Alkuperäinen Mogens Lassenin muotoilu vuodelta 1944 herätetään henkiin: katso kaikki Klampenborg-pöytävalaisimen kauniit vaihtoehdot.

8. helmikuuta 2024
Alkuperäinen Mogens Lassenin muotoilu vuodelta 1944 herätetään henkiin: katso kaikki Klampenborg-pöytävalaisimen kauniit vaihtoehdot.
Tanskalainen suunnittelija Mogens Lassen alkoi vuonna 1944 luonnostella uutta valaisinmallia, joka toteutui vasta 82 vuotta myöhemmin. Luonnos piilotettiin Kööpenhaminassa sijaitsevan Tanskan taidekirjaston arkistoon, kunnes designvalmistaja Audo Copenhagen otti valaisimen lopulta tuotantoon vuonna 2022. Valaisimessa on kaikki tanskalaiselle muotoilulle ominaiset klassiset piirteet: geometrisesti suuntautuneet muodot, pehmeät kaaret ja vaivaton sirous jokaisessa yksityiskohdassa. Mogens Lassenia pidetään yhtenä maan suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista arkkitehdeistä, joka omaksui tanskalaisen funktionalismin - uuden ajan tyylin. Lassenin sisustussuunnitelmat ovat luonnollinen jatke hänen arkkitehtoniselle lähestymistavalleen, joka näkyy sekä hänen täydellisten luomustensa muodossa että toiminnallisuudessa.

Klampenborg-pöytävalaisimelle on ominaista kierretty jalusta, joka jatkuu huomaamattomasti kehykseen, jossa on sama siro rakenne. Pistorasia istuu keskellä kehystä, ja sitä varjostaa kellonmuotoinen varjostin, joka suojaa valonlähdettä, vaikka pistorasia ja varjostin ovat erillään toisistaan enemmän kuin tavanomaisissa valaisimissa. Vastakkaisten elementtien yhdistelmä pysyy täydellisessä tasapainossa keskenään, mikä luo ilmaisun, joka on rohkea olematta teeskentelevä, muodon, joka herättää uteliaisuutta, ja toiminnon, joka on innovatiivinen mutta intuitiivinen. Pöytävalaisinta on saatavana kolmena vaihtoehtona: mustaksi lakattuna, kiillotetulla teräspinnalla ja messinkipinnoituksella, riippuen mieltymyksestäsi ja ilmeestä, jonka haluat lisätä sisustukseesi.

Erillisestä varjostimesta ja pistorasiasta huolimatta valonlähde on häikäisemätön. Varjostin ympäröi lamppua, joten valo heijastuu sisäpuolelle ja loistaa sitten taas alaspäin pehmeänä valaistuksena. Valaisimen kytkimessä on myös kolmiportainen himmennystoiminto kirkkauden säätämiseksi.

Löydät kaikki Klampenborg-pöytävalaisimen vaihtoehdot täältä.