Uudet Louis Poulsen -tuotteetUUDET LOUIS POULSEN -TUOTTEET
UUTISIA 2023
Vuosi 2023 on ollut hyvin erikoinen vuosi, jossa on ollut sekä synkkiä että valoisia jaksoja. Euroopassa raivoaa edelleen sota, lämpö- ja kylmyysennätyksiä on tehty ja suuria alueita maapallolla ovat tuhonneet maastopalot - mutta olemme myös juhlineet Naton uusia jäseniä, Schengen-alueen laajennuksia ja upouusia Louis Poulsen -lamppuja
.
Keglen 175 seinä

Keglen 175 seinä

Bjarke Ingels Group - joka tunnetaan nimellä BIG - suunnitteli alkuperäisen kartiomallin vuonna 2017, ja vuonna 2023 he laajensivat kartiosarjaa hienolla seinävalaisimella. Seinävalaisin on saatavana samoissa sävyissä kuin alkuperäiset valaisimet - ja sen voi ostaa joko kiinteällä valonlämpötilalla sisäänrakennetusta 3000 kelvinin LED-valonlähteestä tai himmennettävästä lämpimäksi -tekniikalla. Kartiomaisessa seinävalaisimessa on sama kartiomainen varjostin kuin pöytävalaisimen vaihtoehdossa, ja siinä on opaalisoitu varjostin, joka varmistaa, ettei valaisimen valo sokaise sinua.
AJ Garden

AJ Garden

Juuri kun keväällä 2023 aloimme laittaa terassikalusteita esille, Louis Poulsen yllätti kaikki valaisinten ystävät uusilla lisäyksillä designlegenda Arne Jacobsenin valaisinvalikoimaan. Klassisesta AJ-valaisimesta on nyt saatavilla ulkotiloihin suunniteltu versio. Muoto ja siluetti ovat juuri sellaiset kuin tunnetkin - mutta nyt voit lisätä kauniin Arne Jacobsenin suunnitteleman veistoksen ulkotilaasi.

AJ Garden on saatavana eri kokoisina ja tyyppisinä

Katso ne kaikki täältä!
AJ - Uudet värit

AJ - Uudet värit

Hienon AJ-sarjan puutarhalamppujen päivityksen lisäksi Louis Poulsen tekee vaikutuksen myös uusilla sävyillä rakastettuihin malleihin. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue ja Warm Gray, ne ovat nimeltään, ja ne on todella koettava.

Värit lisätään AJ-seinävalaisimeen, AJ-lattiavalaisimeen, AJ-pöytävalaisimeen ja AJ-minipöytävalaisimeen.

Katso kaikki AJ-lamput täältä!
AJ Oxford

AJ Oxford

Kaikkien päivitysten lisäksi Arne Jacobsenin vanhasta valaisimesta on tehty uusi uusintapainos. Vuonna 1962 hän suunnitteli Oxford-lampun englantilaisen yliopistokaupungin St. Catherine's Collegelle - ja jos vierailet siellä tänä päivänä, voit yhä nähdä kauniita lamppuja, joita käytetään sekä luokkahuoneissa että opiskelija-asuntoloissa.

Louis Poulsenin uudelleenjulkaisu ei muuta alkuperäistä muotoilua, ja sinusta voi nyt tulla aiemmin unohdetun Arne Jacobsenin lampun onnekas omistaja. Mallia on saatavana kahdessa koossa sekä mustilla ja opaalinvärisillä varjostimilla.

Katso kaikki valaisimet täältä
Patera Ø30

Patera Ø30

Patera-riippuvalaisimet ovat Louis Poulsenin malliston todellisia klassikoita, jotka on suunnitellut suuri suomalainen suunnittelija Øivind Slaato. Kauniissa riipuksissa on geometrinen muotoilu, jossa timantinmuotoiset kennot heijastavat valoa alaspäin - ja vaikuttava rakenne on sellainen, josta tulee sisustuksen keskipiste.

Monet ovat kuitenkin kaivanneet mahdollisuutta omistaa Patera pienemmässä muodossa - ja heidän rukouksiinsa on vastattu Louis Poulsenilta, joka on julkaissut vuonna 2023 erikoisversion, jonka halkaisija on vain 30 senttimetriä.

