Arkkitehti-valaisin - Joustava valaistus koko kotiinARKKITEHTIVALAISIMET
Arkkitehtivalaisin on nykyään saatavilla yksityiskoteihin, ja se on edelleen suosittu ratkaisu toimistoihin ja yleisiin työtiloihin. Meillä ei ole enää samanlaista tarvetta työpöydälle kotona, sillä useimmat ihmiset työskentelevät kannettavien tietokoneidensa kanssa. Siitä huolimatta arkkitehti-valaisin - eri versioissaan - on edelleen sisustuksen peruspilari, ja se on saanut uutta huomiota, koska se keskittyy johdonmukaisesti retromuotoiluun. Skandinaavisessa sisustuksessa korostuvat edelleen toimiva muotoilu ja ikoniset klassikot. Arkkitehti-valaisin kukoistaa edelleen, mutta nykyään siinä käytetään hehkulamppujen sijaan energiaa säästäviä LED-lamppuja. Se ilmestyy jatkuvasti uusissa tulkinnoissa, ja me käytämme sitä edelleen uudessa yhteydessä.

Vaikka arkkitehtivalaisimen ensiesiintymisestä on kulunut lähes 90 vuotta, se on yhtä suosittu kuin ennenkin modernissa sisustuksessa. Olivatpa käytännölliset valaistustarpeesi mitkä tahansa, arkkitehti-valaisin täyttää ne taatusti. Lattia-, katto-, seinä- tai pöytälamppu - malli löytyy jokaiseen kuviteltavissa olevaan sijoituspaikkaan kodissasi. Toisin sanoen on lukemattomia tapoja käyttää valaisinta kotona.


YÖYDEN YMPÄRÄLLÄ Jos haluat joustavan ja käytännöllisen yöpöydän valaisimen, jossa on moderni ilme, architect-valaisin sopii ihanteellisesti. Voit valita suositun Original 1227-seinävalaisin. Sen vaikuttava valikoima soveltuu jopa korkeussänkyjen viereen. Jos tarvitset sängynpäädyn valaisimen, jota voit käyttää myös lukuvalaisimena, arkkitehti-valaisin on oikea valinta. Terävä ja keskittynyt valo takaa, ettei sinun tarvitse rasittaa silmiäsi vain lukiaksesi. Kaiken lisäksi saat lampun, joka valaisee koko huoneen eikä häiritse kumppaniasi, kun hän haluaa nukkua.

Keittiössä Kun valitset valaisinta keittiöösi, on tärkeää löytää sellainen, joka antaa hyvän valon työskentelytilaan. Seinään tai kattoon kiinnitettävä arkkitehtivalaisin on ihanteellinen valinta, jos haluat joustavuutta. Lampe Grasin 302 kattovalaisin tai 213 seinävalaisin ovat molemmat tukevia ja yksinkertaisia ratkaisuja, jotka antavat upeaa valoa silloin, kun valmistelet lounasta tai illallista.
KOTITOIMISTOON Viime vuosina kotitoimisto on kokenut melkoisen elpymisen! Vietämme yhä enemmän aikaa kotona työskentelyyn, joten on tärkeää, että käytössäsi on oikea valo, joka ohjaa sinua. Brändit, kuten Leucos, ovat ymmärtäneet tehtävän ja luoneet JJ-valaisinmalliston. Mallistoon kuuluu riipuksia, seinävalaisimia, lattiavalaisimia ja pöytävalaisimia. Jälkimmäinen sopii erityisen hyvin toimistoon, olipa se sitten kotona tai muualla, koska sen koko ja joustavuus tekevät siitä täydellisen työpöydän valaisimen. Kaikki malliston lamput ovat moderni versio klassisesta arkkitehtilamppumallista, ja pöytävalaisimet ovat sitä, mitä voisi kutsua klassiseksi arkkitehtilampuksi.

JJ-pöytävalaisimessa on klassisen arkkitehtivalaisimen joustavuus, sillä sen varret ja lampunvarjostin voidaan säätää loistamaan eri suuntiin, joten saat aina tarvitsemasi valon. Pöytävalaisimissa on myös himmennettävä LED-valo, joten voit muuttaa kirkkautta työaikasi mukaan. Tyylikäs muotoilu on saatavana erikokoisina ja -värisinä jalustalla ja ilman jalustaa, joten jokaiselle löytyy sopiva malli tyylistä ja tarpeista riippumatta. Koristele työpöytäsi tällä klassikolla: käytännöllinen ja koristeellinen lisä sisustukseen, joka ei koskaan mene pois muodista.

