FLOS STORIES: Wandersin Skynest yhdistää teknologiaa ja runoutta.

29. kesäkuuta 2024
FLOS STORIES: Wandersin Skynest yhdistää teknologiaa ja runoutta.
Marcel Wandersin luova ja runollinen muotoilu saa uuden ulottuvuuden Skynestissä, joka on hänen uusin valaistussuunnitelmansa Flosille. Skynest yhdistää muodollisen tyylikkyyden ja teknisen innovaation, ja se on sekä taidokas että hienostunut. Tekstiiliputkeen kudotun LED-nauhan avulla Skynest luo korimaisen muodon, joka on sekä esteettisesti miellyttävä että teknisesti edistyksellinen.

Skynest koostuu 24 LED-valopalkista, joita peittää kaksivärinen tekstiilirakenne. Valo säteilee vain valkoiselta puolelta, kun taas kankaan väri jää näkyviin ulkopuolelle. Erilaisten valoelementtien yhdistelmä 48 värillisellä palkilla molemmilla puolilla herättää valaisimen eloon. Lopputuloksena on eteerinen, valoisa läsnäolo, joka on selvästi saanut inspiraationsa käsityön maailmasta, mutta jossa on odottamaton teknologinen käänne.

Wandersin intuitiivinen idea käyttää kudontaa uutena valonlähteenä on sekä vallankumouksellinen että yllättävä. Vaikka lampunvarjostimien kutominen on lähes tavallista käsityöläisvaikutteisissa valaisimissa, näkökulman muutos - korin tekeminen itse valonlähteeksi - muuttaa Skynestin innovatiiviseksi muotoiluteokseksi. Se luo sillan kahden maailman välille, jotka nykyaikana kohtaavat yhä useammin.

Myös itse nimi Skynest on hyvin symbolinen: se herättää muistoja Wandersin aikaisemmista mestariteoksista ja tuo mieleen kuvan leijuvasta valopesästä - unenomainen ja runollinen visio. Skynest on myös esimerkki kestävästä suunnittelusta. Se on valmistettu kierrätetystä ja täysin kierrätettävästä muovista (PL). Jokainen osa on kiinnitetty paikalleen erityisten mikroliittimien avulla, eikä eri osien kokoamiseen käytetä liimaa. Koko valaisin voidaan helposti purkaa korjauksia ja vaihtoja varten.

Marcel Wandersin Skynest ei ole pelkkä valaisin, vaan taiteellinen tulkinta valosta, jossa yhdistyvät kauniisti käsityön perinteinen estetiikka, moderni teknologia ja kestävä kehitys. Tämä innovatiivinen muotoilu tuo uutta elämää valaistukseen ja inspiroi luovalla ja ympäristöystävällisellä lähestymistavallaan.

Katsele koko Flosin Skynest-sarjaa täältä.

Original text by FLOS in FLOS STORIES