Louis Poulsen uutiset - Syksy 2018


Syksyllä 2018, 1. syyskuuta alkaen lanseeraa Louis Poulsen sarjan uutuuksia, sekä kaksi Limited Edition -valaisinta. Suurin osa näistä ikonisista valaisimista on saanut uuden visuaalisen muodon joko uuden jännittävän värin tai materiaalin muodossa.  

PH 5 riippuvalaisin & PH 5 Mini riippuvalaisin lanseerataan nyt versioissa, joissa yhdistyvät kupariset ja valkoiset sävyt

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kuusi vuosikymmentä PH 5 -riippuvalaisimen ensilanseerauksesta. Poul Henningsenin maailmankuulut ja uniikit PH 5 ja PH 5 mini -valaisimet lanseerataan juhlavuoden kunniaksi kuparisena. Kombinaatio älykästä funktionaalisuutta ja uniikkia muotokieltä, on tehnyt PH -riippuvalaisimesta designikonin kuuden vuosikymmenen ajaksi – sitä tulee luonnollisesti juhlistaa!


Koe tämä Poul Henningsenin vallankumouksellisen työn edustaja uudessa versiossa. Tunnettu ja arvostettu 5-varjostinjärjestelmä, joka eliminoi häikäisyn, pysyy samana. Keskimmäinen varjostin on nyt saanut uuden, lämpimän kupariviimeistelyn. Muut varjostimet ovat valkoisia. Upea kupari heijastaa kauniisti ympäristöään ja tarjoaa jokaiseen tilaan välitöntä eleganssia.

Uudella kupariviimeistelyllä Louis Poulsen päivittää klassisen designin ja tuo sitä eteenpäin tulevaisuuteen. Riippuvalaisin on ideaali moderniin sisustukseen. Valaisimen puhdas ulkomuoto ja keskittyminen funktionaalisuuteen, tekee valaisimesta klassikon – 60 vuotta sitten ja samoin tänä päivänä – ja nyt tällä uuden version lanseerauksella on valaisin valmis valloittamaan kaikki kodit ympäri maailman.

PH 5 on kehitetty Poul Henningsenin 3-varjostinjärjestelmän jatkeena. Kehitykseen ajoi uudet lampputyypit, aiempaan totuttujen kokonaan kirkkaiden lamppujen sijasta, mattaiset.

Vuonna 2017 Louis Poulsen loi PH 5 version, jonka halkaisija oli 30 cm, alkuperäisessä riippuvalaisimessa halkaisija on 50 cm. Nämä kaksi versiota saavat nyt tänä syksynä kupariviimeistelyn, merkkinä Poul Henningsenin ikonisen designin 60-vuoden taipaleesta. Originaali 50 cm versio ja pienempi 30 cm riippuvalaisin on jo saatavilla monissa eri värisävyissä. Tämän uuden lanseerauksen myötä valaisin on saatavilla nyt ensimmäistä kertaa lämpimässä metallin sävyssä.Hienostunut Enigma saa nyt uuden värin


Moderni ja hienostunut riippuvalaisin Enigma lanseerataan myös tänä syksynä uutena versiona. Alun perin valaisinta on ollut saatavilla vain valkoisena, mutta nyt valaisin esitellään myös mustana versiona. Väri, joka katseenvangitsijana tukee valaisimen minimalista muotokieltä.


Valaisimen muotoilu on saanut inspiraationsa Poul Henningsenin klassisesta monivarjostinjärjestelmästä. Riippuvalaisin on uusi ja moderni versio tästä järjestelmästä. Leijailevat varjostimet ovat diskriitti tervehdys Poul Henningsenin vallankumoukselliselle monivarjostinjärjestelmälle. Enigma kunnioittaa Louis Poulsenin designtraditiota ja tuo kauniin ”erinomaisen valon” suoraan tulevaisuuteen.

