Palkitut mallit

PALKITUT MUOTOILUT

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award ja Bobedres Design Awards. On monia palkintoja, joita voit voittaa, jos tuotat hyvää muotoilua - täältä voit lukea tarinoita arvostetuista palkinnoista ja nähdä voitetut valaisimet.

Palkitut lamput Valaisinmestarilta

Joka vuosi ympäri maailmaa jaetaan muotoilupalkintoja, ja parhaat innovatiiviset tuotteet palkitaan palkinnoilla ja pokaaleilla. Monet tunnustetut muotoilupalkinnot merkitsevät niitä, jotka tavalla tai toisella määrittelevät suunnan, johon muotoilun ammattikunta liikkuu - ja palkinnot ovat arvostettu leima muotoilun laadusta, jonka ansiosta suunnittelijat voivat kutsua itseään palkituiksi.
 
Yhtenä suurimmista valaistusalan yrityksistä meillä on laaja valikoima vuosien varrella palkittuja valaisimia - ja alla olevista artikkeleista voit tutustua moniin palkittuihin malleihin, jotka inspiroivat ja viettelevät, ja voit lukea eri palkinnoista ja niiden merkityksestä!

IF DESIGN AWARD

iF Design Award on historiallinen, haluttu ja vanha muotoilupalkinto - itse asiassa se on kaksi vuotta ennen Red Dot -palkintoa, kun se myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1953, mikä tekee siitä maailman vanhimman riippumattoman muotoilualan instituution. Kilpailu on kovaa, ja vuonna 2022 11 000 suunnitelmaa 57 eri maasta joutui taistelemaan kovasti voitosta.

Instituutti perustettiin tukemaan ja inspiroimaan teollista muotoilua 1950-luvun Saksassa, joka kamppaili vielä sodan jälkiseurausten kanssa. Hannoverissa, jonka brittiläiset miehitysjoukot olivat valinneet Länsi-Saksan kauppakeskukseksi, yrittäjä Philip Rosenthal yhdisti voimansa BDI:n (Bundesverband der Deutschen Industrie) ja Hannover Messegesellschaftin kanssa muodostaakseen iF e.V:n - joka oli lyhenne sanoista Die Gute Industrieform - ja myöhemmin Industrie Forumin.

iF auttoi muuttamaan saksalaisen muotoilun merkityksen sellaiseksi, jollaisena me sen nykyään tunnemme: kestäväksi, harkituksi ja täsmälliseksi. Nykyään suunnittelijat kaikkialta maailmasta voivat kilpailla - ja valaisinvalmistajista Light-Point, Santa & Cole ja Luisa Prandina ovat kaikki voittajia!

Katso kaikki iF Design Award -voittajat ja lue tarina täältä!

COMPASSO D'ORO

Kun ajattelet ikonisia designmaita, mieleesi tulee epäilemättä Italia. Saappaiden maa on aikojen alusta lähtien ollut esteettisyyden ja muotoilun edelläkävijä - ja olitpa sitten auto-, muoti-, arkkitehtuuri- tai valaistusalan harrastaja, Italialla on pitkät perinteet omien luokkiensa hienoimpien tuotteiden suunnittelussa.

Vuodesta 1954 lähtien parhaat suunnittelijat ovat voineet nostaa kultaisen kompassin (Compasso d'Oro) ikonisten ja kuolemattomien tuotteiden suunnittelusta. Alfa Romeo Brera, Fiat 500, Olivetti-kirjoituskone ja alkuperäinen papupussituoli ovat vain muutamia niistä, jotka ovat voittaneet palkinnon - samoin kuin muun muassa Artemiden, Luceplanin ja Flosin valaisimet.

Katso kaikki Compasso d'Oro -palkinnon voittajat ja lue tarina täältä!

RED DOT AWARD

Red Dot -palkinto on epäilemättä yksi muotoilumaailman halutuimmista palkinnoista. Vuodesta 1955 lähtien tiukka tuomaristo on valinnut vuosittain parhaat palkinnot - ja nykyään palkinto on yhtä houkutteleva kuin yli 50 vuotta sitten.

Nykyään sekä Red Dot Award: Brands & Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept, mutta se on edelleen Red Dot Award: Product Design, joka on todella haluttu. Red Dot -tuomariston 50 asiantuntijaa arvioivat tuotesuunnittelun innovatiivisuutta, toimivuutta ja pitkäikäisyyttä. Suunnittelijat eri puolilta maailmaa kilpailevat Red Dot -leiman himoitusta laatumerkistä.

Palkinto myönnetään periaatteessa kaikelle, joka on suunniteltu innovatiivisesti ja harkitusti. Ajovalot, johdottomat pölynimurit, kottikärryt ja ilmalämmittimet - mutta tietysti lamput kiinnostavat meitä täällä Lampemesterenissä erityisesti. Myymistämme tuotemerkeistä Nordlux, IP44, Light-Point ja Blomus ovat voittaneet palkintoja!

Katso kaikki Red Dot -palkinnon voittajat täältä.

BO BEDRES DESIGN AWARDS

Bo Bedre, Costume Living ja Bolig Magasinet -lehdet jakavat Design Awards -palkinnot parhaille tanskalaisille suunnittelijoille ja muotoilulahjakkuuksille. Joka vuosi järjestetään suuri palkintojuhla, jossa eri suunnittelijat ovat läsnä vastaanottamassa palkintojaan. Design Awards -palkinnoissa palkitaan tuotteita kategorioissa Vuoden muotoilu, Vuoden comeback, Vuoden vihreä idea, Vuoden huonekalut, Vuoden muotoilija, Vuoden luova, Vuoden innovatiivinen, Vuoden tulenkantaja, Vuoden lahjakkuus ja tietysti Vuoden lamput, joista me täällä Lampemesterenillä olemme erityisen kiinnostuneita!

Aiempia voittajia ovat muun muassa Louis Poulsenin Yuh, Le Klintin Mutatio ja Muuton Tip - ja tietenkin monia muita.

Katso kaikki Bo Bedre Design Awardsin voittajat täältä.