2021 Limited Edition Louis Poulsenilta - PH 2/2 Question Mark

1. syyskuuta 2021
2021 Limited Edition Louis Poulsenilta - PH 2/2 Question Mark
Saanemme esitellä tämän vuoden rajoitetun malliston Louis Poulsenilta: PH 2/2 Question Mark, jonka Poul Henningsen suunnitteli vuonna 1931. Elegantti pöytävalaisin on nimetty sen kiemuraisen mukaan.

Messinkisellä rungolla varustettu valaisin on uskollinen alkuperäiselle muotoilulle vuodelta 1931 – antaen silti äärimmäisen modernin vaikutelman. Valaisimen varjostimet noudattavat luonnollisesti Henningsenin 1926 lanseeraamaa kolmitasoista designia. Opaalit, puhalletusta lasista valmistetut varjostimet ovat ulkopinnaltaan kiiltäviä, sisältä puolestaan hiekkapuhalletun matat.

Valaisimen keskivaiheille on asennettu pieni kahva, jota kääntämällä voi rungon yläosaa kallistaa ja näin säätää valon suuntaa. Tämän vuoksi se sopii erinomaisesti kaunistamaan työpöytää, jossa sen käytännöllinen valo pääsee oikeuksiinsa. Rungon juuresta, suunnittelijan kaiverrettujen nimikirjainten alapuolelta, löytyy katkaisija – samasta paikasta kuin alkuperäisessä Question Markissa. Originellien yksityiskohtien, hienostuneen muotokielen ja eksklusiivisten materiaalien yhdistelmä tekee tästä ajattomasta valaisimesta esineen, joka on omiaan lisäämään ripauksen tyylikästä eleganssia.

Valaisinta valmistettiin 1950-luvun puolivaiheille saakka. Tämän vuoden rajoitetun malliston lanseeraus markkeeraa 60 vuoden tauon päättymistä.

Nappaa PH 2/2 Question Mark täältä. Huomioithan, että valaisin on saatavilla vain 1.10. – 31.12.2021 välisenä aikana (ennakkotilattavissa 1.09.2021 lähtien.)