Tämä ikoninen valaisin on nyt saatavilla värillisenä Verner Pantonin fantastisen uuden Wire-sarjan ansiosta.

13. joulukuuta 2023
Tämä ikoninen valaisin on nyt saatavilla värillisenä Verner Pantonin fantastisen uuden Wire-sarjan ansiosta.
Kaunis Wire-valaisinsarja on ollut vuonna 1971 tapahtuneesta lanseerauksestaan lähtien hieno esimerkki tanskalaisesta muotoilusta. Sarjan luoja on tanskalainen muotoiluikoni ja kansallissankari Verner Panton, joka tunnetaan harkitusta muotoilustaan, jossa on puhtaat linjat ja hienovaraiset veistokselliset kuviot. Panton erikoistui käyttämään muovia välineenä ja loi kirkkaita ja eloisia muotoja, usein ekstravaganteissa väreissä, jotka olivat tunnusomaisia hänen 1960-luvun erehtymättömälle tyylilleen.

Nykyään Wire-malliston lattia- ja pöytävalaisimia on saatavana ekstravaganteissa väreissä, jotka korostavat jo ennestään hienoa muotoilua.

Yksinkertaisuus ja yksinkertaisuus täydellisessä harmoniassa

Yksinkertaisuuden ja monimutkaisuuden, keveyden ja syvyyden täydellinen yhdistelmä tekee Wire-valaisimista erottuvia. Perustana on kromilankakehys, josta sarja on saanut nimensä, ja värillinen muovivarjostin, jonka pehmeät, jatkuvat kaaret peittävät valonlähteen. Yhdessä ne luovat koristeellisen ilmeen, jossa yhdistyvät valo, teolliset elementit ja runsaat neutraalit värit. Lattiavalaisimet ja pöytävalaisimet sopivat siis erinomaisesti sekä erikseen että yhdessä.

Hienostunut muotoilu takaa laadukkaan valaistustehon

Varjostimen alle piilotettu valo ei koskaan häikäise. Jalustan ympärillä on metalliheijastin, jossa on sama kromipinta kuin jalustassa, minkä ansiosta valo suuntautuu ylöspäin ja ulospäin muovisen varjostimen läpi luoden kauniin epäsuoran valaistuksen. Tämän sarjan värilliset varjostimet tuovat värit esiin ja antavat valaisimelle kirkkaan luonteen, kun se syttyy. Tämäntyyppinen epäsuora valaistus sopii erinomaisesti taustavalaistukseksi täydentämään muuta huonetta.

Verner Pantonin koko Panton Wire -valaisinsarjaan voi tutustua täällä.