Katso Patera Pendant Ø30 täällä!
VL 56

VL 56

Vilhelm Lauritzen suunnitteli VL 56:n alun perin Kööpenhaminan Vesterbrossa sijaitsevaan Folkets Husiin. Valaisin oli osa kokonaistaideteosta, joka rakennuksesta tuli Lauritzenille, joka suunnitteli sinne kaiken huonekaluista ovenkahvoihin - ja jos vierailet nykyään rakennuksessa, joka tunnetaan nykyään Vegan musiikkitalona, voit yhä nähdä kauniita riipuksia, jotka ovat olleet osa rakennusta sen avaamisesta lähtien vuonna 1956.

Louis Poulsenin ansiosta voit nyt omistaa oman Vilhelm Lauritzen -riippuvalaisimesi, joka on pieniä muutoksia lukuun ottamatta identtinen alkuperäisen kanssa. Malli on saatavana kromina ja messinkisenä.

Katso molemmat sävyt täältä!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

Myös rakastettu Panthella Portable sai päivityksen vuonna 2023. Verner Pantonin vuonna 1971 luoma kaunis muotoilu on yksi tanskalaisen muotoilun tärkeimpiä ikoneita, ja nyt se julkaistaan uudessa koossa kannettavaan versioon.

Varjostimen halkaisija on 250 millimetriä, joten uusi Panthella Portable on hieman suurempi kuin tuttu malli. Valaisin on itsestään selvä työvalaisin, mutta myös upea valaisin ikkunalaudalla tai kirjahyllyllä.

Katsele lamppua täältä!
UUTISIA 2022
Vuosi 2022 on varmasti ollut tapahtumarikas Tanskassa! Hänen majesteettinsa kuningatar Margrethe II vietti 50-vuotisjuhlaa ja myöhemmin samana vuonna hänestä tuli pisimpään hallitseva monarkki. Kesän aikana Jonas Vingegaard voitti näyttävästi Tour de Francen ilmiömäisen suorituksen jälkeen, joka herätti kansallista ylpeyttä, ja tanskalaiset festivaalit toivottivat jälleen kerran tervetulleeksi iloiset festivaalikävijät kahden vuoden Corona-lukituksen jälkeen. Syksyllä Tanskan miesten jalkapallomaajoukkue osallistui vuoden suurimpaan ja kiistellyimpään urheilutapahtumaan, Qatarin aavikkovaltiossa järjestettyihin jalkapallon MM-kisoihin - tosin ilman suurta menestystä. Mutta myös maineikkaalla tanskalaisella Louis Poulsen -suunnittelutalolla on ollut tapahtumarikkaita kuukausia useiden jännittävien lanseerausten myötä, kuten VL Studio -sarja, uudet NJP Mini -pöytävalaisimet, uusimmat PH-valaisimet ja uudet Keglen-valaisimet sekä paljon, paljon muuta!
VL Studio näki jälleen päivänvalon!

VL Studio näki jälleen päivänvalon!

Vuonna 2022 VL Studio -mallisto uudistettiin Louis Poulsenilla ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun arkkitehti Vilhelm Lauritzen esitteli ne 1940-luvulla. Valaisimet suunniteltiin alun perin Kööpenhaminassa sijaitsevan vanhan DR Radiohus -rakennuksen luomista varten, joka oli yksi Lauritzenin "gesamtkunstwerk"/funkisrakennuksista, johon hän suunnitteli kaikki rakennuksen sisätilat ja yksityiskohdat, mukaan lukien useita ainutlaatuisia valaisimia, kuten VL Studio. Valaisimet poistettiin myöhemmin tuotannosta, mutta alkuperäisen valaisinpään muotoiluun ja materiaaleihin perustuvat VL Studio Table/Floor ja VL Studio Wall tuotiin uudelleen markkinoille vuonna 2022. VL Studio -valaisimet ovat hyvin samankaltaisia kuin Radiohus Pendant -riippuvalaisimet, sillä molemmat luovat opaalilasivarjostimen kautta hajavaloa, joka onnistuu luomaan miellyttävän ja kodikkaan valaistuksen ja tunnelman sisustukseen. VL Studio -valaisimia on saatavana joko kauniilla mattamustalla kehyksellä, joka antaa valaisimille modernin, graafisen ja eksklusiivisen ilmeen, tai kauniilla messinkikehyksellä, joka tuo sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta.

