Rauhoittava valaistus Alexei Iskosin uusimmalla mestariteoksella Calm Wall Light -seinävalaisimella

25. maaliskuuta 2024
Rauhoittava valaistus Alexei Iskosin uusimmalla mestariteoksella Calm Wall Light -seinävalaisimella
Kun ukrainalais-tanskalainen suunnittelija Aleksej Iskos oli eräänä päivänä käymässä Kööpenhaminan lentoasemalla, hän huomasi mainoksen. Suunnittelijan huomio ei kuitenkaan kiinnittynyt sisältöön eikä tuotteeseen, vaan pikemminkin muotoon: pehmeä, tekstiilimäinen materiaali, johon mainos oli painettu, loisti poikkeuksellisen miellyttävällä hehkulla. Tästä sai alkunsa idea uudesta valaisinkonseptista, ja se on esimerkki Iskosin hämmästyttävästä kyvystä löytää inspiraatiota jokapäiväisestä elämästä ja kääntää arkiset esineet ja ilmiöt kauniiksi muotoilukieleksi - materiaalisesti, visuaalisesti ja toiminnallisesti.

Iskosin uuden seinävalaisinsarjan "Calm" valaisimille on ominaista täsmälleen sama miellyttävä valoilmiö, josta sarjan nimi on saanut alkunsa. Valaisimen ulkopuoli on päällystetty tiiviisti kudotulla tekstiilillä, joka tasoittaa valoa ja luo diffuusin valoefektin, jossa valo siirtyy asteittain sivuilta kohti valaisimen keskustaa. Sen takana oleva valonlähde on LED-moduuli, joka luo tehokkaan korostusvalaistuksen, joka sopii lähes mihin tahansa huoneeseen. Samalla valo loistaa myös valaisimen takaosan läpi, mikä luo tumman kontrastin valaisimen kehykseen ja harmonisen valokuvion seinälle.

Itse muotoilulle on ominaista kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa muotoilu on yhtenäinen ja yksityiskohtia vähennetty ulkoasussa, mikä osoittaa Iskosin hallitsevan ja osaavan skandinaavisen minimalismin sisustussuunnittelussa. Calm-seinävalaisinta on saatavana useissa eri koko- ja värivaihtoehdoissa, joissa on kehyksen varrella yksittäisiä värikaistoja, jotka tuovat hienovaraista värinäytelmää sävyneutraaliin muotoiluun. Valaisin on saatavana myös sisäänrakennetulla kosketushimmentimellä kirkkauden säätämiseksi, mikä laajentaa valaisimen käyttömahdollisuuksia huomattavasti. Himmennystoiminnon nopeaa ja helppoa käyttöä varten voit ostaa myös erityisesti Calm-sarjaa varten tarkoitetun johdon.

Katsele koko Calm-seinävalaisinsarjaa täältä.