Mazo

Mazo on tanskalainen designbrändi, joka on lanseerattu keväällä 2019. Samanaikaisesti he lanseerasivat ensimmäisen valaisinkokoelmansa 16 PLUS, jonka inspiraationlähteenä on toiminut  pohjoismaiset materiaalit yhdistettynä lähes tuhat vuotta vanhaan japanilaiseen keramiikkaperinteeseen. Valaisinkokoelma koostuu kahdenlaisesta seinävalaisimesta, pöytävalaisimesta sekä kahdesta erilaisesta riippuvalaisimesta. Valaisimien lisäksi Mazo tuottaa huonekaluja. He tuottavat ja uudelleen lanseeraavat ikonisia kansainvälisiä designklassikoita.

Heillä on fokus luoda kaunista funktionaalista designia, yksinkertaisella ja sensuellilla muotokielellä varustettuna. Valaisimet pääsevät todella oikeuksiinsa, kun valaisimen lämmin valo paistaa keraamisen varjostimen läpi ja samanaikaisesti suojellen silmiä häikäisyltä. Kontrastina tälle valaisimen vankka tammi antaa sille rauhaisan ja pohjoismaisen ulkoasun.
16PLUS Pöytävalaisin Valkoinen - Mazo
EUR 335,00
Tuotetta on varastossa
Näytetään 1 / 1 tuotteesta

Snorre Læssøe Stephensen

Valaisinkokoelma 16PLUS on valmistettu luuposliinista ja tammesta. Alunperin kokoelma suunniteltiin vuonna 1979 samaa nimeä kantavaan näyttelyyn Tanskan Design Museoon. Designin takana seisoo tanskalainen/japanilainen keraamikko Snorre Læssøe Stephensen, joka jatkaa keramiikan työstämistä studiossaan ja putiikissaan Tanskan Pohjois-Sjællandissa. Hän löysi tiensä posliinin ja saven parissa työskentelyyn tekemällä yhteistyötä isänsä; suunnittelija ja arkkitehti Magnus Læssøe Stephensenin kanssa. Magnusin designia on uniikkien huonekalujen muodossa edustettuna myös Mazon kokoelmassa.

Snorren inspiraationlähteenä ja tekniikoiden perustana on lähes tuhat vuotta vanhat japanilaiset perinteet. Hänen designilleen luonteenomaista on moderni ilmaisu, joka säilyy yksinkertaisena ja herkkänä. Snorre asui pitkään Japanissa, jossa hän opiskeli japanilaisia keramiikkatraditioita ja japanilaista käsityötä. Jälkeenpäin hän suunnitteli yritykselle Kongelige Porcelænsfabrik (nykyinen Royal Copenhagen), sekä myöhemmin hän työskenteli Keramiikan osaston johtajana Tanskalaisessa Design koulussa (Danske Designskole).

Mazon takana seisoo tällä hetkellä Snorren poika; Magnus Stephensen, yhdessä Louise Buusin ja Magnus Sangildin kanssa. Heidän tavoitteenaan on luona ajatonta designia, joka on edelleen 50 vuodenkin kuluttua ajankohtainen.
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.