Katsele koko VL Studio -valaisinvalikoimaa täältä.
PH-perheeseen on tullut lisää jäseniä

PH-perheeseen on tullut lisää jäseniä

Vuonna 1926 Poul Henningsen kehitti vallankumouksellisen kolmivarjostinjärjestelmän, ja siitä lähtien tämä järjestelmä on ollut lähtökohtana PH-nimellä kulkevalle ainutlaatuiselle valaisinsarjalle. Nämä valaisimet kuuluvat edelleen sisustussuunnittelun halutuimpiin ja eksklusiivisimpiin sukupolvien ja kansojen välillä, joten on vain luonnollista, että Louis Poulsen jatkaa uusien, jännittävien versioiden lanseeraamista tästä erityismallista.

Vuonna 2022 PH-sarjaa laajennettiin jälleen kerran uudella PH 3/3-riippuvalaisimella, jonka kaunis, graafinen koostumus on joko mustaa metallia ja opaalilasia, joko Kokonaan mustaa metallia tai kolmessa sävyssä hienoa opalilasia. Lisäksi lanseerattiin uusi PH 5/5-riippuvalaisin, jossa on sama moderni ja eksklusiivinen yhdistelmä musta metalli ja opaalilasi tai vain musta metalli. Kaikissa uusissa PH 5/5- ja PH 3/3-riippuvalaisimissa onnistut tuomaan sisustukseesi hieman lisää särmää ja luonnetta mattamustan metallin ja upean kolmikerroksisen opaalilasin ansiosta, joka antaa lämpimän säteilyn ja pehmeän, häikäisemättömän valaistuksen.
NJP pöytävalaisin sai pikkusiskon; NJP Mini pöytävalaisin

NJP pöytävalaisin sai pikkusiskon; NJP Mini pöytävalaisin

Louis Poulsen ja tunnettu japanilainen muotoilustudio Nendo aloittivat yhteistyönsä vuonna 2015 NJP-pöytävalaisimien luomisessa, ja vuonna 2022 tämä yhteistyö kantoi jälleen hedelmää. NJP Mini -pöytävalaisimet esiteltiin pienennettynä versiona NJP Table -valaisimesta, joka on moderni tulkinta klassisesta, joustavasta arkkitehtonisesta valaisimesta. Uusissa NJP Mini -valaisimissa on myös lampunvarren takaosassa oleva tyypillinen aukko, joka mahdollistaa orgaanisen valaisinpään portaattoman säätämisen, ja koska varsi voi myös kääntyä 342° oman jalkansa ympäri, valaistus on erittäin helppo suunnata oikeisiin suuntiin.

Valaisimen pienen koon ansiosta sen voi myös sijoittaa minne tahansa niin yksityisiin kuin julkisiin tiloihin, joissa se toimii sekä toiminnallisena valonlähteenä että koristeellisena elementtinä. Klassisten mustan, valkoisen ja vaalean alumiininharmaan värien lisäksi NJP-perheen uusimmat tulokkaat ovat saatavana myös uudessa lämpimässä värivalikoimassa: ruusunruskea, pehmeä vaaleanpunainen, petrolinsininen ja taupe, joten valittavana on nyt seitsemän upeaa väriä, joista jokainen tuo moderniin muotoiluun ajattoman särmän!

Katsele erilaisia NJP Mini -pöytävalaisimia täältä ja muita NJP-sarjan tuotteita täältä.
Kartio sai lisää malleja

Kartio sai lisää malleja

Vuonna 2017 BIG Ideasin takana olevat arkkitehdit tekivät Louis Poulsenin kanssa yhteistyötä ensimmäisten Keglen-valaisimien parissa - ja vuonna 2022 tämä yhteistyö johti Keglen-perheen jännittävään jatkokehitykseen sekä pöytä- että lattiavalaisimina, joiden yksinkertaisuus ja tyylikkyys voidaan siirtää kaikenlaiseen sisustukseen. Yhteistä kaikille Keglen-valaisimille on tyypillinen kartiomainen lampunvarjostin, jossa on sisäänrakennettu kaareva varjostin, joka antaa sekä kauniin ja häikäisemättömän valaistuksen että lisää valaisimeen graafista ja yksinkertaista estetiikkaa. Keglen kartiomaisessa lampunvarjostimessa on myös huomaamaton aukko yläosassa, joka antaa pehmeää ja tunnelmallista valoa, jolla onnistutaan luomaan mukava ja kodikas tunnelma. Kartio on saatavana sekä mustana että valkoisena, ja sen mattainen, märkälakattu pinta varmistaa, että valo heijastuu niin hyvin kuin päiväsaikaan antautuu, olipa lamppu valaistu tai ei.
Many more news from Louis Poulsen in 2022!

