FLOS STORIES: Jasper Morrisonin kirjoittama Oplight planeettamme puolesta!

15. maaliskuuta 2024
FLOS STORIES: Jasper Morrisonin kirjoittama Oplight planeettamme puolesta!
Miten erottaa kestävä esine kestämättömästä? Sitä ei aina ole helppo erottaa ensi silmäyksellä, varsinkin kun kyseessä on pienikokoinen ja virheettömillä linjoilla varustettu valaisin.

Oplight osoittaa, että teknisesti edistyksellisiä tuotteita voidaan valmistaa ympäristöä kunnioittaen. Vaikka paksuudet ovat minimaalisia, eri osien kokoamiseen ei ole käytetty liimaa. Siksi ne voidaan purkaa, vaihtaa yksitellen ja kierrättää erikseen materiaalista riippuen.

Ensinnäkin kuori on valmistettu valualumiinista, joka on kevyt ja kestävä materiaali, joka on helppo kierrättää. Väri koostuu jauhemaalista, jonka maalausprosessissa ei tarvita liuottimia, koska jopa tuotantomenetelmät otetaan huomioon kokonaisympäristövaikutuksissa.

Oplightin sisällä oleva LED-lähde on erittäin tehokas, mikä tarkoittaa, että se säteilee suuren määrän valoa suhteessa kulutettuun virtaan, ja sen käyttöikä on yli 50 000 tuntia. Vian sattuessa tai tehokkaampien valonlähteiden tullessa saataville levy voidaan vaihtaa ilman, että loput lampusta tarvitsee hävittää, mikä säästää merkittävästi resursseja.

Tämä on mahdollista, koska LED-levyä ei ole liimattu jäähdytyselementtiin kuten tavallisesti eikä sen vaihtaminen vaadi monimutkaisia lisälaitteita. Sen sijaan sen voi tehdä tavallinen sähköasentaja ilman, että lamppua tarvitsee tuoda myymälään päivitettäväksi.

Diffuusori eli läpinäkyvä kansi, joka toimii myös linssinä, on valmistettu ruiskuvaletusta polykarbonaatista. Joustavuutensa ansiosta se napsahtaa paikalleen, joten se voidaan irrottaa LED-lähteeseen pääsyä varten ja asentaa takaisin paikalleen joustavuutta vaarantamatta. Jos se rikkoutuu, se voidaan luonnollisesti käyttää uudelleen ja korvata.

Kaikista näistä syistä Oplight on tulevaisuuden lamppu, jonka on määrä kestää pitkään, eikä loppujen lopuksi mitään mene hukkaan.

Katsele Oplight-seinävalaisimia Flosilta täältä.