Upeita valaisimia Artemidelta – Italialaista designia parhaimmillaan

Artemide perustettiin vuonna 1959 italialaisten suunnittelijoiden Ernesto Gismoni ja Sergio Mazza toimesta. Tänä päivänä Artemide toimittaa designvalaisimia ympäri maailman. Jatkuva innovaatioiden etsiminen, keskittyen samalla optimaalisen valaistuksen luomiseen, on pitänyt yrityksen maailman johtavana valaisimien tuottajana yli 50 vuoden ajan. Suunnittelijat ja designprosessi edellyttää aina, että tuotteen tulee olla ”Valoa ihmisille – fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin lähteenä kaikissa tilanteissa”. Artemiden valikoimasta löytyy tästä syystä valaisimia jokaiseen valaistustarpeeseen. Heidän tuoteportfolionsa tarjoaa erilaisia variaatioita ja tulkintoja – ikonisista Artemide Tolomeo pöytävalaisimista veistoksellisiin lattiavalaisimiin, sekä funktionaalisiin Artemide seinävalaisimiin.

Artemiden valikoimasta löydät myös muun muassa kaksi ikonista italialaista valaisinta; Tizio pöytävalaisin Richard Sapperilta ja suosittu Tolomeo pöytävalaisin Michele De Lucchilta. Nämä kaksi Artemide pöytävalaisinta ovat saaneet pysyvät paikat eräissä maailman suosituimmista museoista; ’Metropolitan Museum of Art’ sekä ’Museum of Modern Art’. Artemide tarjoaa monia muita esimerkkejä kauniisti harkituista malleista, eräiltä Italian parhailta suunnittelijoilta. Valikoimistamme löytyy useita palkittuja Artemide-valaisimia, jotka ansaitsevat erityismaininnan:

Pirce - Giuseppe Maurizio Scutellá

Pirce - Giuseppe Maurizio Scutellá

Vuonna 1962 syntynyt Giuseppe Maurizio Scutellá on designobjektien muotoilun ekspertti. Suunniteltuaan yrityksille kuten Ducati ja Mercedes, hän päätti suunnitella valaisimia melkein maagisella säteilyllä. Vuonna 2008 hän suunnitteli Artemiden kanssa yhteistyössä Pirce Riippuvalaisimen .

Eleganttia Pirce Riippuvalaisinta on saatavilla useita erilaisia versioita, kaikille yhteistä, mukaan lukien Pirce kattovalaisin, on luonteenomainen muoto - orgaaninen ja pyöreä epätasainen muoto, joka pyörii kuin spiraali ja kätkee valonlähteen sisälleen, levittäen samalla valoa ympärilleen. Samaan sarjaan kuuluu moderni Pirce seinävalaisin, jossa valaisimen kevyt design tarjoaa kaunista ja ylöspäin suuntautuvaa valoa.

Tämä veistoksellinen valaisin on voittanut ’Good Design Award’ -palkinnon vuonna 2008, sekä ’Red Dot Award’ -palkinnon vuonna 2009.
Talo - Niel Poulton

Talo - Niel Poulton

Yksinkertaisen Talo seinävalaisimen takana seisoo suunnittelija Niel Poulton, joka on syntynyt Skotlannissa vuonna 1963. Hän valmistui vuonna 1985 teollisuussuunnittelijaksi ja työskenteli 1990-luvulta lähtien, suunnitellen pääasiassa valaistusta. Hänet tunnetaan parhaiten teknologian käytöstä suunnittelussaan.

Monien muiden valaisimien lisäksi, hän on suunnitellut Talo LED seinävalaisimen Artemidelle. Tyylikäs ja minimalistinen valaisin, joka tarjoaa hajavaloa – niin ylös- kuin alaspäin suuntautuvaa. Valaisin on almistettu laadukkaasta valetusta alumiinista, joka on saanut valkoisen tai kiillotettu kromi tai hopean värisen viimeistelyn.

Seinävalaisin on voittanut jopa neljä eri palkintoa vuonna 2002, kuten ’Red Dot Award’ ja ’IF Produkt Design Award’.
Dioscuri - Michele De Lucchi

Dioscuri - Michele De Lucchi

Italialainen suunnittelija Michele De Lucchi (s.1951) on koulutukseltaan arkkitehti ja hän on tunnettu monipuolisesta designistaan. Hänen työnsä ulottuu huonekaludesignista industriaaliseen designiin, sekä sisustukseen ja valaistukseen. Valaistuksen saralla hänen tunnetuin työnsä on Tolomeo valaisin - klassinen ja funktionaalinen arkkitehtivalaisin, modernilla muotoilulla ja arkkitehtonisella ilmeellä.

