PH Limited Editions merkiltä Louis Poulsen

1. syyskuuta 2020 on sinulla taas mahdollisuus ostaa täysin ainutlaatuinen Louis Poulsenin Limited Edition versio. Ennakkotilaa PH 2/1 Pöytä Meripihka jo 1. syyskuuta 2020, ja ole ensimmäisten joukossa saamassa tämä erityinen pöytävalaisin kotiisi.
Valaisin toimitetaan 1. lokakuuta 2020 alkaen.

2020 Limited Edition on ikoninen ja erittäin suosittu PH 2/1 Pöytävalaisin. Täällä suunnittelu on palannut siihen, mistä kaikki alkoi.
3-varjostinjärjestelmä, jonka Poul Henningsen kehitti luodakseen erinomaisen valaistuksen, ja joka teki hänestä tuon ajan taitavimman suunnittelijan valaistuksen saralla.
Limited Edition pöytävalaisimen kolme varjostinta on valmistettu suupuhalletusta italialaisesta lasista ja omaavat kauniin lämpimän meripihkan sävyn. Valaisimen runko on käsittelemätöntä messinkiä, joka ajan myötä saa kauniin patinan antaen valaisimelle ainutlaatuisen ilmeen. Rungosta löytyy myös katkaisija, joka on aivan kuten PH 2/1 pöytävalaisimen ensimmäisessä mallissa – antaa valaisimelle todella erityisen kosketuksen.

Limited Edition PH 2/1 Pöytävalaisinta on tilattavissa 1. syyskuuta 2020 alkaen ja 31. joulukuuta 2020 saakka.
Jos haluat valaisimeen myös valkoiset varjostimet, voit 1.9.2020-1.11.2020 välisenä aikana ostaa valkoisen varjostinsetin erikoishintaan Limited Edition version tilauksen yhteydessä.


Limited Edition 2019 - PH 3/2 Meripihkanvärinen Lasi Lattiavalaisin  "The Water Pump", - Suunnitellut Poul Henningsen

Louis Poulsen on tunnettu kauniista valaisimista, jotka omaavat klassisen muotoilun. Tiiviissä yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden kanssa, kuten Arne Jacobsen, Verner Panton ja Poul Henningsen, he ovat tuottaneet ainutlaatuisia valaisimia, jotka eivät ole ainoastaan ilo silmälle, vaan luovat myös kauniin valaistuksen.

Joka syksy Louis Poulsen tuottaa kunnianosoituksena Poul Henningsenin nerokkaalle työlle valon parissa erikoisversion PH valaisimesta. Limited Edition versioita on muun muassa julkaistu PH 3/2 pöytävalaisimesta ja suositusta PH Artichoke valaisimesta.
Vuonna 2019 Louis Poulsen lanseeraa eksklusiivisen Limited Edition version hänen PH 3/2 lattiavalaisimesta – paremmin tunnettu nimellä ”The Water Pump”. Uuden version varjostimet ovat valmistettu suupuhalletusta meripihkanvärisestä lasista, joka korostaa varjostimien orgaanista muotoa ja kaunista messinkirunkoa.

Poul Henningsen – leikkisä keksijä

Uteliaisuus ja elämänilo olivat arvoja, joihin Poul Henningsen kasvoi. Hän osoitti varhain kekseliäisyyttä ja käsityötaitoja, jotka myöhemmin vaikuttivat hänen designissaan. Vain 16-vuotiaana hän keksi itsepumppaavan polkupyörän, jolle myönnettiin "Det Hielmstierne-Rosencroneske legat for opfindere" (apuraha keksijöille) ja hänessä oli näin herännyt halu ratkaista käytännön ongelmia visionäärisesti.


