Coolicon Valaisimet

Ensimmäinen Coolicon valaisin valmistettiin vuonna 1933 Lontoossa ja on siitä lähtien ollut rakastettu ja nähty monissa eri lokaatioissa aikojen saatossa. Valaisin tuli erityisen tunnetuksi Lontoon maanalaisesta, jossa valaisinta käytettiin takahuoneissa ja lipputoimistoissa – jossa jotkin valaisimista edelleen riippuu.

Katoamisensa jälkeen 80-luvulla, Coolicon Lighting on aloittanut klassisen ja alkuperäisen Coolicon varjostimen uudelleentuotannon. Valaisimet valmistetaan emaloidusta raudasta, luoden valaisimelle ylellisen ja samanaikaisesti industriaalisen ilmeen. Riippuvalaisimia on saatavilla useissa kauniissa ja tyylikkäissä väreissä sekä varustettuna ’London Underground’ kartalla varjostimen sisäosassa tai ilman sitä. Saatavilla kahta eri kokoa.
Näytetään 36 / 48 tuotteesta

Industriaalisesta työvalosta moderniin sisustukseen

Coolicon riippuvalaisin suunniteltiin tarjoamaan tehokasta valoa, Iso-Britannian työpajoille ja tehtaille. Valaisimen kaksi ”reikää” sen yläosassa suunniteltiin valonlähteen aiheuttaman lämmön vähentämiseksi 40 prosentilla. Tämän ansiosta lämmöllä oli mahdollisuus paeta yläkautta – helpotus heille, jotka työskentelivät rankoissa olosuhteissa tehtailla. Tänä päivänä Coolicon valaisimet valmistetaan Englannissa ja on kuin alkuperäinen valaisin. Puhtaat linjat ja emaloidut pinnat löytyvät useissa eri väreissä.

Industriaalisen tyylin ansiosta valaisin on löytänyt tiensä yksityisiin koteihin ja saavuttanut uudelleen suuren suosion. Coolicon valaisimella saat valaisimen, joka tuo persoonalisen lisän sisustukseesi sekä funktionaalisen valaistuksen. Sijoita valaisin ruokapöydän ylle tai keittiöön työskentelyalueelle tai toimistoon, jossa alaspäin suuntautuva valaistus on ideaali työskentelylle. Kahviloissa ja ravintoloissa valaisin on todella hyödyllinen, sillä valaisin tarjoaa fantastisen valon lisäksi tunnelmallisen valaistuksen.


Underground Map ja Cooliconin yhteinen historia

Kaikki, jotka ovat matkustaneet Lontoon maanalaisella, on tullut tutuksi kuuluisan Underground-kartan kanssa. Kartan on suunnitellut alunperin brittiläinen tekninen piirtäjä Harry Beck, joka työskenteli tuohon aikaan Signal-toimistossa Lontoon maanalla.

Aivan kuten ensimmäinen Coolicon valaisin, myös kartta tuotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1933. Heidän yhteinen historiansa  on inspiroinut Coolicon varjostinta, jossa Underground -kartta on nähtävillä varjostimen sisäpuolella. Coolicon Lighting on ainut yritys maailmassa, jolla on lisenssi alkuperäiseen Harry Beck -karttaan.
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.