PH Limited Editions merkiltä Louis Poulsen
LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Rajoitettu erä 2023 - PH 2/2 LUNA Bordlampe LUNA Bordlampe

PH 2/2 Luna on Louis Poulsenin vuoden 2023 rajoitettu painos. Poul Henningsenin alun perin yöpöytävalaisimeksi suunnittelema valaisin on tunnettu kaarevasta kehyksestään ja kauniista yksityiskohdistaan. Valaisimessa käytetään tunnettua ja rakastettua kolmen varjostimen järjestelmää, jonka Poul Henningsen keksi jo vuonna 1926. Harjattu messinki täydentää kauniisti kolmea suupuhallettua varjostinta, ja valaisimen kaunis runko syleilee valoa luoden upean ja toimivan valaisimen.

Alun perin malli oli nykyistä pienempi - vain 23 cm korkea - mutta uudelleenjulkaisun myötä Louis Poulsen kasvattaa hahmon 32 cm:iin. Samalla lisätoiminnallisuutta on lisätty kääntyvällä päällä, jonka avulla voit suunnata valaisimen valon valaistustarpeidesi mukaan. Molemmat päivitykset tekevät valaisimesta entistä käyttökelpoisemman moderniin kotiin.

Kuten mainittu, valaisin oli alun perin tarkoitettu yöpöytävalaisimeksi, mutta sitä voi helposti käyttää muuallakin. PH 2/2 Luna sopii mainiosti olohuoneen koristeeksi sivupöydälle - mutta myös syvälle ikkunalaudalle ja kotitoimiston työpöydälle.

Osta kaunis pöytävalaisin täältä - vain rajoitetun ajan.

Limited Edition 2022 - PH 3/2 -pöytävalaisin + PH 3/3 -riippuvalaisin

2022 on tuonut kosolti jännittäviä uutuuksia Louis Poulsenilta, mukaanlukien KAKSI uutta PH Limited Editionia hienostuneessa yhdistelmässä opaalilasia ja messinkiä. Ensimmäinen PH-valaisin näki päivänvalon vuonna 1927, kolme vuotta vaikutusvaltaisen suunnittelijan Poul Henningsenin kehitettyä ikonisen kolmen varjostimen järjestelmän. Louis Poulsenin kanssa toteuttamansa elinikäisen yhteistyön tuloksena Poul Henningsen on luonut lukuisia upeita PH-valaisimia ja Limited Edition -keräilykappaleita onkin julkaistu vuosittain alusta lähtien—eikä 2022 ole poikkeus.


Tällä kertaa Louis Poulsen hemmottelee meitä valaisinfanaatikkoja kahdella uudella PH Limited Editionilla: riippuva PH 3/3 ja pöytämallinen PH 3/2 ovat saatavilla klassisessa väriyhdistelmässä. Viehättävä yhdistelmä antaa valaisimelle äärimmäisen esteettisen, mutta autenttisen retron ilmeen—lopputuloksena koristeellisuuden ja käytännöllisyyden rakkaustarina. Messingin lämpimät metallisävyt sopivat mihin tahansa sisustukseen, jossa ne luovat rennon kodikasta tunnelmaa ja hurmaavaa valoa. Varjostinkolmikko on harkiten suunniteltu luomaan pehmeää, miellyttävää ja ikävistä heijastuksista valoa, kiitos erityisesti PH 3/3:n alkuperäisen alavarjostimen.
Uudet PH Limited Editionit säteilevät lämpöä, kodikkuutta ja häpeilemätöntä eleganssia opaalilasin ja messingin yhdistelmän ansiosta. Messinki saa ajan myötä luonnollisen patina kaunistaen uniikkia valaisinta entisestään. Jos alkuperäinen ilme on kuitenkin enemmän mieleesi, voit kiillottaa messinkipintaa varoen.

