AJ seinä - Kaunis ja klassinenAJ SEINÄ - KAUNIS JA KLASSINEN
Matkusta kanssamme 1960-luvulle. Se oli Volkswagen Beetlen kukoistuskausi, Rolling Stones oli muotia ja teak-huonekaluja oli kaikkialla. Meidän on palattava 60-luvulle asti, sillä kaiken muun lisäksi Kööpenhaminan keskellä tapahtui jotain ihmeellistä. Ensimmäinen design-hotelli rakennettiin kivenheiton päähän päärautatieasemalta, ja tästä hotellista tuli koti joillekin huonekalujen ja valaisimien historian suurimmista ikoneista, kuten AJ Lampille..
Suuri suunnittelija luodaan

Suuri suunnittelija luodaan

Arne Jacobsen syntyi vuonna 1902 ja kouluttautui arkkitehdiksi vuonna 1924. Nuoren Jacobsenin suonissa virtasi kuitenkin luovuus, joten valmistuttuaan hän aloitti uuden tutkinnon Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa Kööpenhaminassa vuonna 1927. Arne Jacobsenin ajattelutapa oli innovatiivinen ja arkkitehtuuritaustansa muovaama, joten hänestä tuli nopeasti yksi koulun nousevista tähdistä. Valmistumisensa jälkeisenä vuonna hän voitti suunnittelupalkinnon Kansallismuseon projektista, ja se pohjusti hänen lupaavaa uraansa muotoilun alalla.

1930-luvulla Arne Jacobsen teki nimensä todella tunnetuksi johtamalla uutta tyyliä, joka tunnettiin kansainvälisenä funktionalismina. Seuraavina vuosina Arne Jacobsen suunnitteli Tanskaan ja muualle maailmaan lukuisia taloja, joissa kaikissa oli yksinkertainen, funktionalistinen ja moderni ilme. Rødovren kaupunginvaltuusto, Kansallispankki ja Århusin kaupunginvaltuusto ovat kaikki Arne Jacobsenin käsialaa.

Arne Jakobsen kokeili myös huonekalusuunnittelua, ja 50-luvulla hän suunnitteli useita klassisia huonekaluja, jotka ovat ikoneita tänäkin päivänä. Ant oli ensimmäinen Arne Jakobsenin suunnittelema tuoli, mutta sitä seurasi lukemattomia muita tuoleja, jotka nyt koristavat koteja kaikkialla maailmassa.
Designhotelli, josta tuli maailmankuulu

Designhotelli, josta tuli maailmankuulu

Tästä pääsemmekin merkkivuoteen 1960.

Arne Jacobsen suunnitteli SAS Royal -hotellin maailman ensimmäiseksi design-hotelliksi. Sen tarkoituksena oli lisätä Tanskan matkailua ja tehdä siitä houkutteleva kohde erityisesti yhdysvaltalaisille matkailijoille, jotka pääsivät uusien lentoreittien ansiosta yhä helpommin Pohjoismaihin.

Arne Jacobsenin modernin ja tyylikkään muotoilun silmä läpäisi kaiken hotellissa. Ikoniset tuolit - Joutsen ja Muna - suunniteltiin hotellin aulaan, ja ne toimivat pehmeänä vastakohtana rakennuksen muun osan särmikkäälle arkkitehtuurille. Tyyli läpäisi koko rakennuksen, myös ruokailuvälineet, yöpöydät, verhot ja tapetit.

Valaistus oli tietenkin myös osa suunnittelukonseptia. Arne Jacobsen on sittemmin todennut, että hän ei pitänyt loistelampuista, joita tarvittiin aulan valaisemiseen, joten hän teki ylimääräistä työtä kaikkien muiden hotellin valaisimien eteen.
Takuu lampun rakkaudesta

Takuu lampun rakkaudesta

AJ-seinävalaisin on yksinkertainen mutta uskomattoman kaunis lisä kotiisi. Tarvitsetko täydellisen lampun sängynpäädyn valaisemiseen, joka tuo makuuhuoneeseesi rauhallista eleganssia? Tai kenties haluat valaista olohuoneen seinän sohvan yläpuolella, jotta lukeminen olisi mukavaa? Miten olisi kaksi AJ-seinälamppua, jotka tuovat kotiisi uutta ja jännittävää valoa ja korvaavat klassiset riippuvalaisimet?

Valaisin on valmistettu teräksestä ja sinkistä, ja sitä oli alun perin saatavana mustana, valkoisena ja vaaleana petroolina. 60-vuotisjuhlavuoden yhteydessä Louis Poulsen on tuonut AJ-seinävalaisimen markkinoille seitsemässä uudessa värissä, ja nyt se on saatavana myös tummanvihreänä, keskiyönsinisenä, okranvärisenä, ruosteenpunaisena, munakoisoisena ja kahtena harmaan sävynä. Upeat uudet värit tekevät AJ-seinävalaisimesta entistäkin hyödyllisemmän keskivertokodissa riippumatta siitä, pidätkö minimalistisesta vai värikkäästä ilmeestä. Jos haluat yhtenäisen ilmeen, valaisinta on saatavana myös pöytä- ja lattiaversioina.

AJ-seinävalaisimen yksinkertainen tyylikkyys tekee siitä klassisen mutta jännittävän valinnan, sijoititpa sen mihin tahansa. Tee seuraavista hyvistä yöunista paljon mukavammat AJ-seinävalaisimella makuuhuoneessa ja näe kauniita unia upean designvalaisimen alla. Tai kylvetä vihanneksesi upeassa AJ-seinävalaisimen hehkussa käyttämällä pari ihanaa valaisinta ruokapöydän yläpuolella. Sijoititpa ne mihin tahansa, saat terveen annoksen lamppurakkautta.

Arne Jacobsen on suunnitellut myös paljon muita kauniita valaisimia, kuten Royal ja Bellevue, jotka löydät myös kaupasta.  
AJ Seinävalaisin - Klassikko

AJ Seinävalaisin - Klassikko

AJ-lamput suunniteltiin veistoksellisiksi ja maalauksellisiksi lisäyksiksi SAS Royal -hotellin sisustukseen vuonna 1957, ja niiden muodot ja elegantit arkkitehtoniset ilmaisut olivat täysin uusia valosuunnittelun maailmassa. Louis Poulsen on sittemmin aloittanut AJ-valaisimien valmistuksen.

Nykyään AJ-lamput ovat suosituimpia valaisimia, koska niiden ajaton muotoilu sopii täydellisesti mihin tahansa kotiin. Piditpä sitten pohjoismaisesta, minimalistisesta sisustuksesta tai pidät väreistä, jotka ponnahtavat esiin, ja elät "enemmän on enemmän" -periaatteen mukaan, AJ Lamp AJ Lamp on olemassa sinulle ja kodillesi sopiva valaisin.
Löydä AJ-seinävalaisin täältä