Many more news from Louis Poulsen in 2022!

Edellä mainittujen uusien tuotteiden lisäksi Louis Poulsen on hemmotellut meitä myös AJ-pöytävalaisimilla, joiden värit ja materiaalit ovat uusia ja kauniita. Jos haluat lisätietoja sarjan uusista väreistä, voit lukea lisää täältä tai löytää suosikkisi AJ-valaisimesta täältä. PH5-sarjaa laajennettiin myös erilaisilla ainutlaatuisilla sävyillä, kuten pastelli- ja yksivärisillä Katso ne täältä. Lisäksi perheeseen lisättiin uusia Panthella-valaisimia, kuten Panthella Mini -pöytävalaisimet ja Panthella Portable -pöytävalaisimet useissa kauniissa väreissä.
UUTISIA 2021
Kun vuosi 2021 lähestyy loppuaan, on paljon suuria uutisia, joita voi muistella. Joe Bidenista tulee Yhdysvaltain 46. presidentti, tanskalainen Druk-elokuva voittaa Oscarin ja Angela Merkel luovuttaa viestikapulan Olaf Scholzille 16 vuoden jälkeen Saksan liittokanslerina - mutta myös Louis Poulsenista oli paljon uutisia:
Verner Pantonin Panthella juhlii syntymäpäiväänsä juhlakokojen ja -värien myötä.

Vuonna 2021 tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun legendaarinen tanskalainen muotoilija Verner Panton loi Panthella-valaisimen. Kun Panton piirsi lampun, kun Olsenin jengi Jyllannissa ja Ballade på Christianshavn pyörivät Tanskan valkokankaalla, hän ei luultavasti odottanut, että se olisi edelleen näin suosittu puoli vuosisataa myöhemmin.

Vuonna 2021 lamppu julkaistiin juhlavuoden kokoisena, halkaisijaltaan 320 mm:n kokoisena ja metalloidulla messinkipinnoitteella - samalla pinnoitteella, jonka tunnemme ja rakastamme Panthella Ministä.

Löydä Panthella 320 täältä, ja tutustu Panthella Mini metalloidussa messingissä täällä!
Patera riipus uusissa kooissa

Vuonna 2021 tanskalaisen Øivind Slaatton suunnittelema huomiota herättävä Patera, joka sisältää luonnonkaavoja ja Fibonacci-sekvenssiä, tuli saataville uudessa muodossa. Louis Poulsen lanseerasi ihastuttavan orgaanisen valaisimen ovaalinmuotoisena. Uuden muodon ansiosta Patera voi roikkua myös matalammissa huoneissa ilman, että Øivind Slaatto joutuu tinkimään ihastuttavasta orgaanisesta ja ikonisesta muotoilustaan.

Se Patera I Oval variant her!
Flindt Bollard avoimen taivaan alla

Vuosi 2021 oli myös Louis Poulsenin ulkoilmavalikoiman laajentumisen vuosi. Palkittu suunnittelija Christian Flindt, joka on työskennellyt Louis Poulsenin kanssa vuodesta 2006 lähtien, voitti ELFORSK-palkinnon alkuperäisestä Flindt Bollard -valaisimesta vuonna 2014, ja vuonna 2021 valaisimesta tuli saataville myös puutarhaversio.

Ihastuttava valaisin, joka on saatavana Corten- ja alumiinipinnoitteisena, näyttää upealta käytännössä kaikissa ulkotiloissa - ja se on riippumatta siitä, haluatko sen valaisevan puutarhaa esikaupunkien privet-pensasaidan takana, maaseudulla tai rivitalon ulkopuolella. Valaisin on saatavana kolmella kiinnitystyypillä, mikä tekee Flindt Garden Bollardista uskomattoman joustavan ulkovalaisimen.

Löydä älykäs Flindt Garden Bollard -valaisinvalikoima täältä!


Louis Poulsen | BIG Ideas - Keglen

Vuoden 2020 suurin uutuustuote oli epäilemättä Keglen, jonka BIG Ideas loi yhteistyössä Louis Poulsenin kanssa. BIG Ideasin perusti arkkitehti Bjarke Ingels vuonna 2005, ja arkkitehti Jakob Langen johdolla teknologiapainotteisista erikoistuotteista vastaava brändi pyrkii luomaan valaisimia ja digitaalisia tuotteita, jotka sopivat saumattomasti elämäntapaamme.

