Syntynyt:1892 - Kuollut:1984
Tunnettuja töitä: Bestlite valaisin
Koulutus: Teollinen suunnittelija

Historia
Aikanaan Robert Dudley Best oli aikanaan yhden maailman suurimman valaistusyrityksen - Best & Lloyd perijä. Yritys on perustettu vuonna 1840 Birminghamissa, ja ollut erittäin menestynyt, Best & Lloyd toimitti valaisimia muun muassa Titaniciin ja Orient Express pikajunaan.

Best ei kuitenkaan ollut kiinnostunut yrityksen vanhoista perinteistä, vaan oli kiinnostunut uusista muotoilun tuulista, ja ennakoi valaisimien muotoilun uudesta aikakaudesta.
1920 -luvulla Best matkusti Euroopassa ja vieraili Pariisin ”Exhibition of Modern Design” vuonna 1925, jossa hän näki monia eri teoksia, muun muassa taiteilijoilta Le Corbusier ja Mies Van der Rohe, jotka olivat tuon ajan suurimmat modernismin vaikuttajat.

Best halusi luoda jotakin todella käytännöllistä ilman hyödyttömiä lisiä. Samanaikaisesti hän tapasi Walter Gropiuksen, saksalaisen suunnittelijan ja tulevan Bauhaus Taide- ja Arkkitehtikoulun perustaja.

Samana aikakautena Best loi ensimmäiset piirustukset Bestlite -valaisimesta. Vuonna 1930 hän saapui takaisin Englantiin ja esitti ideansa isälleen, joka ei ollut vakuuttunut. Vakuuttelu oli helpommin sanottu kuin tehty, ja se veikin oman aikansa. Bestlite siirtyi tuotantoon lopulta, vaikkakin ensin käytännöllisen ja yksinkertaisen valaisimen ostajina oli ainoastaan autoliikkeet ja ilmavoimat.
Tiukoilla linjoilla ja puhtaalla Bauhaus-tyylillä Robert Dudley Best alkoi suunnitella myös uudelleen joitain Lloy & Best -tuotteita, suunnitellen valaisimista yksinkertaisempia nykyaikaisempia ja käytännöllisempiä. Valaisimien tuli olla hyödyllisiä, sekä kauniita.

Beslite -valaisimen läpimurto tapahtui, kun valaisin oli esillä ”Architects Journal” -lehdessä ja Britannian pääministeri Winston Churchillin sijoittaessa Bestlite -valaisin hänen työpöydällensä. Churchill otti valaisimen jopa mukaansa matkoillensa.

Tänä päivänä, melkein 90 vuotta Beslite -valaisimen synnyn jälkeen, jatkaa valaisin edelleen menestystarinaansa. Valaisinta valmistaa tällä hetkellä tanskalainen design brändi GUBI.