Ikoniset Coolicon-riippuvalaisimet julkaistaan uudelleen kauniissa uusissa malleissa.

20. marraskuuta 2023
Ikoniset Coolicon-riippuvalaisimet julkaistaan uudelleen kauniissa uusissa malleissa.
Ison brittiläisen lamppuvalmistajan Cooliconin lamppujen silmiinpistävä muotoilu ja raaka teollinen ilme juontavat juurensa vuoteen 1933, jolloin yritys patentoi uuden lamppunsa, joka oli suunniteltu tarjoamaan tehokasta valaistusta ilman ylikuumenemisriskiä. Tuon ajan hehkulamput tuottivat suuria määriä lämpöä ja muodostivat siksi turvallisuusriskin, jonka Cooliconin lamput pystyivät poistamaan varjostimen yläosaan suunnitellun näppärästi muotoillun näyttökehyksen avulla, joka mahdollisti lämmön poistumisen. Sittemmin tehottomat hehkulamput on jo kauan sitten korvattu energiatehokkaammilla vaihtoehdoilla, mutta Cooliconin ikoninen muotoilu elää edelleen.

Nykyään riipukset valmistetaan massiiviteräksestä, ja myös poltettu emali levitetään käsin. Samalla elementit, jotka antavat muotoilulle sen omaleimaisen luonteen, takaavat myös käytännöllisen valaistuksen. Varjostimen laaja valoteho antaa loistavan alaspäin suuntautuvan valaistuksen, joka sopii erinomaisesti ruokapöydän tai kodin työtilan yläpuolelle. Koska lampun yläosa on kuitenkin näkyvissä, kaunis toissijainen valo leviää 360 asteen kulmassa, mikä tarjoaa sekä täydentävää taustavaloa että luo harmonisemman ja tasapainoisemman valokuvion. Koska valonlähde on näkyvissä, voit valita persoonalliseen tyyliisi sopivan koristelampun tai jälkiasennuslampun, joka korostaa ikonista Coolicon-muotoilua.

Klassisen teollisuusvalaisimen uudelleenjulkaisussa on säilytetty kaikki olennaiset elementit, jotka luonnehtivat tyylikästä muotoilua, joka tekee valaisimista niin tunnistettavia. Pistorasia on kuitenkin uudessa, tyylikkäässä messinkimallissa, joka rikastuttaa kaunista muotoilua hienostuneella otteella.  

Riippuvalaisinta on saatavana useissa eri väreissä, ja se on luonnollisesti saatavana myös heidän tunnusomaisella kuvioinnillaan: Lontoon metron kartalla. Katso kaikki Coolicon-riipukset täältä