Tässä suhteessa Keglen on menestystarina. Valaisin syntyi ainutlaatuisella ja orgaanisesti muotoillulla lasilla, joka istuu kuin vesipisara, jota kartiomaisen lampunvarjostimen pintajännitys pitää paikallaan. Valo leviää tyylikkäästi lasin luonnollisesta muodosta - ja yksittäinen valokartio nousee esiin lampunvarjostimen yläosassa olevasta tyylikkäästä pienestä aukosta.

Keglenistä tuli välittömästi klassikko. Sitä on jo saatavana eri muotoisena ja kokoisena, kaikki mustana ja valkoisena.

Löydä Keglen verkkosivuiltamme täältä.
PH 5 -riipuksen 60-vuotisjuhlavuotta uusilla eloisilla väreillä

Jos tanskalaista valosuunnittelua verrataan rock n' rolliin, Poul Henningsen on Elvis - ja siksi PH 5 on Elvis Presleyn myydyin joulualbumi. Louis Poulsenin oli siis luonnollisesti järkevää juhlistaa tätä tilaisuutta, kun PH 5 täytti 60 vuotta vuonna 2020.

Valaisinbrändi esitteli PH 5:n useissa uusissa sävyissä, kuten PH 5 Minin lanseerauksessa vuonna 2017. Riippuvalaisimella on sama ihastuttava muoto kuin aina, ja se on edelleen veistoksellinen ilmentymä taiteen ja teknologian tasapainosta. Valaisin on koko Louis Poulsenin valikoiman myydyin tuote - ja ikoninen muoto on helppo tunnistaa.

Löydä ihana ajaton PH 5 täältä!
PH Septiman uudelleenkäynnistäminen

Uusi väripaletti ei ollut ainoa hyvä uutinen Poul Henningsenin faneille syksyllä 2020 - kaudella lanseerattiin uudelleen myös PH Septima. Valaisin on saanut nimensä ainutlaatuisesta seitsemän varjostimen muotoilusta, jossa vuorottelevat kirkkaat ja mattapintaiset borosilikaattilasilevyt, ja sen valo on erityisen miellyttävä.

PH Septiman alkuperäiset mallit olivat pohjana PH Artichokelle, mutta Septima on edelleen todella ainutlaatuinen valaisin, ja sitä pidetään yhtenä Poul Henningsenin hienostuneimmista riippuvalaisimista.

Löydä PH Septima verkkosivuiltamme täältä!
AJ Mini -pöytävalaisimen ja AJ Royal -riippuvalaisimen paluu

Kun SAS Royal Hotel avattiin vuonna 1960, se oli Kööpenhaminan ensimmäinen oikea pilvenpiirtäjä, ja kun vieraat vierailivat 21. kerroksessa sijaitsevassa Panorama Loungessa, heitä odotti paitsi uskomaton näkymä Tanskan pääkaupunkiin myös ikoninen AJ-riippuvalaisin. Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 60 vuotta hotellin avaamisesta, ja Louis Poulsen juhlistaa tätä tilaisuutta AJ-riipuksen - nykyisin AJ Royal - ja AJ-pöytävalaisimen uudelleenjulkaisulla Mini-mallissa. AJ Royal -valaisinta on saatavana eri väreissä, ja Mini on saatavana sekä klassisissa sävyissä että kolmessa uudessa erikoisvärissä.

Löydä AJ Mini -pöytävalaisin täältä, ja löydä AJ Royal -riipus täältä!
OE Quasi Light

Vuonna 2019 Louis Poulsen toivotti OE Quasi Lightin tervetulleeksi mallistoonsa. Valaisin paljastettiin Milano Design Weekillä, jossa Louis Poulsen -brändi ja tanskalais-islantilainen taiteilija ja suunnittelija Olafur Eliasson esittelivät ylpeinä ainutlaatuisen geometrisen valaisimen.

Valaisin koostuu kahdesta kerroksesta - alumiinirungosta ja polykarbonaattisisäkkeestä. Valo ohjataan ytimeen erilaisilla LED-valoilla, ja valo heijastuu sitten ulos huoneeseen. Muoto on tulkinnanvarainen, ja pelkkä valaisimen katsominen paljastaa äärettömiä näkökulmia. OE Quasi Light on todella ainutlaatuinen, ja kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kokea se.
Toldbodin uudet ulottuvuudet

Jos olet joskus kävellyt myöhään illalla jollakin suur-Kööpenhaminan monista asuinalueista, olet todennäköisesti törmännyt Poul Henningsenin ulkovalaisimeen Ellipse, joka on valaissut polkuja ja yhteisiä alueita vuodesta 1966 lähtien.

