Italialainen kemiantekniikan insinööri Giulio Castelli on perustanut Kartellin Italiassa vuonna 1949. Giulio aloitti muovituotteiden tuotannon autoteollisuudelle. Myöhemmin muovituotteita tuotettiin kotitalouksiin, jonka jälkeen alkoi design valaisimien tuotanto. Kartell on tunnettu modernista designista ja korkealuokkaisesta muoviteknologiasta, joka kattaa laajan valikoiman maailmankuuluja malleja, jotka ovat luoneet kuuluisat suunnittelijat kuten Ron Arad, Antonio Citterio, Michele De Lucchi, Ferruccio Laviani, Piero Lissoni, Vico Magistretti, Enzo Mari, Alberto Meda, Paolo Rizzatto ja Philippe Starck.

Italialaisen Kartellin tunnetuista designvalaisimista voidaan nimetä mm. hämmästyttävän kaunis Bourgie-valaisin, joka on ehdoton bestseller. Sen barokki tyyli toimii hyvin monien kanssa, ja se antaa ihanan kodikkaan valon olohuoneeseen, valaisin on itsessään jo koriste-esine.

Lisäksi FL / Y valaisin on viime vuosina rynnännyt bestseller-listalle monissa kaupoissa. FL / Y on riippuvalaisin, jolla on iso läpinäkyvä varjostin, mikä löytyy monissa eri väreissä. Tämä valaisin sopii kaikkiin tiloihin ja jokaiseen kotiin.

Muista Kartellin designvalaisimista voidaan mainita Toobe, Take, Ge, E, Neutra ja Cindy. Kartellin italialaiset huonekalut ja valaisimet tehdään muovista ja joskus teräksestä.

Kartellilla on siis yhteensä yli 60 vuoden kokemus klassisten huonekalujen ja valaisimien suunnittelusta muovista, mikä on tehnyt yrityksen hyvin kuuluisaksi kansainvälisesti.