Korvaa kynttilät elävillä LED-valoilla

Viime vuosina LED-kynttilöiden käyttö kodeissa on lisääntynyt merkittävästi. Monet ihmiset ovat kaihtaneet paristokäyttöisiä kynttilöitä, koska ne ovat vaikuttaneet liian keinotekoisilta. Usein on myös kuultu, että tekokynttilät eivät levitä samaa kodikkuutta kuin kynttilät. Innovatiivisen LED-teknologian ansiosta valoista on kuitenkin tulossa yhä elävämpiä. Nykyään voi olla vaikea erottaa perinteistä kynttilää ja LED-versiota toisistaan.

Jos haluat luoda kynttilöistä tutun kodikkaan tunnelman, voit huoletta valita älykkäät LED-kynttilät. Olipa kyseessä koti, kauppa tai ravintola, sinun ei tarvitse tinkiä ulkonäöstä tai lämpimästä tunnelmallisesta valosta.

Miksi kannattaa valita LED-kynttilät


Monien mielestä aito ja kodikas tunnelma katoaa, kun käytetään keinotekoisia kynttilöitä. Viimeisimmän kehityksen ansiosta eroa ei huomaa, ellei sitä tiedosteta. Mutta on myös useita muita etuja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

Turvallisuus on yksi niistä ja ehkä tärkein. Esimerkiksi joulun aikaan palomiehet kutsutaan joskus paikalle tulipaloihin, jotka johtuvat unohdetuista joulukoristeista, joissa on kynttilöitä. Pahinta, mitä led-valolle voi tapahtua, jos se unohtuu, on se, että siitä loppuu virta. Se ei kuumene, joten ei ole vaaraa, että lapset tai eläimet polttaisivat itsensä kynttilään.

Perinteisten kynttilöiden korvaamisesta LED-valoilla on hyötyä myös kodin sisäilmastolle. Ne eivät nokeudu kuten kynttilät, eivätkä siksi häiritse silmiä, nenää tai keuhkoja - vaikka monta kynttilää sytytettäisiinkin samaan aikaan. Kynttilöitä voi käyttää pidempään kuin perinteistä ratkaisua, koska ne käyttävät paristoja. Voit myös lisätä taloudellista hyötyä käyttämällä ladattavia paristoja.  Sähkövalon avulla voit myös jättää valon "palamaan" ikkunalaudalle, kun olet poissa, jolloin se näyttää edelleen siltä, että joku on kotona.
Vaihtoehtona kynttilänvaloille kaikkialla kotona

Vaihtoehtona kynttilänvaloille kaikkialla kotona

Yleisimmin käytetyistä kynttilätyypeistä - teekynttilöistä, pylväskynttilöistä ja teevaloista - on saatavilla erilaisia LED-versioita. Perinteisten teekynttilöiden kohdalla voit sijoittaa kynttilät pieniin teekynttilänpitimiin pöydälle tai ikkunalaudalle. Ne sopivat täydellisesti myös pieneen sisälyhtyyn, sillä niitä voi käyttää ilman, että lyhty kuumenee tai nokinen.

Jos sinulla on hieman isompi lyhty tai lyhtymaja, LED-pilarikynttilöitä voidaan käyttää myös siinä. Ne ovat myös loistava vaihtoehto luovassa koristeessa tai adventtiseppeleessä, sillä et ota riskiä siitä, että kynttilät palavat ja sytyttävät syttyviä materiaaleja, ja vältät myös sen, että kynttilävaha valuu sivusta alas ja pilaa pöytäliinat, ikkunalaudat ja muut pinnat.

Viime aikoina on tullut markkinoille myös klassisia kruunukynttilöitä, joissa on LED-valo ja jotka muistuttavat etäisesti tavallisia kynttilöitä. Ne ovat samankokoisia kuin perinteinen kruunukynttilä, joten ne mahtuvat helposti suosikkikynttilänjalkaasi, jossa elävän näköinen, tanssiva liekki antaa viehättävän valon.

LED-kynttilät kaukosäätimellä ja ajastimella


Yhä useammissa LED-kynttilöissä on mahdollisuus ajastintoimintoon ja/tai kaukosäätimeen. Se ei ole välttämättömyys, mutta siitä voi olla monia etuja. Kaukosäätimellä voit sytyttää ja sammuttaa valot ilman, että sinun tarvitsee ottaa niitä pois kynttilänpidikkeestä tai lyhdystä. Voit myös asettaa kynttilät sammumaan automaattisesti; usein 4, 6, 8 tai 10 tunnin kuluttua, mikä on myös monien perinteisten kynttilöiden paloaika. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että unohdat sammuttaa kynttilät ja käytät turhaan paristovirtaa.
Uyuni Lighting: LED-valot, joissa on ainutlaatuiset 3D-liekit

Uyuni Lighting: LED-valot, joissa on ainutlaatuiset 3D-liekit

Tanskalainen Uyuni Lighting -yritys tarjoaa paristokäyttöisiä valaisimia, jotka ovat markkinoiden suosituimpia. Liekki ei liiku fyysisesti, joten se ei kuluta tarpeettomasti akkuvirtaa. LED-tekniikan ansiosta heidän tekokynttilöissään on erityisen elävä liekki, joka antaa tunteen pienestä tulenkielestä, joka seisoo ja välkkyy kevyesti. Valitsitpa sitten teevalot, pilarikynttilät tai kruunukynttilät, saat kynttilänvalosta tutun kodikkaan tunnelman. Loistava vaihtoehto kynttilöille, joka takaa viihtyisyyden vaikuttamatta sisäilmastoon.

Ainutlaatuisen 3D-liekin idea syntyi Etelä-Amerikan Uyunin suolatasankojen kristallinkirkkaan yötaivaan innoittamana. Yötaivas eristettyjen suolatasankojen yllä on kristallinkirkas puhtaan ilman ja etäisyyden vuoksi lähimpään häiritsevään valoon. Suunnittelijan halu tuoda kaukaiset galaksit jokaiseen kotiin ympäri maailmaa johti innovatiiviseen kynttiläsarjaan, jossa on lempeästi välkkyvä valo.

Katsele LED-kynttilävalikoimaamme täältä!