FLOS STORIES: Almendra - Luonnon uusi valoisa taika

24. helmikuuta 2024
FLOS STORIES: Almendra - Luonnon uusi valoisa taika
Espanjalainen muotoilija Patricia Urquiola luo valon mestariteoksen - Almendran - lumoavassa muotoilun ja luonnon sinfoniassa. Tämä modulaarinen valaistusjärjestelmä juhlistaa mantelipuun muotoja ja värejä tavalla, joka herättää ilmassa runoutta. Kunnianhimoinen hanke, joka käsittää esteettisyyden lisäksi myös kestävyyden, ja sitä tukevat poikkeuksellinen muotoilu ja teknologia.

Patricia Urquiolan visio tulevaisuudesta
"Almendra on sekä siemen että valo, ja se asuu kuoren sisällä kuin pieni maja, tila, joka sisältää siemenen ja suojelee sitä. Halusin tutkia mantelin energiaa. Lamppu on edelleen mekaaninen esine, mutta lähitulevaisuudessa kuvittelen lampun, joka avautuu ja sulkeutuu, jolla on oma liikkuvuutensa.".

Runoutta, valoa ja kestävyyttä kauniissa synteesissä
Almendra on saatavana 3 eri mallina: Almendra Arch, Almendra Organic, joka muistuttaa puun oksia, ja Almendra Linear, joka koostuu modulaarisista lehdistä, joissa 3, 4 tai 6 moduulia voidaan ryhmitellä ristikkäiseen kuvioon.

Kestävyyden tiellä
Almendra noudattaa ISCC-protokollaa (International Sustainability & Carbon Certification), ja se on suunniteltu kestävän kehityksen näkökulmasta. Sen lehdet ja hajottimet on valmistettu erityisestä polykarbonaatista, joka on peräisin paperintuotannon sivutuotteesta, eikä tuotteen kokoamiseen käytetä liimaa. Almendra voidaan purkaa kokonaan, joten jokainen osa voidaan kierrättää.

Luonnollinen väripaletti
Patricia Urquiola on valinnut hyvin luonnollisen väripaletin, joka on saanut inspiraationsa mantelipuun väreistä. Kauniita mattapintoja, kuten Off-White, Nude, Ocher, Anthracite, täydentävät kaksi metalliväriä, Bay Blue Metallized ja Lilac Metallized.

Modulaarinen ja säädettävä valaistus
Kaikissa Almendra-malleissa on mahdollista muuttaa valon suuntaa asennuksen aikana. Jokaista lamppua voidaan kääntää 60º:n askelin eri kokoonpanon ja valaistustunnelman aikaansaamiseksi. Lehdet voidaan sijoittaa määritettyihin asentoihin (A-B-C-D-E-F), kunhan valaisimen symmetriaa noudatetaan, jolloin valaisin pysyy tasapainossa koottuna.

Lisää ripaus luonnon taikaa kotiisi Almendran avulla - Katsele koko valikoima täältä

Original text by FLOS in FLOS STORIES