Ensimmäinen valofilosofia – Ajatuksia ikonisen PH valaisimen takana

Ensimmäinen valofilosofia – Ajatuksia ikonisen PH valaisimen takana

Vuonna 1907 tanskalainen suunnittelija, arkkitehti, kirjailija ja kulttuurikriitikko Poul Henningsen näki sähkövalon ensimmäisen kerran. Vuonna 1920 puolella tanskalaisista kotitalouksista oli sähkövaloa, mutta hän ajatteli, että sähkölamppu lähetti ympärilleen mahdottoman valon - joko valo oli liian kirkas tai varjostin nieli suurimman osan valosta. Tästä syystä hän alkoi kehittämään varjostinta, joka lähettäisi tilaan valoa täydellä vahvuudellaan häikäisemättä ja hän omistikin suurimman osan elämästään työskentelylle.
”Vaikuttaa siltä, ​​että kirkkaudet, jotka teknikot ovat viime vuosina tarjonneet meille halpaan hintaan, on hankittu valon laadun, kauneuden ja totuuden kustannuksella" - Poul Henningsen. ” "Ajattele pikemminkin, kuinka paljon hienoa ja huolellista työtä he voisivat tehdä kuten ennen vanhaan - filigraanityöläisiä, kelloseppien töitä jne., yhden liekin valossa."

Poul Henningsenin mukaan teknikoilla oli unelma muuttaa yö päiväksi - unelma, joka hänen mukaansa oli sekä epätaiteellinen että väärä, koska ihminen ei kyennyt tulemaan toimeen ilman päivän rytmiä.
"Talvipäivinä kun sininen hetki ja hämärä kohtaavat lähes keskellä päivää, voi valo olla päällä ympäri vuorokauden – mutta sen ei luonnollisesti tulisi olla loisteputki, joka vastaa keskipäivän valoa.".
Tämän tyyppiset ajatukset antoivat Poul Henningsenille halun luoda valaisin, joka vähensi epämiellyttävää häikäisyä ja paransi sähkövaloa vastaamaan ihmisten tarpeita.

Myytin mukaan hänellä oli ajatus jo uudesta varjostinjärjestelmästä vuonna 1915, kun hänen äitinsä, kirjailija Agnes Henningsen, yritti epätoivoisesti nähdä itseään peilistä. Hän oli hyvin turhamainen ja kok itsensä rumaksi sähkölampun kylmän valon alla ja kaipasi lämmintä öljylampun hehkua. Tämä synnytti hänen halunsa luoda uusia valaisimia koteihin ja näin hän alkoi kokeilla erilaisia lamppuja, heijastimia ja varjostimia. Riippumatta siitä mikä oikeasti aiheutti hänen sysäyksensä, oli Poul Henningsen erittäin kiinnostunut ajatuksesta pystyä luomaan parempaa valoa.

Poul Henningsen ja Louis Poulsen

Poul Henningsen työskenteli useita vuosia luodakseen PH-valaisimen. Hän loi ensimmäisen lamelleilla varustetun valaisimen vuonna 1921 ja suunnitteli samana vuonna PH Katulyhdyn, joka tuli tunnetuksi nimellä ”Slotsholmslygten”. Muutamaa vuotta myöhemmin hän pääsi kokemuksensa ansiosta modernin käsityötaiteen näyttelyyn Pariisin. Tämä tapahtui hänen varjostimiensa ansiosta, jotka on suunniteltu siten, että valonsäteiden suunta ja heijastus jakautuvat hyvin tarkasti.

Täällä valaisintuottaja Louis Poulsen pisti merkille Poul Henningsenin designin ja antoi hänelle tehtävän luoda kymmenen eri valaisinta näyttelyyn. Valaisimet esiteltiin nimellä "Systéme PH" ja ne voittivat huippupalkinnot kaikissa kuudessa valaisinluokassa. Tästä lähtien yhteistyön tuloksena on syntynyt useita suuria designklassikoita. Esimerkiksi Poul Henningsenin PH Artichoke, PH5 ja eikä vähäisimpänä PH Snowball.

Poul Henningsen kehitti omien kokemustensa ja uusien valonheijastuslaskelmien perusteella vuonna 1926 valaisimen, jossa oli 3 kaarevaa varjostinta. – PH-valaisin!
Valaisin on suunniteltu niin, että varjostimen ja valon säteiden välillä on sama kulma. Näin suoralta valolta vältytään, ja valo heijastuu toivottuun suuntaan. Hän itse kuvaili varjostimia aivan kuin lautaseksi, kulhoksi ja kupiksi, jotka ovat suhteessa 4:2:1. Ensimmäisen PH-valaisimen synnystä lähtien Louis Poulsen on esitellyt useita satoja erilaisia PH-valaisimia, kattokruunuista lattia-, seinä-, katto- ja pöytävalaisimiin. Kaikki rakentuen samaan yksinkertaiseen kolmivarjostinjärjestelmään.


