Jozeph Forakis

Syntynyt: 1962
Tunnettuja töitä: V70 -matkapuhelin, Logitechin langaton hiiri, Tape Timer -ajastin, sekä Foscarinin Havana –valaisimet.
Koulutus: Suunnittelun kandidaatti Rhode Islandin School of Designista. Teollisen suunnittelun maisteri Milanon Domus –akatemiasta.

Historia
Jozeph Forakis on suunnitellut esimerkiksi maailmankuulut Foscarinin Havana –valaisimet. Forakis on tunnettu innovatiivisesta materiaalin ja tekniikoiden käytöstään.

Jozeph Forakis syntyi New Yorkissa. Hän valmistui taiteiden kandidaatiksi Rhode Islandin School of Designista, sekä maisteriksi Domus –akatemiasta Milanossa.  

Forakis perusti suunnittelutoimistonsa vuonna 1993, ja on siitä lähtien toiminut laaja-alaisesti erilaisten kansainvälisten asiakkaiden palveluksessa. Näihin kuuluvat esimerkiksi monet kodin sisustustarvikkeita myyvät liikkeet, henkilökohtaisten tavaroiden kaupat, sekä elektroniikkasektori. Forakisin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Foscarini, LG Electronics, Magis, Nemo, Philips, Swarovski ja Swatch.

Domuksen Academy Centerissä DARC:ssa Forakis vastasi Logitechin voittoisasta langattoman hiiren muotoilusta. ”Cordless MouseMan Pro” oli maailman ensimmäinen niin kutsuttu vertikaalinen hiiri. Nykyisin Forakis toimii Domus –akatemiassa sekä Ivrea –instituutissa luennoitsijana.

Vuosina 1999-2000 Forakis oli Motorolan eurooppalainen suunnittelujohtaja. Hänen vastuullaan oli tuolloin kehittää uudennäköisiä tuotteita. Hänen johdollaan Motorolan suunnittelutiimi muotoili vallankumouksellisen V70 –matkapuhelimen.

Forakisin design on voittanut useita palkintoja. Hän on puhuttu suunnittelija myös julkaisuissa, kuten esimerkiksi kirjoissa ”Spoon” (Phaidon Press) sekä ”50 Lights” (Mel Byars).

Vuonna 2003 ADI (Italian Design Association) järjesti Roomassa näyttelyn Forakisin taiteesta. Tämä oli ADI:n ensimmäinen pelkästään yhteen suunnittelijaan keskittyvä näyttely. Sama näyttely pidettiin myöhemmin myös New Yorkin Felissimo Design House:n tiloissa.

Forakisin töitä on ollut esillä useissa gallerioissa ja museoissa maailman ympäri. Esimerkiksi tunnetut näyttelyt ”Mutant Materials In Contemporary Design” ja ”Workspheres” ovat ottaneet valikoimiinsa Forakisin töitä. Workspheres järjestettiin New Yorkin MoMA:ssa (Museum of Modern Art), jossa se nykyisin on osa museon kiinteää kokoelmaa.
Havana Skærmsæt - Foscarini
Tarkista variantin varastotilanne
Havana Ulko-Pollari - Foscarini
Tarkista variantin varastotilanne
Havana Lattiavalaisin - Foscarini
Tarkista variantin varastotilanne
Havana Riippuvalaisin Ulos - Foscarini
Tarkista variantin varastotilanne
Näytetään 5 / 5 tuotteesta
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.