Ole Jensen

Syntynyt: 1958
Tunnettuja töitä: OJ sarja Louis Poulsenille
Koulutus: Keraamikko (ja automekaanikko)            

Historia
Ole Jensen kasvoi huoltoasemalla ja aloitti ensin opiskelut mekaanikoksi, mutta hänen utelias mielensä ja mielenkiinto taidetta ja muotoilua kohtaan johti autokorjaamolta Koldingin Taideteollisuuskouluun Tanskassa, josta hän valmistui vuonna 1981.

Savista tuli sellainen materiaali, joka onnistui lunastamaan hänen erityisen lahjakkuuden. Savea voidaan muotoilla ilman mitään muita rajoituksia kuin ne, jotka taiteilija asettaa itselleen. Ole Jensen on onnistunut kääntämään sisäisen kielensä käyttöesineisiin, jotka näyttävät ensi silmäyksellä uusilta ja yllättäviltä, mutta pian tulee esiin selkeät toiminnot ja estetiikka. Ole Jensen ajattelee uudella tavalla, tavallisen ja tunnistettavan vastakohtaisesti.

Valmistuttuaan keraamikoksi Ole Jensen liittyi Tanskan kuninkaalliseen taideakatemiaan, jossa hän opiskeli vuodet 1985-1989. Samanaikaisesti hän aloitti yhteistyön Royal Copenhagenin kanssa, jolloin hän muotoili savea ja aloitti työskentelyn muidenkin materiaalien kanssa. Tänä päivänä savi on edelleen hänen muotoilussaan keskipisteenä. Kaikki ideat kehitellään yleensä kääntöpöydällä tai työpöydällä, ennen kuin ne toteutetaan oikealla materiaalilla.

Ole Jensen työskentelee sellaisen filosofian mukaan, jossa asioiden tulisi olla yksinkertaisia ja luonnollisia, eikä muotoa saisi pakottaa, vaan ihanteellisesti sen tulisi kasvaa itsestään. Hän etsii puhtaita ilmaisuja, mutta se ei tarkoita sitä, että hänen luomukset olisivat muodollisia, päinvastoin, niistä löytyy ilmeistä huumoria ja elämäniloa.

Ole Jensen on suunnitellut yhteistyössä Louis Poulsenin kanssa valaisinsarjan OJ, johon kuuluu pöytävalaisimia, lattiavalaisin ja seinävalaisin.
Ole Jensen on saanut useita palkintoja vuosien varrella, tässä vain maininta muutamista: Thorvald Bindesbøll Mitali (2004), Torsten ja Wanja Söderbergin Palkinto, Göteborg (2006), Red Dot Award, IF Product Award, ja Design Plus Prize.

Hänen töitään voidaan nähdä useissa museoissa ympäri Eurooppaa, muun muassa: Victoria &Albert Museo Lontoossa, Kööpenhaminan taidemuseo, Röhsska Museo Göteborgissa ja Habitare Collection, Helsingin designmuseo.
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #yesLampemesteren, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.