Löydät molemmista valaisimista myös Poul Henningsenin kaiverretun nimikirjoituksen, mikä tekee eksklusiivisista keräilyesineistä erityisen uniikkeja—puhumattakaan siitä, että valaisimet ovat saatavilla vain hyvin rajoitetun ajan.

Koristele kotisi uniikilla tanskalaisella muotoiluikonilla, jonka rikas taustatarina, uskomaton käsityö ja huikea muotoilu takaavat, ettei valaisin mene koskaan muodista!Limited Edition 2021 - PH 2/2 “Question Mark” -pöytävalaisin

Poul Henningsen suunnitteli tunnistettavan koristeellisen PH 2/2 ”Kysymysmerkki” -pöytävalaisimensa vuonna 1931. Valaisin oli tuotannossa 1950-luvulle asti ja nyt se tekee paluun markkinoille pitkän tauon jälkeen rajoitettuna eränä, rajoitetun ajan.

Kuten alkuperäinenkin, tämä opaalisella varjostimella ja messinkisellä rungolla varustettu klassinen valaisin sopii sisustukseen kuin sisustukseen. Luonnollisesti kokoonpanosta löytyy perinteinen PH 2/2 -tyylinen varjostinkolmikko – Poul Henningsenin käsialaa vuodelta 1926. Läpikuultavien varjostimien ulkopuoli on kiiltäväksi hiottu, sisäpuolen jäädessä mataksi hiekkapuhalluksen ansiosta.

PH 2/2 Question Mark on uskollinen alkuperäiselle designille: huomaamaton katkaisija rungon tyvessä, yläosan kallistamisen salliva, elegantisti muotoiltu kahva, messinkinen viimeistely ja legendaarinen kolmen varjostimen kokoonpano.

Nappaa PH 2/2 Question Mark täältä. Huomioithan, että valaisin on saatavilla vain 1.10. – 31.12.2021 välisenä aikana (ennakkotilattavissa 1.09.2021 lähtien.)
Limited Edition 2020 - PH 2/1 Pöytä Meripihka

1. syyskuuta 2020 on sinulla taas mahdollisuus ostaa täysin ainutlaatuinen Louis Poulsenin Limited Edition versio. Ennakkotilaa PH 2/1 Pöytä Meripihka jo 1. syyskuuta 2020, ja ole ensimmäisten joukossa saamassa tämä erityinen pöytävalaisin kotiisi.
Valaisin toimitetaan 1. lokakuuta 2020 alkaen.

3-varjostinjärjestelmä, jonka Poul Henningsen kehitti luodakseen erinomaisen valaistuksen, ja joka teki hänestä tuon ajan taitavimman suunnittelijan valaistuksen saralla. Limited Edition pöytävalaisimen kolme varjostinta on valmistettu suupuhalletusta italialaisesta lasista ja omaavat kauniin lämpimän meripihkan sävyn. Valaisimen runko on käsittelemätöntä messinkiä, joka ajan myötä saa kauniin patinan antaen valaisimelle ainutlaatuisen ilmeen. Rungosta löytyy myös katkaisija, joka on aivan kuten PH 2/1 pöytävalaisimen ensimmäisessä mallissa – antaa valaisimelle todella erityisen kosketuksen.

Limited Edition PH 2/1 Pöytävalaisinta on tilattavissa 1. syyskuuta 2020 alkaen ja 31. joulukuuta 2020 saakka.
Jos haluat valaisimeen myös valkoiset varjostimet, voit 1.9.2020-1.11.2020 välisenä aikana ostaa valkoisen varjostinsetin erikoishintaan Limited Edition version tilauksen yhteydessä.


Limited Edition 2019 - PH 3/2 Meripihkanvärinen Lasi Lattiavalaisin  "The Water Pump"

Louis Poulsen on tunnettu kauniista valaisimista, jotka omaavat klassisen muotoilun. Tiiviissä yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden kanssa, kuten Arne Jacobsen, Verner Panton ja Poul Henningsen, he ovat tuottaneet ainutlaatuisia valaisimia, jotka eivät ole ainoastaan ilo silmälle, vaan luovat myös kauniin valaistuksen.