Ellipse oli Louis Poulsenin Toldbodin alkuperäinen inspiraatio. Valaisimessa on selkeä kuvio ellipsinmuotoisen lampunvarjostimen ansiosta, joka takaa tasaisen valon jakautumisen.

Valaisin julkaistiin neljässä uudessa koossa vuonna 2019: Ø170, Ø250, Ø400 ja Ø550. Pienet versiot lanseerattiin tunnetuissa ja rakastamissamme hillityissä väreissä - ja suuret tulivat markkinoille mustana ja valkoisena.

Löydä Toldbod-mallisto verkkosivuiltamme täältä!
Messinki, messinki ja vielä enemmän messinkiä

Vuosi 2019 oli Louis Poulsenille messinkivuosi. Erilaiset mallit päällystettiin kuparin ja sinkin seoksella, ja klassiset PH 5, PH 5 Mini ja Yuh ovat kaikki saatavana messinkisenä.

Löydä Yuh messinkisenä täältä, ja löydä PH-mallisto täältä!.UUTISIA 2018
Louis Poulsen tuo syksyllä 2018 markkinoille useita uusia tuotteita ja kaksi Limited Edition -valaisinta. Osa ikonisista valaisimista on saanut uuden visuaalisen ilmeen jännittävillä uusilla väreillä ja materiaaleilla. Tarjolla on jopa täysin uusi lamppu.

PH 5 -riipus ja PH 5 Mini -riipus lanseerattu kuparisena

Poul Henningsenin maailmankuulua, ainutlaatuista valaisinsuunnittelua juhlistetaan tuomalla markkinoille sekä PH 5 että PH 5 Mini Copperissä. Tilaisuus on PH 5 -mallin 60-vuotisjuhlavuosi. Vielä kuusikymmentä vuotta tämän visionäärisen valaisimen luomisen jälkeen se on edelleen yksi suosituimmista. Älykkään toiminnan ja ainutlaatuisen muodon yhdistelmä on tehnyt PH-riippuvalaisimesta muotoilun ikonin kuuden viime vuosikymmenen aikana - ja se on syy juhlaan.

Kokeile Poul Henningsenin vallankumouksellisen valaistustyön hämmästyttävää edustajaa tämän vuosisadan vaatimusten mukaisesti. Tunnettu ja ihailtu viiden varjostimen järjestelmä, joka poistaa häikäisyn, on edelleen käytössä, mutta keskimmäinen varjostin on saanut uuden kuparipinnan. Muut lampunvarjostimet ovat valkoisia. Hehkuva kupari heijastaa kauniisti ympäristöään ja tuo eleganssia mihin tahansa huoneeseen heti, kun se tulee sisään.

Tämä uusi kuparipinnoite päivittää Louis Poulsenin klassisen muotoilun ja tuo sen tulevaisuuteen. Riippuvalaisin sopii erinomaisesti moderniin sisustustyyliin, sillä se on selkeä viittaus yhteen Tanskan historian suurimmista suunnittelukausista. Toiminnallisuutta korostava puhdas ilme takaa valaisimen aseman klassikkona - niin silloin kuin tänäkin päivänä - ja tämä riipuksen uusi versio on valmis varastamaan ihmisten sydämet ympäri maailmaa.

PH5-valaisimessa Poul Henningsen kehitti edelleen edellisen mallinsa kolmen varjostimen järjestelmää yhdestä yksinkertaisesta syystä: maailmaan tuli uusia lamppuja. Toisin kuin hän oli tottunut polttimoihin, nämä olivat mattapintaisia. Kun kolmivarjostinjärjestelmän tarkoituksena oli heijastaa valoa alaspäin, nämä uudet lamput merkitsivät sitä, että valoa piti heijastaa myös ylöspäin. Kuten kaikissa muissakin hänen valaisimissaan, PH 5:ssä sokaisu ei ole missään muodossa mahdollista. Tätä silmällä pitäen Poul Henningsen loi vuoden valaisimen, jossa on viisi lampunvarjostinta. PH 5 heijastaa valoa alaspäin ja ulos huoneeseen - täydellinen yhdistelmä keittiön tai sohvapöydän valaisemiseen.

