Secto Design

Secto Design valaisimia kehutaan maasta taivaisiin, mutta ne syntyivät todellisesta tarpeesta, joka johti puun innovatiiviseen käyttöön sekä taitavaan käsityöhön.

Secto Designin yhteistyö juuri valmistuneen suunnittelijan Seppo Kohon kanssa alkoi vuonna 1995, kun Tuula Juselius etsi suunnittelijaa nuoreen yritykseen, joka tuotti pääasiassa liimapuusta tehtyjä huonekaluja. Alusta alkaen he huomasivat olevansa samanlaisia, jakaen kunnioitukset pohjoismaiseen puuhun, selkeään designiin ja ammattimaiseen puutyöstöön.

Secto riippuvalaisin syntyi asiakkaiden toivoessa puuvalaisinta, joita ei markkinoilla vielä ollut. Tämä riippuvalaisin on edelleen tänä päivänä tuotelinjan selkäranka.

Lisätietoja Secto -valaisimista

Suosittu Octo -riippuvalaisin – ja kaikki muut
Huonekalujen tuotanto jatkui 1990-luvulle saakka, mutta pysähtyi tyystin, kun huomio piti kohdistaa uusien ydintuotteiden valmistukseen. Seppo Koho oli kehittänyt Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo ja Aspiro -valaisimet. Octo on epäilemättä kokoelman suosituin valaisin, ja se on voittanut useita palkintoja. Valaisinta löytyy lukemattomista kodeista ympäri maailman.

Todelliset suomalaisen suunnittelijan valaisimet
Secto -tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne on PEFC-sertifioituja. Ne on valmistettu suomalaisesta korkealaatuisesta koivuvanerista. Kun puu on valmis, se leikataan säleiksi, ja nämä säleet hiotaan ja asetetaan yhteen lentokoneteollisuudesta tuttua ristiviilua käyttäen.  Säleet liimataan ja kiinnitetään yhteen. Lopulta valaisimet tarkistetaan ennen niiden toimitusta.
Secto -valaisimet ovat muodoltaan yksinkertaisia mutta mielenkiintoisia. Niissä on varjostin, joka tuottaa lämpimän ja kodinomaisen hehkun häikäisemättä.
Ympäristöystävällisyys on yksi valmistusmenetelmien tärkeistä periaatteista, ja kaikki valaisimet suunnitellaan käyttämään niin vähän energiaa kuin mahdollista. Yritys pyrkii löytämään yhä tehokkaampia lamppuja. Valaisinten valmistuksessa käytetty koivu tulee Keski-Suomesta, mikä vähentää kuljetusmatkaa metsästä tehtaalle. Valmistuksen yhteydessä yritys tekee kaikkensa uudelleen käyttääkseen ja kierrättääkseen materiaaleja. Esimerkiksi sahanpuru käytetään lämmityksessä käytettävien puupellettien valmistukseen.
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.