Vesipumppuvalaisin meripihkanvärisillä varjostimilla ja messinkirungolla

Kun Louis Poulsen ja Poul Henningsen esittivät ensimmäisen kerran suupuhalletun lasin 1920-luvun lopulla, sen oli houkuteltava uusia asiakkaita. Tuolloin korostettiin suuresti luonnollisesti lämpimiä värejä, silmiinpistäviä ilmaisuja ja kaunista käsityötä. Lasivarjostimilla on se etu, että ne antavat osan valosta paistaa läpi ja samalla ohjaavat sen sekä alaspäin, ylöspäin että ulospäin. Siten valaisin vaikuttaa myös huoneen yleiseen valaistukseen ja kodikkaaseen ilmapiiriin.

Näemme edelleen taipumuksen tuoda kultaisia värejä skandinaaviseen sisustukseen, ja erityisesti keltaisia sävyjä - vaaleankeltaisista tummankeltaisiin sävyihin. Meripihkanväriset varjostimet sopivat täydellisesti trendeihin, joissa väri näyttää uskomattoman kutsuvalta ja antaa lämpimän ja rauhallisen ilmeen. Oranssinväristen varjostimien kultainen valo muistuttaa eniten kynttilän valoa - tunnelmavaloa, jonka Poul Henningsen oli halusi luoda vastaamaan ihmisten tarpeita.

Keltainen lasiseinä ja messinki

Valaisimen autenttisuuden korostamiseksi ja hienostuneen ilmeen luomiseksi, on valaisimen jalka, jalusta ja varsi valmistettu käsittelemättömästä messingistä. Tämä lämmin vär antaa intiimin ja kodikkaan tunnelman tilaan ja kulkee käsi kädessä modernin sisustuksen kanssa. Ajan myötä käsittelemätön messinki saa myös kauniin luonnollisen patinan, mikä antaa jokaiselle valaisimelle oman uniikin ilmeen.

Maailmankuulu PH-valaisin sopii täydellisesti ajan trendeihin, jossa on tullut muodikkaaksi sisustaa koti erottuvilla designvalaisimilla, joilla on historiaa. Designklassikoihin kiinnitetään paljon huomiota skandinaavisessa tyylissä, jossa "Danish Modern" on tullut laajalle levinneeksi suuntaukseksi.
PH 3/2 Pöytävalaisin – Limited Edition 2018

PH 3/2 Pöytävalaisin – Limited Edition 2018

Perinnerikas valaistusyritys Louis Poulsen lanseeraa vuonna 2018 Limited Edition version PH 3/2 pöytävalaisimesta. Pöytävalaisimen on luonut kuuluisa ja vaikutusvaltainen arkkitehti Poul Henningsen. Koko elämänsä ajan hän työskenteli omistautuneesti muotoilemaan valaistusta ja luomaan "hyvää valoa". Hänen designinsa on tunnettu ja rakastettu ympäri maailman – nyt myös eksklusiivisena materiaalikombinaationa; kolme varjostinta on valmistettu suupuhalletusta meripihkanvärisestä italialaisesta lasista, kun taas runko on kevyesti harjattua messinkiä.

Katkaisija on sisäänrakennettu ja sijoitettu messinkirungon alaosaan – juuri Poul Henningsenin kaiverrettujen nimikirjaimien ylle. Tämä paikka voidaan jäljittää 1920-luvun pöytävalaisimiin saakka. Alkuperäiset yksityiskohdat, tarkkaan harkittu muotokieli sekä ylelliset materiaalit tekevät tästä Limited Edition Pöytävalaisimesta ajattoman teoksen, joka tuo tilaan välittömästi lämmintä ylellisyyttä.