Joka syksy Louis Poulsen tuottaa kunnianosoituksena Poul Henningsenin nerokkaalle työlle valon parissa erikoisversion PH valaisimesta. Limited Edition versioita on muun muassa julkaistu PH 3/2 pöytävalaisimesta ja suositusta PH Artichoke valaisimesta. Vuonna 2019 Louis Poulsen lanseeraa eksklusiivisen Limited Edition version hänen PH 3/2 lattiavalaisimesta – paremmin tunnettu nimellä ”The Water Pump”. Uuden version varjostimet ovat valmistettu suupuhalletusta meripihkanvärisestä lasista, joka korostaa varjostimien orgaanista muotoa ja kaunista messinkirunkoa.

Kun Louis Poulsen ja Poul Henningsen esittivät ensimmäisen kerran suupuhalletun lasin 1920-luvun lopulla, sen oli houkuteltava uusia asiakkaita. Tuolloin korostettiin suuresti luonnollisesti lämpimiä värejä, silmiinpistäviä ilmaisuja ja kaunista käsityötä. Lasivarjostimilla on se etu, että ne antavat osan valosta paistaa läpi ja samalla ohjaavat sen sekä alaspäin, ylöspäin että ulospäin. Siten valaisin vaikuttaa myös huoneen yleiseen valaistukseen ja kodikkaaseen ilmapiiriin.

Näemme edelleen taipumuksen tuoda kultaisia värejä skandinaaviseen sisustukseen, ja erityisesti keltaisia sävyjä - vaaleankeltaisista tummankeltaisiin sävyihin. Meripihkanväriset varjostimet sopivat täydellisesti trendeihin, joissa väri näyttää uskomattoman kutsuvalta ja antaa lämpimän ja rauhallisen ilmeen. Oranssinväristen varjostimien kultainen valo muistuttaa eniten kynttilän valoa - tunnelmavaloa, jonka Poul Henningsen oli halusi luoda vastaamaan ihmisten tarpeita.
Keltainen lasiseinä ja messinki

Keltainen lasiseinä ja messinki

Valaisimen autenttisuuden korostamiseksi ja hienostuneen ilmeen luomiseksi, on valaisimen jalka, jalusta ja varsi valmistettu käsittelemättömästä messingistä. Tämä lämmin vär antaa intiimin ja kodikkaan tunnelman tilaan ja kulkee käsi kädessä modernin sisustuksen kanssa. Ajan myötä käsittelemätön messinki saa myös kauniin luonnollisen patinan, mikä antaa jokaiselle valaisimelle oman uniikin ilmeen.

Maailmankuulu PH-valaisin sopii täydellisesti ajan trendeihin, jossa on tullut muodikkaaksi sisustaa koti erottuvilla designvalaisimilla, joilla on historiaa. Designklassikoihin kiinnitetään paljon huomiota skandinaavisessa tyylissä, jossa "Danish Modern" on tullut laajalle levinneeksi suuntaukseksi.

Ensimmäinen valofilosofia – Ajatuksia ikonisen PH valaisimen takana
Vuonna 1907 tanskalainen suunnittelija, arkkitehti, kirjailija ja kulttuurikriitikko Poul Henningsen näki sähkövalon ensimmäisen kerran. Vuonna 1920 puolella tanskalaisista kotitalouksista oli sähkövaloa, mutta hän ajatteli, että sähkölamppu lähetti ympärilleen mahdottoman valon - joko valo oli liian kirkas tai varjostin nieli suurimman osan valosta. Tästä syystä hän alkoi kehittämään varjostinta, joka lähettäisi tilaan valoa täydellä vahvuudellaan häikäisemättä ja hän omistikin suurimman osan elämästään työskentelylle.
”Vaikuttaa siltä, ​​että kirkkaudet, jotka teknikot ovat viime vuosina tarjonneet meille halpaan hintaan, on hankittu valon laadun, kauneuden ja totuuden kustannuksella" - Poul Henningsen. ” "Ajattele pikemminkin, kuinka paljon hienoa ja huolellista työtä he voisivat tehdä kuten ennen vanhaan - filigraanityöläisiä, kelloseppien töitä jne., yhden liekin valossa."

