FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. marraskuuta 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin luonnehtii Bilboquet'ta vuosituhannen vaihteen ja Z-sukupolven valaisimeksi: se on joustava valaistusratkaisu, joka mukautuu tämän päivän ja huomisen sukupolvien monimuotoiseen suhtautumiseen kotiin.

"Bilboquet on säädettävä pöytävalaisin, joka näyttää yksinkertaiselta mutta on täynnä persoonallisuutta, sillä se ohjaa valoa leikkisästi ja tarkasti kaikkiin suuntiin. Magneettisten pallonivelten innoittamana Bilboquet tarjoaa liikkuvuutta monenlaisiin eri toimintoihin. Käytettiinpä sitä työpöydän työpöytävalaisimena, antamaan pehmeää valoa seinää vasten tai valaisemaan hyvää kirjaa, se loistaa sinne, missä sitä tarvitaan", Philippe Malouin sanoo.

Harmoniaa muodoissa, materiaaleissa ja väreissäMalouinin suunnittelufilosofia pyörii emotionaalisen yhteyden luomisessa, muodollisen selkeyden korostamisessa ja selkeän visuaalisen identiteetin vaalimisessa. Hän on suunnittelija, joka pyrkii johdonmukaisesti yksinkertaisuuteen tuotannossa, kokoonpanossa ja estetiikassa ja asettaa kestävyyden etusijalle suunnittelun peruselementtinä.

Salvia, tomaatti ja pellavaBilboquet'n leikkimielinen aspekti on vaikuttanut suuresti valaisimen kolmivärisen paletin valintaan. Salvia, tomaatti ja pellava määrittelevät valaisimen rungon lisäksi myös kaapelin ja pistokkeen, mikä luo yhtenäisen yksivärisen estetiikan.

Bilboquet on suunniteltu huolellisesti siten, että se voidaan mukauttaa monenlaisiin tarpeisiin. Säädettävän sylinterin lisäksi kaapeli voi jäädä näkyviin tai se voidaan piilottaa jalustan alla olevaan koteloon. Kaksimetrisen kaapelin ansiosta valaisinta on helppo siirtää ympäri kotia. Lisäksi lamppu voidaan vaihtaa ja päivittää ajan myötä, mikä takaa valaisimen pidemmän käyttöiän. Bilboquet on suunniteltu pitkäikäiseksi, ja sen pääkomponentit voidaan purkaa kokonaan, jolloin yksittäiset osat on helppo korjata, vaihtaa tai hävittää ympäristön kannalta vastuullisella tavalla. Sekä pää että runko on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka on paperinvalmistuksen sivutuote, öljypohjaisten materiaalien sijaan.

Katso lamput täältä!