Hän on suunnitellut myös Dioscuri sarjan Artemidelle. Suupuhallettu pallomainen lasivarjostin tarjoaa miellyttävää valoa koko tilaan ja luo tunnelmallisen valaistuksen. Yhdistämällä sarjan useat eri kokoiset valaisimet voit luoda todella koristeellisen valaistuksen. Esimerkiksi yhdistämällä usean eri kokoisen Dioscuri pöytävalaisimen lipaston tai pöydän päälle. Suurimman pöytävalaisimen halkaisija on 42 senttimetriä, joten valaisinta voidaan myös käyttää lattiavalaisimena. Dioscuri kattovalaisinta voidaan käyttää myös seinävalaisimena. Valaisimen IP-luokitus on IP65, joten voit käyttää sitä myös kylpyhuoneessa luoden pehmeän valaistuksen.

Michele De Lucchi voitti Dioscuri valaisimellaan vuonna 2000 ’Design Plus Light+Building Award’ -palkinnon, sekä ’Red Dot Award’ -palkinnon korkeasta suunnittelun laadusta.
Melampo - Adrian Gardére

Melampo - Adrian Gardére

Funktionaalinen, elegantti ja kaunis Melampo -valaisin Artemidelta suunniteltiin vuonna 2000 ranskalaisen suunnittelijan Adrien Gardère (s.1972) toimesta. Hänen tunnusmerkkinään on vahva design, jossa on merkityksellinen yhdistelmä perinteikästä osaamista ja nykypäivän elämäntyyliä. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa suunnitteluun näkyy selvästi Melampo -valaisinsarjan yhteydessä, jonka varjostinta voidaan säätää kolmeen eri asentoon valaistustarpeiden mukaan.

Aseta Melampo -lattiavalaisin sohvanurkkaan luodaksesi viihtyisän valaistuksen pehmeällä valolla. Jos tarvitset esimerkiksi keskitettyä valoa kirjan lukemiseen, varjostinta voidaan kallistaa helposti haluttuun suuntaan. Samalla tavalla toimivat lipaston päälle sopiva Melampo -pöytävalaisin tai Melampo -seinävalaisin sängyn vierellä lukuvalona.

Vuonna 2001 Adrian Gardéresin innovatiivinen design ansaitusti palkittiin ’Red Dot Award’ -palkinnolla.
Cadmo - Karim Rashid

Cadmo - Karim Rashid

Suunnittelija Karim Rashid syntyi Egyptissä vuonna 1960. Tämä palkittu suunnittelija on yksi aikansa suosituimmista tuotemuotoilijoista. Hänen designeistaan yli 3000 mallia on tuotannossa ja yli 300 tuotetta on palkittu eri palkinnoilla. Hänen monipuolinen lähestymistapansa muotoiluun antaa hänelle kyvyn yhdistää ideat, materiaalit ja estetiikan melkein rajat ylittävään designiin.

Koko uransa ajan hän on työskennellyt lukemattomien tuotemerkkien kanssa, ja vuonna 2011 hän suunnitteli Artemidelle; Cadmo -seinävalaisimen . Valaisimen designin sileät kurvit säteilevät retrotyyliä modernilla twistillä.

Yli 300 muun palkinnon lisäksi, Karim Rashid palkittiin vuonna 2011’Red Dot Award’ -palkinnon elegantista ja modernista Cadmo -seinävalaisimesta.

Made In Italy

Italialainen design tunnetaan korkeasta laadustaan. Rakastamme kaikkea italialaisesta kulttuurista; Italialainen ruoka, italialainen viini, italialainen muoti, matkat Italiaan ja etenkin niiden laatumerkki; Made in Italy. Heidän intohimollaan ja kunniallaan he tuottavat korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat erittäin merkittäviä - juuri tämä on suuri tekijä heidän kulttuurissaan; intohimo siihen, mitä he tekevät.

Yksi ajan suurista suuntauksista on halu tuoda enemmän laatua arkeen - Artemide sopii täydellisesti arkeen. Heidän valaisimensa ovat todella laadukkaita, jotka keskittyvät sekä designiin että tuotantoon. Artemide valaisimilla saat valaisimen, joka kestää ja jonka ajatonta designia voidaan käyttää useita vuosia eteenpäin.

Sukella fantastisten Artemide -valaisimien valikoimaan.