvasti, minkä ansiosta se voi elää uudella teknologian aikakaudella. Uusin lisäys Taccia-perheeseen on valikoima kauniita pöytävalaisimia, joissa on älykäs LED-valaistus, joka pysyy uskollisena alkuperäiselle valaistusfilosofialle, joka on ikonisen muotoilun perusta.

Tarina juontaa juurensa vuoteen 1958, jolloin aikansa johtava suunnittelija Achille Castiglioni ja hänen veljensä Pier Giacomo Castiglioni yhdistivät voimansa ideoidakseen epäsuoralla valaistuksella varustetun valaisimen. Veljekset alkoivat sitten työstää prototyyppiä Tacciaa varten, mutta useiden testien jälkeen he joutuivat luopumaan muoviversiosta, koska valonlähteen lämpö yksinkertaisesti muodosti muovisen varjostimen. Maaliskuussa 1962 lampun kehitys saatiin päätökseen, ja lopullinen prototyyppi valmistui alumiinisella heijastimella ja lasisella varjostimella, joka kesti valonlähteen lämmön. Vuonna 2010 Flos tutki mahdollisuutta tehdä LED-versio, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun ikonista valaisinta kehitetään edelleen. Vuonna 2016 testataan PMMA:n käyttöä varjostimessa. Uusien COB-LEDien ansiosta, joiden lämpösäteily on minimaalista, on nyt mahdollista valmistaa Taccia muovisella varjostimella, mikä oli suunnittelijoiden alkuperäinen idea vuonna 1958.

LED-pöytävalaisimesta on nyt kaksi uutta versiota, joissa valaisimen jalusta on maalattu valkoiseksi, toinen alkuperäisessä koossaan ja toinen Small-versiossa, joka 48 cm:n pituudellaan sopii täydellisesti konsolipöydälle tai seinähyllylle. Katsele molempia yhdessä muun Taccia-malliston kanssa täällä.