Studio Thomas Peter Lund

STUDIO THOMAS PETER LUND kehittää valoa ja arkkitehtuuria silmän korkeudelta.

Ateljee toimii myös pienenä verstaana, jossa valaisimia tehdään käsityönä tilauksesta.

Luonnollisten valonlähteiden avulla Lundin töissä tutkitaan sellaisia arkkitehtuurimaailman perustavanlaatuisia osasia kuten muotoa, tilaa, materiaalia ja valoa itsessään. Suunnittelu koskettaa valon transformaatiota prosessoimalla erilaisia valohistorioita, kokeilemalla erilaisia muotohierarkioita, sekä tutkimalla materiaalien ominaisuuksia.

Lisää Thomas Peter Lundista

Ensimmäiset Studio Thomas Peter Lundin CLOVER –valaisimet eli CLOVER ONE, CLOVER TWO ja CLOVER THREE, koostuvat niin yhtenäisistä kuin toisistaan eriävistä piirteistä.

CLOVER –sarja on syntynyt tanskalaisen 1900-luvun alkupuolen valokulttuuriin pohjautuvan tutkimuksen tuloksena.

Projekti onkin kokeilu tiettyihin tuon ajan valoteorioihin liittyen.

CLOVER ONE on sarjan kasvitieteellisin ja sulavin malli, jossa lampunvarjostimen ylä- ja alaosa muodostavat toisiinsa nähden suuren kontrastin.

Projekti on rakennettu tiukoista ja systemaattisista konstruktioista, jotka yhdessä muodostavat kasvitieteellisen kokonaisuuden. Varjostimet ovat erilaisia variantteja valaisimen ideaalimuodosta, ja ne on aseteltu keskinäiseen symmetriaan, joka antaa tuotteelle elävän ja luonnollisen muodon.

Kun varjostimet on tiiviisti kiinnitetty, näkyy niiden välistä pieni kaistale suoraa valoa, riittävästi juuri siihen, että varjostimet erottuvat erillisinä ja antavat tuotteelle elävän ilmeen.

Valaisin koostuu eripaksuisista valoherkistä kalvoista, ja lampun jalka loistaa pehmeästi diffuusiovaloa, jonka varjostimet vangitsevat, jos alapuoli valaistaan. Valon kontrasti särmien ala- ja yläosien sekä lampunjalan suhteen antaa sille aivan erityistä visuaalista syvyyttä.