Maailmankuulu klassikko vuodelta 1977 tyylikkäässä uudessa nikkelipinnoitteessa.

3. kesäkuuta 2024
Maailmankuulu klassikko vuodelta 1977 tyylikkäässä uudessa nikkelipinnoitteessa.
Italialainen arkkitehti ja sisustussuunnittelija Vico Magistretti suunnitteli Atollo-pöytävalaisimen vuonna 1977, ja tämä malli on ollut klassisen design-pöytävalaisimen arkkityyppi. Jo vuonna 1979 valaisin voitti Compasso d'Oro -muotoilupalkinnon, ja sitä on sittemmin ollut esillä muun muassa New Yorkin Museum of Modern Artissa, Zürichin Kunstgewerbe Museumissa ja Hampurin Museum Für Kunst und Gewerbe -museossa.

Atollo on kaunis esitys yksinkertaisista, geometrisista muodoista, jotka sulautuvat kauniisti toisiinsa. Sylinterinmuotoinen pohja antaa vakautta, kun taas kartiomainen kärki luo täydellisen tasapainopisteen puolipallonmuotoiselle varjostimelle. Atollo-pöytävalaisimen omaleimaisen minimalistisen ja muotokeskeisen ilmaisun avulla Magistretti on mennyt aikaansa edellä tällä kauniilla luomuksella, jonka yksivärinen, metallinen pinta korostaa sen tyylikästä yksinkertaisuutta. Tähän mennessä valaisin on ollut saatavilla valkoisena, mustana, kultaisena ja pronssisena. Nyt se on kuitenkin saatavana myös kiiltävänä nikkelipintana, jonka ultramoderni ilme täydentää kauniisti minimalistista muotoilua.

Valaisimessa on kaksi vakiopistorasiaa, jotka sijaitsevat varjostimen alla. Koska varjostin on valmistettu metallista, valo ei karkaa ulos, vaan se ohjataan alhaalla olevaan valopistorasiaan, mikä luo tehokkaan alasvalon, joka keskittyy myös kauniisti muotoiltuun jalustaan. Varjostimen puolipallomainen muoto estää valoa häikäisemästä sivuille, mikä takaa suoran valon, mutta miellyttävän laatuisena.

Atollo-pöytävalaisinta on saatavana kolmessa eri versiossa: 238 Small, 239 Medium ja 233 Large. Mallissa 238 on tavallinen painokytkin, kun taas mallin 239 ja 233 kytkimessä on sisäänrakennettu himmennystoiminto, jonka avulla voit säätää kirkkautta niin, että saat oikean valon mihin tahansa tilaisuuteen, aikaan ja tarkoitukseen. Suuren version korkeus ja halkaisija ovat 70x50 cm, joten se toimii hyvin myös lattiavalaisimena.

Katso koko Atollo-mallisto täältä>