Toiminnallinen valaistus koteloituna kuvataiteeseen: katso Artemiden IXA-sarja.

7. maaliskuuta 2024
Toiminnallinen valaistus koteloituna kuvataiteeseen: katso Artemiden IXA-sarja.
Elegantti muotoilu kohtaa joustavan toiminnallisuuden uudessa IXA-valaisinsarjassa, jonka kansainvälinen muotoilustudio Foster + Partners on suunnitellut italialaiselle Artemidelle. Valaisimille on ominaista niiden ainutlaatuinen suunnittelukonsepti, jossa tasapaino, tasapaino ja harmonia ovat keskeisellä sijalla kaikissa valaisimen visuaaliseen muotokieleen ja toiminnalliseen ulkoasuun liittyvissä päätöksissä. IXA:ta suunnitellessaan Foster + Partners sai inspiraationsa amerikkalaisen kuvanveistäjän Alexander Calderin dynaamisista veistoksista, jotka kiteyttävät ajatuksen tyylikkäästä tasapainosta tarkkuuden ja hienostuneen käsityötaidon avulla. Jokaisessa sarjan erilaisessa pöytä-, lattia- ja seinävalaisimessa on sama pallomainen valaisinpää ja hoikka runko, ja osa valaisimista on varustettu vastapainolla, joka luo kauniin leikin keveyden ja raskauden välille vastakkaisissa muodoissa.

Kauniin uuden IXA-valaisinmalliston suunnittelun keskeinen periaate on valaisimien visuaalisen estetiikan ja niiden toiminnallisten ominaisuuksien välinen vuorovaikutus. Nerokkaan painojen ja vastapainojen yhdistelmän ansiosta kutakin valaisinta voidaan kääntää usealla eri tavalla, jolloin sekä runkoa että valaisinpäätä voidaan säätää ja valon suuntaa muuttaa. Useissa valaisimissa on sisäänrakennetut himmentimet valaisinpäässä. Niiden avulla voit säätää valon voimakkuutta portaattomasti ylös- tai alaspäin, mikä antaa sinulle joustavuutta ja hallintaa itse valaistukseen.

Jokaista IXA-sarjan eri valaisintyyppiä on saatavana kolmessa värivaihtoehdossa: valkoisena, mustana ja keltaisena, kaikki kauniissa yksivärisessä värimaailmassa, joka korostaa kauniisti valaisimen taiteellista ilmaisua.

Löydät koko kauniin sarjan täältä.