Valaistus ja arkkitehtuuri kauniissa liitossa Pholcin Meter-lattiavalaisimessa.

3. tammikuuta 2024
Valaistus ja arkkitehtuuri kauniissa liitossa Pholcin Meter-lattiavalaisimessa.
Ruotsalaisen valaistusalan yrityksen Pholc ja tanskalaisen muotoilijakaksikon Maria Bruun ja Anne Dorte Vesterin skandinaavinen yhteistyö on hieno osoitus muotoiluun perustuvasta skandinaavisesta minimalismista, ja se on luonut monumentaalisen valonlähteen, joka sekä herättää kaikkien katseet että sopii kauniisti sisustukseen: Meter. Valaisin on saanut nimensä vaikuttavan metrin korkeutensa mukaan, mutta sitä on saatavana myös pienempänä, puolen metrin pituisena versiona. Valaisinsarjan raitis, tarkoituksenmukainen nimi kertoo suunnittelun takana olevasta nerokkuudesta ja kurinalaisuudesta. Meterin piirustuksissa Bruun ja Wester risteyttivät suunnittelun arkkitehtuurin ja taiteen kanssa painottaen abstraktiota, ja tuloksena on minimalistinen ja äärimmäisen yksinkertainen muotoilu, joka huokuu luonnetta jokaisesta yksityiskohdasta.

Meter muistuttaa muotoilultaan antiikin Kreikassa esiintyvää pylvästä. Sen leveä halkaisija ja vaikuttava korkeus yhdistettynä valkoiseen päällykseen ja kauniisiin reunoihin, jotka kulkevat koko valaisimen pituudelta, täydentävät sen arkkitehtonista muotoilua ja tekevät siitä esteettisen lisän, joka sopii erityisen hyvin suurempiin tiloihin, joissa suositaan yksinkertaisuutta ja neutraaleja värisävyjä.

Hienostunut muotoilu korostuu kauniisti, kun valaisin kytketään päälle, ja koko rakenne valaistaan pehmeällä, tunnelmallisella hehkulla. Koska varjostin peittää valonlähteen kokonaan, valo tunkeutuu huoneeseen vain epäsuorasti ohuen valkoisen kankaan läpi, mikä takaa pehmeän ja tasaisen valon jakautumisen. Voit myös säätää valon voimakkuutta sisäänrakennetun kirkkauden säätötoiminnon ansiosta, joka tarjoaa oikean taustavalon jokaiseen aikaan ja tarkoitukseen.

Katsele Meter-lattiavalaisinta molempina kokoina täällä.