FLOS STORIES: To-Tie - Kaikki on kiinni nimestä

29. syyskuuta 2023
FLOS STORIES: To-Tie - Kaikki on kiinni nimestä
Milanolaisen muotoilija Guglielmo Polettin uusi ainutlaatuinen pöytävalaisin

To-Tie on Flosin uusin valaisin, ja se on ensimmäinen valaistussuunnittelutilaus jännittävältä uudelta suunnittelijalta Guglielmo Polettilta, joka tunnetaan mieltymyksestään "itsestäänselvään" muotoiluun. To-Tie on täysin tämän kuvauksen mukainen: omaleimainen pöytävalaisin, jonka olemus on pelkistetty pelkkään olennaiseen, joka on koottu pelkästään mekaanisen jännityksen avulla ja jonka nimi täydentää täydellisesti tätä taideteosta.

Tuloksena on silmäänpistävä mutta yksinkertainen muotoilu, joka avautuu yhteenliitetyn liikkeen ympärille ilman ruuveja, liimaa tai hitsausta. Nerokas rakenne tekee valaisimesta erittäin kestävän, ja sen ansiosta eri elementit voivat myös suorittaa useita toimintoja. Valonlähde on integroitu alumiinitankoon, joka toimii myös kahvana, kun taas sähköjohto ei ainoastaan anna valaisimelle virtaa, vaan on myös ratkaiseva elementti, joka sitoo kaiken yhteen.

To-Tie-mallistoon kuuluu kolme erilaista valaisinta, joista jokainen on kooltaan ja mittasuhteiltaan sopiva tiettyyn ympäristöön. Pienin malli sopii yöpöydän valaisimeksi, korkein versio voidaan sijoittaa konsoliin ja suurin näyttää hyvältä olohuoneen matalalla pöydällä. Mihin tahansa ne sijoitetaankin, To-Tie-valaisimet erottuvat edukseen ainutlaatuisen ja omaleimaisen koostumuksensa ansiosta.

Guglielmo Poletti on saavuttanut tämän uransa virstanpylvään epätavallisen ja epälineaarisen matkan kautta, joka heijastaa monin tavoin hänen taiteellista työtään. Sattumalta kuultu luento sytytti kiinnostuksen kipinän, joka johti hänet vähitellen muotoilun maailmaan, jossa hän työskenteli harjoittelijana ja osallistui työpajoihin kahden hyvin erilaisen muotoilupersoonallisuuden kanssa ennen kuin hän aloitti koulutuksensa Design Academy Eindhovenissa.

Nykyään Poletti toimii Milanossa omassa studiossaan, jonka hän itse suunnitteli ja kunnosti. Polettin luova prosessi kumpuaa luomisen taidosta ja rakenteellisten jännitteiden ja materiaalien syvällisestä tutkimisesta, joiden avulla hän herättää intuitiiviset näkemyksensä. Flosin suunnittelijoille tarjoama luova vapaus ja ainutlaatuinen asiantuntemus ovat mahdollistaneet hänen kokeellisen lähestymistapansa muuntamisen teolliseksi valaistustuotteeksi. Tämä Flosin ensimmäinen valaisin huokuu Castiglionin veljesten henkeä ja neroutta, ja sitä voidaan oikeutetusti pitää aitona Flos-valaisimena.

Katso kaikki To-Tie-valaisimet täältä!

Original text by FLOS IN FLOS STORIES