Poul Henningsenin mukaan teknikoilla oli unelma muuttaa yö päiväksi - unelma, joka hänen mukaansa oli sekä epätaiteellinen että väärä, koska ihminen ei kyennyt tulemaan toimeen ilman päivän rytmiä.
"Talvipäivinä kun sininen hetki ja hämärä kohtaavat lähes keskellä päivää, voi valo olla päällä ympäri vuorokauden – mutta sen ei luonnollisesti tulisi olla loisteputki, joka vastaa keskipäivän valoa.".
Tämän tyyppiset ajatukset antoivat Poul Henningsenille halun luoda valaisin, joka vähensi epämiellyttävää häikäisyä ja paransi sähkövaloa vastaamaan ihmisten tarpeita.

Myytin mukaan hänellä oli ajatus jo uudesta varjostinjärjestelmästä vuonna 1915, kun hänen äitinsä, kirjailija Agnes Henningsen, yritti epätoivoisesti nähdä itseään peilistä. Hän oli hyvin turhamainen ja kok itsensä rumaksi sähkölampun kylmän valon alla ja kaipasi lämmintä öljylampun hehkua. Tämä synnytti hänen halunsa luoda uusia valaisimia koteihin ja näin hän alkoi kokeilla erilaisia lamppuja, heijastimia ja varjostimia. Riippumatta siitä mikä oikeasti aiheutti hänen sysäyksensä, oli Poul Henningsen erittäin kiinnostunut ajatuksesta pystyä luomaan parempaa valoa.

Poul Henningsen ja Louis Poulsen

Poul Henningsen ja Louis Poulsen

Poul Henningsen työskenteli useita vuosia luodakseen PH-valaisimen. Hän loi ensimmäisen lamelleilla varustetun valaisimen vuonna 1921 ja suunnitteli samana vuonna PH Katulyhdyn, joka tuli tunnetuksi nimellä ”Slotsholmslygten”. Muutamaa vuotta myöhemmin hän pääsi kokemuksensa ansiosta modernin käsityötaiteen näyttelyyn Pariisin. Tämä tapahtui hänen varjostimiensa ansiosta, jotka on suunniteltu siten, että valonsäteiden suunta ja heijastus jakautuvat hyvin tarkasti.

Täällä valaisintuottaja Louis Poulsen pisti merkille Poul Henningsenin designin ja antoi hänelle tehtävän luoda kymmenen eri valaisinta näyttelyyn. Valaisimet esiteltiin nimellä "Systéme PH" ja ne voittivat huippupalkinnot kaikissa kuudessa valaisinluokassa. Tästä lähtien yhteistyön tuloksena on syntynyt useita suuria designklassikoita. Esimerkiksi Poul Henningsenin PH Artichoke, PH5 ja eikä vähäisimpänä PH Snowball.

Poul Henningsen kehitti omien kokemustensa ja uusien valonheijastuslaskelmien perusteella vuonna 1926 valaisimen, jossa oli 3 kaarevaa varjostinta. – PH-valaisin! Valaisin on suunniteltu niin, että varjostimen ja valon säteiden välillä on sama kulma. Näin suoralta valolta vältytään, ja valo heijastuu toivottuun suuntaan. Hän itse kuvaili varjostimia aivan kuin lautaseksi, kulhoksi ja kupiksi, jotka ovat suhteessa 4:2:1. Ensimmäisen PH-valaisimen synnystä lähtien Louis Poulsen on esitellyt useita satoja erilaisia PH-valaisimia, kattokruunuista lattia-, seinä-, katto- ja pöytävalaisimiin. Kaikki rakentuen samaan yksinkertaiseen kolmivarjostinjärjestelmään.