Vuonna 2017 Louis Poulsen loi PH 5:stä 30 cm:n version, kun alkuperäinen riipus oli 50 cm. Nämä kaksi versiota saavat tänä syksynä uuden kuparisen viimeistelyn Poul Henningsenin ikonisen muotoilun 60-vuotispäivän kunniaksi. Voit valita alkuperäisen 50 cm:n valaisimen ja pienemmän 30 cm:n riippuvalaisimen eri väreissä. Uudelleen lanseeraus tuo mallistoon ensimmäisen lämpimän metallisen varjostimen.


Hienostunut Enigma-riipus saa muodonmuutoksen.

Moderni ja hienostunut Enigma-riipus lanseerataan tänä syksynä uudessa värissä. Valaisin on alun perin luotu valkoisena, mutta nyt se esitellään mustana painoksena. Väri täydentää valaisimen minimalistista ilmaisua.

Muoto on saanut inspiraationsa Poul Henningsenin klassisesta monivarjostinjärjestelmästä. Riippuvalaisin on uusi moderni tulkinta tästä järjestelmästä. Kelluvat varjostimet ovat hienovarainen viittaus Poul Henningsenin vallankumoukselliseen monivarjostinjärjestelmän käyttöön. Enigma johdattaa "hyvän valon" tulevaisuuteen kunnioittaen Louis Poulsenin muotoiluperinnettä ja -perintöä.

Kuten ikoniset PH-valaisimet, Enigma luo pehmeää valoa ilman häikäisyä. Alaspäin suuntautuva valo luo miellyttävän ilmapiirin riippumatta siitä, mihin ripustin asennetaan. Valaisin sopii erinomaisesti ripustettavaksi ruokapöytien, eteisten ja muiden asuintilojen yläpuolelle, sillä se luo hajavaloa ja valaisee ympäristönsä. Riippuvalaisinta on jo saatavilla valkoisena kolmessa eri koossa, ja nyt se tuodaan markkinoille mustana. Riippumatta siitä, mihin kiinnität Enigman, siitä löytyy versio, jonka koko sopii täydellisesti huoneeseesi ja valaistustarpeisiisi.

Muotoilussa on vaikutteita japanilaisen muotoilijan Shoichi Uchiyaman sirosta muotojen käytöstä ja skandinaavisesta minimalismista. Musta väri lisää osaltaan tätä huomiota herättävää yhdistelmää. Pyöreät ja suodatetut lampunvarjostimet valaisevat huoneen kauniisti, kun riippuvalaisin on päällä, kun taas lampunvarjostimet luovat uskomattoman siluetin myös silloin, kun valaisin ei ole päällä.

Shoichi Uchiyamas on japanilainen suunnittelija Enigma-malliston takana. Hän sai koulutuksen Tokion YMCA-instituutissa vuonna 1972 ja on siitä lähtien erikoistunut tuotesuunnitteluun. Hän on saanut lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja työstään Louis Poulsenin kanssa, muun muassa IF Awardin ja ARC:n.

Valaisin on jo löytänyt koteja ympäri maailmaa, ja Enigman lanseeraus mustana antaa mallistolle päivityksen, joka lisää minimalistisen valaisimen vetovoimaa.


PH Artisokka käyttöön harjattua messinkiä ja kaiverruksella varustettuna

Veistoksellinen Artisokka - joka tunnetaan paremmin nimellä Artisokka - lanseerataan kauniina juhlavuoden painoksena, jossa on harjattua messinkiä ja kaiverrettu PH-merkintä.

Ikonisen perintönsä mukaisesti tämä riipus uudistuu luonnollisesti ajan myötä. Klassinen rakastettu muotoilu pysyy samana - samoin kuin sen laatu. Muotoilun muuttamisen sijaan valaisin on saanut uudet, messingistä valmistetut vaatteet. Tilaisuus on Poul Henningsenin ikonisen valaisimen 60-vuotisjuhlavuosi.

Kuudenkymmenen vuoden ajan Artichoke on ollut tanskalaisten ja kansainvälisten kotien, toimistojen ja julkisten tilojen statement-objekti. Vuonna 1958 Poul Henningsen loi riippuvalaisimen Kööpenhaminassa sijaitsevaan Langelinie Pavillon -ravintolaan, jossa alkuperäisiä valaisimia voi nähdä vielä tänäkin päivänä. Valaisimen lanseerauksesta lähtien sitä on pidetty yhtenä maailman ikonisimmista ja halutuimmista valaisimista.