Haluatko tutustua Leucosin ainutlaatuiseen JJ-mallistoon? Löydä se täältä.
Oleskeluhuoneessa Tarvitset hyvän valon sohva-asetelman tai valitsemasi nojatuolin yhteyteen, johon sinulla on tapana käpertyä neuleiden tai hyvän kirjan kanssa. Nordic Livingin Archi takaa uskomattoman joustavan valon. Valaisimessa on kiinnitystoiminto, ja sen voi helposti kiinnittää hyllyyn tai pöydän reunaan, puhumattakaan siitä, että sitä voisi tarvittaessa siirtää uudelleen. Valaisinta on saatavana eri väreissä ja se sopii kaikkiin sisustustyyleihin.

LAPSEN HUONEESSA Lapsen huoneen työpöydän tulisi olla kunnolla valaistu, jotta hän voi tehdä läksyjä, harjoitella piirtämistä tai tehdä muita pieniä luovia projekteja. Type 75 -pöytävalaisin on klassinen seisova arkkitehti-valaisin, jota on saatavana useissa näyttävissä väriyhdistelmissä. Type 75 -pöytävalaisin on koristeellinen ja käytännöllinen ratkaisu lastenhuoneeseen, joka sopii sekä sinulle että lapsellesi. Ainutlaatuista pöytävalaisinta on saatavana kahdessa koossa, joiden maksimikorkeudet ovat 50 ja 66 cm -koot, joiden ansiosta valaisin sopii myös yöpöydän valaisimeksi.
HENKILÖKOHTAISEEN SISUSTUKSEEN Moderni sisustus käyttää arkkitehti-valaisinta monissa uusissa yhteyksissä. Yksi huomiota herättävimmistä ja luovimmista tulkinnoista on jättimäinen arkkitehtivalaisin: Tolomeo Mega -lattiavalaisin. Artemidesin Tolomeo-mallistosta löytyy joitakin suosituimpia arkkitehtivalaisimia, ja mallisto on voittanut lukemattomia palkintoja vuonna 1987 tapahtuneesta lanseerauksestaan lähtien.

Erikoinen lattiavalaisin tarjoaa korkeuden ja kantaman, jonka ansiosta voit sijoittaa sen ruokapöydän yläpuolelle tai käyttää sitä sohvapöydän valaisemiseen. Valaisinta ei tarvitse kiinnittää seinään tai kattoon, joten se on helppo liittää osaksi olemassa olevaa sisustusta. Pienempien arkkitehtivalaisimien tapaan megalampun valo on säädettävissä, joten sitä on helppo käyttää, jos haluat siirtää ruokapöytääsi, jotta siihen mahtuu enemmän illallisvieraita. Valaisin luo vapautta sisustukseesi ja luo ainutlaatuisen ilmeen, joka tekee varmasti vaikutuksen.  

VALLANKUMOUKSELLINEN PÖYTÄLAMPPU 1920-luvulta Ranskalainen insinööri Bernard Albin-Gras suunnitteli 1920-luvun alussa vallankumouksellisen pöytävalaisimen, jossa oli säädettävä varsi ja pallonivel. Seuraavina vuosina hänen keksintönsä yleistyi toimistoissa, laboratorioissa, työhuoneissa ja muissa paikoissa, joissa tarvittiin joustavaa työvaloa. Valaisimesta tuli arkkitehtien suosikki, ja se levisi kulovalkean tavoin heidän yhteisössään - siitä nimi. Bernard Gras myi valaisimensa oikeudet, ja silloin ensimmäinen Gras-valaisin siirtyi tuotantoon.

Vuonna 1932 eräs toinen insinööri nimeltä George Carwadine vaihtoi säädettävät pallonivelet jousijärjestelmään, joka koostui neljästä jousesta, joita voitiin liikutella menettämättä niiden asentoa. Lampunvarjostin keskitti valon työtilaan, kun taas raskas jalusta loi vakautta - myös silloin, kun valaisinta käytettiin täydellä teholla. Muutamaa vuotta myöhemmin valaisin siirtyi tuotantoon nimellä "Anglepoise 1208", jonka rinnalle tuli myöhemmin tyylikkäämpi "Anglepoise 1227", jota valmistetaan ja myydään edelleen.

Arkkitehti-valaisin ei ole enää oranssi retrolamppu, joka oli työpöytien peruspilari monien vuosien ajan. Valikoimassamme on useita uskomattomia tulkintoja - jotkut ovat uskollisempia klassiselle retromuodolle kuin toiset, kun taas jotkut tarjoavat skandinaavisen ilmeen eri väreissä. Yhteistä niille kaikille on joustava varsi ja keskittynyt valo, joka sopii käytettäväksi kaikkialla kotona.

KATSO ARKKITEHTILAMPPUJEN VALIKOIMA TÄSTÄ