Finn Juhl

Syntynyt : 1912 - Kuollut : 1989
Tunnettuja töitä: Finn Juhl valaisimet, Pelikan tuoli, Poet sohva,  FJ45 nojatuoli, Høvdinge tuoli,
Japan sohva, Huoltohallintoneuvoston tilat YK:n päämajassa
Koulutus: Arkkitehti ja huonekaluarkkitehti
                                   
Historia
Finn Juhl oli yksi ensimmäisistä tanskalaisista suunnittelijoista ja arkkitehdeistä, jonka töistä tuli nopeasti kansainvälisesti tunnettuja ja hän sai pienen Tanskan kartalle hyvällä designilla. Työt perustuivat rakkaudesta orgaanisiin ja kaareviin muotoihin modernissa muotoilussa, toisin kuin suurin osa sen ajan muista skandinaavisista suunnittelijoista, hän ei käyttänyt tammea. Hän käytti runsaasti tummia puulajeja kuten pähkinäpuuta ja tiikkiä, mikä antoi hänen luomuksilleen syvemmän ja aistillisemman läsnäolon. Muodot nousivat toiminnon edelle voimakkaalla vaikutuksella heimo taiteesta ja ennen kaikkea suurella inspiraatiolla luonnon muodoista ja rakenteista.

Finn Juhlin motto oli se, että "onnea ei voi luoda kauniilla esineillä, mutta paljon onnea voi pilata huonoilla."
Hän hankki arkkitehdin koulutuksen Taideakatemian Arkkitehtikoulusta vuosina 1930-1934. Hänen arkkitehdin ja huonekaluarkkitehdin uransa keskeytyi, kun hän toimi opettajana Sisustuskoulussa vuosina 1945-1955.

Finn Juhl ei pelännyt tehdä yhteistyötä muiden kanssa ja hänet muistetaan hedelmällisistä tuloksista, jotka hän loi yhdessä puuseppä Niels Vodderin kanssa, mikä johti uraauurtaviin menetelmiin ja tekniikoihin tiikkipuu-huonekalujen valmistuksessa.

Finn Juhlin teoksille on tunnusomaista erottuva tunne ja ymmärrys materiaalin luontaisista ominaisuuksista. Huonekalujen lisäksi hän loi myös käyttötaidetta lasista ja puusta sekä tarjosi jännittäviä sisustusprojekteja, joista huoltohallintoneuvoston tilat YK:n päämajassa vuodelta 1951 on yksi suurimmista. Monet Finn Juhlin huonekaluista löytyy museoista ympäri maailman, joista useammat ovat edelleen tuotannossa ja myynnissä mm. Yhdysvalloissa, Japanissa ja tietenkin täällä pohjoismaissa.
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.