Suunnittelupalkinnot

Maan suurimmat koti- ja muotoilulehdet ovat jo vuosien ajan juhlistaneet arvostetuissa Design Awards -kilpailuissa muotoilua, joka on tehnyt jotain erityistä alallaan. Tanskalaisen muotoilun parhaimmistoa juhlitaan juhlallisessa illassa ja ilo on ilmassa, kun kaikki odottavat innolla, kuka nimetään vuoden parhaaksi omassa kategoriassaan. Palkintoseremonia on tanskalaisen muotoilun näyteikkuna ja osoitus Tanskassa vallitsevasta luovuudesta.
 
Design Awards järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja siitä lähtien se on ollut vuosittainen tapahtuma. Palkintoseremoniassa tunnustetaan ja juhlistetaan muotoilun parhaita tekijöitä, ja palkintoja jaetaan seuraavissa kategorioissa: Vuoden muotoilija, Vuoden luova, Vuoden huonekalu, Vuoden muotoilu, Vuoden comeback, Vuoden lamppu, Vuoden vihreä idea ja Vuoden innovatiivinen.
 
Tanskan muotoilupalkinnon voittajat valitsee tuomaristo, joka koostuu muotoilun ja arkkitehtuurin asiantuntijoista ja ammattilaisista. Tuomaristo arvioi jätetyt muotoiluehdotukset useiden kriteerien, kuten omaperäisyyden, toimivuuden, kestävyyden ja estetiikan, perusteella. Palkinnolla tunnustetaan luovuus ja ammattitaito, joita vaaditaan kauniiden ja toimivien design-esineiden luomisessa. Se on myös tapa korostaa tanskalaisen muotoilun merkitystä maailmanlaajuisella näyttämöllä ja osoittaa, että Tanska on edelleen johtava maa muotoilun ja arkkitehtuurin alalla.
 
Danish Design Awards on tapahtuma, jota kaikkien muotoilun harrastajien tulisi odottaa innolla. Se on tilaisuus nähdä tanskalaisen muotoilun parhaat palat ja juhlia lahjakkaita suunnittelijoita ja tekijöitä, jotka tekevät Tanskasta johtavan maan muotoilussa. Alla näet kaikki vuosien varrella voittaneet valaisimet.

Voitokkaat lamput

Suunnittelupalkinnon voittaja 2023

Tuomarit kuvailevat tämän vuoden valaisinta suunnitteluksi, joka saattaa olla visuaalisesti samankaltainen kuin aiemmat konseptit, mutta joka on jalostettu ja optimoitu nykyaikaisen estetiikan ja nykyisin saatavilla olevan tekniikan mukaisesti. Valaisin on käytännöllinen ja ratkaisee erityiset valaistustarpeet, sillä se pystyy suuntaamaan valon tarkasti haluttuihin suuntiin ja on samalla säädettävissä himmennystoiminnolla eri tilanteisiin sopivaksi. Se huokuu nöyryyttä, keskittyneisyyttä ja toteutunutta eleganssia ja edustaa rehellisyyttä ja vilpittömyyttä, joka ylittää olemassa olevan.

Katso kaikki Mette Schelden Fritz Hansenille suunnittelemat MS-sarjan valaisimet täältä.

Suunnittelupalkinnon voittaja 2022

Vuoden valaisin vuonna 2022 oli upea OneLine, jonka Kasper Kjeldgaard suunnitteli Fritz Hansenille. Ohut, ilmava valaisin voitti sekä toiminnallisen muotoilunsa että upean estetiikkansa ansiosta - ja jos näet OneLine-valaisimen henkilökohtaisesti, on helppo ymmärtää, miksi se voitti. Valaisinta on saatavana kolmella eri sävyllä, ja sitä voi kääntää 360 astetta, jotta se valaisee juuri sen, mitä haluat.

Tutustu tarkemmin, voit nähdä kaikki kolme OneLine-väriä täällä!Voit tutustua OneLine-valaisimeen täällä!

Suunnittelupalkinnon voittaja 2021

Vuonna 2021 tanskalainen muotoiluyritys Louis Poulsen nosti Design Awards -pokaalin yhteistyöstään muotoilija Anna Boysenin kanssa kauniin Moonsetterin parissa. Tarkkasilmäinen lukija varmaan huomaa, että Moonsetter kuulostaa tutulta - ja jos olet nähnyt DR:n televisio-ohjelman "Tanskan seuraava klassikko", tiedät varmasti, että Moonsetter voitti ohjelman kilpailun vuonna 2020 ja siitä tuli todella Tanskan seuraava klassikko, kun Louis Poulsen valmisti sen. Jos haluat tietää lisää valaisimista, jotka ovat "kuuluisia televisiosta", voit lukea Famous Lamps -artikkelimme täältä!.

Katsele Moonsetteria täältä!

Suunnittelupalkinnon voittaja 2019

Tunnelma Louis Poulsenin ja Christian Flindtin pöydässä oli epäilemättä kuohuva, kun ilmoitettiin, että heidän upea Flindt-seinävalaisimensa oli voittanut pokaalin - ja vaikka tanskalainen muotoiluyritys Louis Poulsen on voittanut muotoilupalkinnon aiemminkin, se ei ole yhtä juhlallinen toisella kerralla. Kaunista ulkovalaisinta on saatavana lukuisina kokoina ja muunnelmina.

Flindt näkyy täällä!

Suunnittelupalkinnon voittaja 2018

Yksinkertainen, minimalistinen siluetti, hyvä valo sekä tasapainoinen ja tarkka estetiikka. Ei tarvitse paljon ymmärtää, miksi Muuto ja Jens Fager voittivat vuoden 2018 Design Award -palkinnon hienosta Tip-valaisimestaan. Valaisin on saatavana pöytä-, lattia- ja seinävalaisimena, ja se on saatavana harmaana, valkoisena ja kuparinruskeana.

Katso kaikki Tipin vaihtoehdot täältä!

Suunnittelupalkinnon voittaja 2017

Kun Yuh ilmestyi lamppukauppoihin vuonna 2017, se oli muotoilun vallankumous, joka monin tavoin rikkoi muotoilun perinteitä yhtä paljon kuin kunnioitti niitä. Yuh, lausutaan "You", sisältää kauniin kääntyvän varjostimen ja uskomattoman puhtaan ja tarkan muotoilun, joka varmasti ilahduttaa katsojaa vielä vuosienkin päästä. Valaisimen takana on suunnittelijakaksikko Gamfratesi ja Louis Poulsen.

See Yuh täällä!