Uudet lisäykset Artemiden Tolomeo- ja Ilio-valaisinkokoelmiin eksklusiivisina erikoispainoksina.

29. tammikuuta 2024
Uudet lisäykset Artemiden Tolomeo- ja Ilio-valaisinkokoelmiin eksklusiivisina erikoispainoksina.
Vuosi 2023 oli vuosi, jolloin useat italialaisen suunnittelijamerkin Artemide kauniit erikoismallit ovat nähneet päivänvalon. Näihin kuuluvat sekä ikonisen arkkitehtonisen valaisinsarjan Tolomeo, joulupainos, joka on ollut tuotannossa siitä lähtien, kun valaisin suunniteltiin vuonna 1987, että eksklusiivinen Limited Edition -painos lattiavalaisinsarjasta Ilio sarjan 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Molemmissa painoksissa on säilytetty sama tiukka muotoilu, joka on ominaista muulle sarjalle, ja ne ovat toiminnoiltaan yhtä laadukkaita.

Tolomeon erikoispainoksessa on kaunis kuparinen pintakäsittely, ja se on pienemmässä koossa, joka on noin puolet pienempi kuin alkuperäinen pöytävalaisin. Tämä tekee siitä kauniin design-valaisimen, joka sopii myös pienemmille pöydille ja pinnoille, joilla on rajoitetusti tilaa. Valaisin on osa Giancarlo Fassinan ja Michele de Lucchin Artemidelle suunnittelemaa, palkittua Tolomeo-arkkitehtuurivalaisinsarjaa. Vuonna 1987 tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen Tolomeo on voittanut lukuisia palkintoja, kuten Compasso d'Oro -palkinnon vuonna 1989 ja Observeur du Design Paris -palkinnon vuonna 2001, ja se on koristanut lukemattomia työpöytiä ympäri maailmaa. Voit lukea lisää kauniista sarjasta ja sen historiasta täältä.

Itse Artemiden perustajan Ernesto Gismondin suunnittelema Ilio-sarja tunnetaan äärimmäisen yksityiskohtaisesta muotoilusta, puhtaasta geometriasta ja minimalistisesta ilmaisusta. Kaikki nämä ominaisuudet, jotka luonnehtivat Ilio-sarjaa ja antavat sille korkean tunnettuusarvon, on säilytetty juhlavuoden painoksessa, mutta kiehtovalla pintakäsittelyllä. Pinnoite on tehty erityisellä PVD-tekniikalla, jonka avulla on voitu luoda portaaton siirtymä kultaisesta alhaalla hopeanharmaaseen ylhäällä. Ilion vuosijuhlapainosta on valmistettu vain 2000 kappaletta. Jokainen kappale on merkitty sarjanumerolla ja Ernesto Gismondin allekirjoituksella. Löydät juhlapainoksen yhdessä muiden suoraan täältä.