Louis Poulsenin rajoitettu erä: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen

1. syyskuuta 2023
Louis Poulsenin rajoitettu erä: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen
PH 2/2 Luna on Louis Poulsenin tämän vuoden Limited Edition -valaisin.

PH 2/2 on alun perin Poul Henningsenin itse vuonna 1939 suunnittelema valaisin, ja nyt se julkaistaan uudelleen yksinoikeudella keräilykappaleena designin ystäville. Uudelleenjulkaisun takana on Louis Poulsen, joka joka vuosi piristää designin harrastajien elämää arvostetuilla valaisimilla rajoitetuissa erissä.

Tämän vuoden rajoitetun painoksen valaisin tunnettiin alun perin nimellä yöpöytälamppu, sillä Poul Henningsenin mielessä oli juuri yöpöytä, kun hän suunnitteli PH 2/2:n. Alkuperäinen valaisin muistuttaa hämmästyttävän paljon juuri julkaistua versiota, sillä siinä on tunnusomainen kaareva runko ja upeita muotoilun yksityiskohtia. Runko, jalusta ja kanta on valmistettu kauniisti harjattua messinkiä, ja hienot linjat huipentuvat tyylikkääseen suupuhallettuun opaalilasivarjostimeen.

Poul Henningsenin tyyliin varjostimet perustuvat suunnittelijan kolmen varjostimen järjestelmään, joka on peräisin vuodelta 1926. Ajatuksena oli luoda varjostimia, jotka minimoivat tuon ajan huonojen hehkulamppujen aiheuttaman häikäisyn.

Poul Henningsenin ja kolmen varjostimen järjestelmän tarina on luettavissa täältä!.

Poul Henningsenin yöpöytälamppu

Alkuperäinen, vuonna 1939 julkaistu Poul Henningsenin yöpöytälamppu oli lyhyempi kuin Louis Poulsenin luoma uusi rajoitettu uusintaversio. Alun perin PH 2/2:n korkeus oli vain 230 mm - kun taas uuden yöpöytälampun korkeus on peräti 320 mm. Tämä tekee valaisimesta monipuolisemman ja tarkoittaa, että sitä voidaan nyt käyttää myös esimerkiksi työpöydällä.

Käytännölliset lisäykset eivät kuitenkaan jää tähän. Lisääntyneen korkeuden lisäksi Louis Poulsen on tehnyt valaisimesta myös kääntyvän pään. Tämä tarkoittaa, että voit suunnata valaisimen juuri siihen suuntaan, johon tarvitset valoa.

Order here and get your Limited Edition!