Poul Henningsen eli vuosina 1894-1967. Hän syntyi Kööpenhaminassa, jossa hän opiskeli Teknillisessä korkeakoulussa. Hän ei koskaan valmistunut arkkitehdiksi, vaan alkoi työskennellä perinteisen funktionalistisen arkkitehtuurin parissa. Vuosien mittaan hänen painopisteensä siirtyi arkkitehtuurista valaistukseen, jossa se pysyi hänen loppuelämänsä ajan. Vuonna 1925 hän aloitti elinikäisen kumppanuuden Louis Poulsenin kanssa, jonka aikana hän kehitti vallankumouksellisen kolmivarjostinjärjestelmän. Poul Henningsen käytti elämänsä yrittäen optimoida keinovaloa käyttämällä heijastusta ja varjostusta sokeutumisriskin poistamiseksi. Hän kehitti ja loi "hyvän valon", joka toimii inspiraationa Louis Poulsenin uusille suunnittelijoille. Nykyään PH on yksi tunnetuimmista ja ihailluimmista tanskalaisista suunnittelijoista.

Juhlavuoden painokseen on kaiverrettu PH:n allekirjoitus, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition ja siinä on yksilöllinen sarjanumero. Kaiverrettu messinkiversio on saatavana vain 60-vuotisjuhlavuoden ajan, eli vuonna 2018, mutta se otetaan tavalliseen mallistoon kaiverruksineen vuodesta 2019 alkaen.


Aistillinen sisä- ja ulkovalaistus uudella Flindt-seinävalaisimella

Yhteistyössä Christian Flindtin kanssa Louis Poulsen on luonut uuden sisä- ja ulkotiloihin asennettavan valaisimen. Se lanseerataan syksyllä 2018 muiden jännittävien tuotteiden ohella.

Leikkaan elliptinen valaisin luo aistikkaan valaistuksen, koska se heijastaa valoa ja luo orgaanisen hehkuvan ympyrän valaisimen ympärille. Valo valuu valaisimen yläosasta ja heittää valon alas valaisimen eteen. Samalla se päästää valohiukkasen ulos yläreunasta luodakseen lampun yläpuolella olevaan seinään kuunsirpin muodon.

Itse valaisin on pyöreä, ja siinä on koveria ja kuperia muotoja - universaali muoto, joka antaa valaisimelle klassisen ja ajattoman viehätyksen. Se on yhtä aikaa yksinkertainen ja monimutkainen asennettu valaisin. Se on kaksisuuntainen, ja valon heijastuksen ja klassisen pyöreän muotoilun yhdistelmällä saavutetaan täydellinen tasapaino monimutkaisuuden ja yksinkertaisen estetiikan välillä.

Valaisin on luotu sisä- ja ulkokäyttöön. Se rikkoo kaikki valaistuksen normit ja tuo tuotteen modernin tuotesuunnittelun aikakaudelle, joka on monipuolinen ja palvelee lukuisia käyttötarkoituksia. Flindt-valaisimen avulla on helppo seurata skandinaavista perinnettä, jossa luonto sisällytetään sisustukseen. Valaisin voidaan asentaa sekä sisä- että ulkotiloihin, mikä auttaa sinua luomaan sujuvan siirtymän talosi sisä- ja ulkotilojen välille.  

Flindt-malliston myötä Chistian Flindt on laajentanut mallistoaan lopullisesti. Hän aloitti yhteistyön Louis Poulsenin kanssa vuonna 2006 ja on luonut Flindt 220 -seisovavalaisimen, Flindt 220 -jalustan, Flindt-pollarin ja Grand-riippuvalaisimen. Hän opiskeli Århusin arkkitehtuurikoulussa vuonna 2003 ja on valmistumisestaan lähtien omistanut oman suunnittelutoimiston. Hänen tuoreet ja rohkeat mallinsa osoittavat, että hän kokeilee mielellään vähemmän kuljettuja teitä. Valaistusratkaisujen lisäksi Christian Flindt luo huonekaluja, ja tässä tuoteryhmässä hän on voittanut palkintoja, kuten Bo Bedren suunnittelupalkinnon. Hän on voittanut Bolig Magasinets Design Award -palkinnon yhteistyöstään Louis Poulsenin kanssa.