Aivan kuten ikoniset PH -valaisimet, tarjoaa Enigma myös pehmeää ja häikäisemätöntä valoa. Alaspäin suuntautuva valo luo tunnelmaa tilaan, johon riippuvalaisin asennetaan. Valaisin sopii täydellisesti ruokailupöydän ylle, käytävälle ja muihin tiloihin, jossa huonekorkeutta on, sekä jossa kaivataan hajanaista valoa, joka valaisee kauniisti ympäristöään. Riippuvalaisinta on ollut saatavilla kolmessa eri koossa. Riippumatta siitä, mihin Enigma halutaan sijoittaa, löytyy valikoimasta varmasti koko, joka sopii tilaan ja valaistustarpeeseen.

Muotoilu on tyylikäs yhdistelmä japanilaisen suunnittelijan Shoichi Uchiyaman siroa muotokieltä ja skandinaavista minimalismia. Valaisimen uusi musta väri korostaa tätä katseenvangitsevaa yhdistelmää. Valaisimen pyöreät ja valoa hajottavat varjostimet valaisevat huoneen kauniisti, mutta luovat myös pimeässä kauniin rauhallisen siluetin.

Shoichi Uchiyama on japanilainen suunnittelija Enigma -kokoelman takana. Hän on valmistunut suunnittelijaksi Tokion YMCA-instituutista vuonna 1972, ja on siitä lähtien keskittynyt tuotesuunnitteluun. Louis Poulsenin kanssa tehdyn yhteistyön myötä hän on myös ansainnut useita kansainvälisiä designpalkintoja, kuten iF Award ja ARC.

Valaisin löytyy jo joka puolen maailmaa. Louis Poulsenin lanseeratessa Enigman mustana, päivittyy kokoelma ja tarjoaa tämän minimalistisen riippuvalaisimen vielä laajemmalle yleisölle.PH Artichoke - harjattu messinki versio kaiverruksella  

Louis Poulsen lanseeraa veistoksellisen PH Artichoke -valaisimen kauniina juhlapainoksena, joka on valmistettu harjatusta messingistä ja jossa on kaiverrettuna PH:n nimikirjoitus.


Todellinen designikoni ei koskaan lakkaa uusiutumasta. Tämä klassinen ja rakastettu design pysyy samana – kuten tietenkin myös laatu. Sen sijasta valaisin saa aivan uuden messinkisen pintakäsittelyn. Uusi PH Artichoke versio juhlistaa Poul Henningsenin ikonisten valaisimien muotoilun 60. vuosipäivää.

Artichoke on 60 vuotta koristanut koteja, toimistoja ja julkisia rakennuksia ympäri maailman. Vuonna 1958 Poul Henningsen loi riippuvalaisimen Kööpenhaminalaiseen Langelinie Pavillonen -ravintolaan, jossa alkuperäinen valaisin riippuu edelleen tänä päivänä. Ensimmäisestä lanseerauksesta lähtien valaisin on ominut paikkansa yhtenä ikonisimmasta ja himotuimmista valaisimista maailmassa.

Poul Henningsen eli vuosina 1894-1967. Hän syntyi Kööpenhaminassa, jossa hän myös opiskeli teknisessä koulussa ja teknisessä yliopistossa. Hän ei koskaan valmistunut arkkitehdiksi, mutta sen sijaan harjoitti perinteisen funktionaalisen arkkitehtuurin piirissä. Vuosien varrella hänen fokuksensa vaihtui arkkitehtuurista valaistukseen. Fokus, joka pysyi koko hänen loppuelämänsä. Vuonna 1925 hän aloitti elinikäisen yhteistyön Louis Poulsenin kanssa, joka johti vallankumouksellisen kolmivarjostinjärjestelmän syntymiseen. Poul Henningsen työskenteli koko elämänsä luodakseen optimaalista valaistusta, suojaamalla valonlähteen, niin että valaisimesta tulisi häikäisemätön. Hänen työnsä on inspiraationa Louis Poulsenin uusille suunnittelijoille. Tänä päivänä PH on yksi rakastetuimmista ja tunnetuimmista suunnittelijoista.

Juhlapainos kaiverruksella: PH, Artichoke 1598-2018, Anniversary Edition, sekä yksilöllinen numero. Kaiverrettu messinkiversio on saatavilla ainoastaan juhlavuotena 2018, mutta vuodesta 2019 lähtien toimitetaan ilman juhlavuoden kaiverrusta.